Uspostavljanje HS konekcije na ASUS eee pc 1005pe

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by adnan_sa, Jul 14, 2010.

  1. adnan_sa

    adnan_sa Novi član

    Pozdrav ,

    Imam problem sa uspostavljanjem konekcije na netbook-u ASUS eeePC 1005-PE modelom . Provajder u mom slucaju je HS-hkb. Instalirani OS je Windows7 Starter. Ranije , van BiH , sam obicno samo ukljucujuci mrezni kabal dobivao konekciju bez ikakvog podesavanja ili koristio bezzicni internet. Modem interneta je Motorola Surf Board i pokusavao sam mrezni i USB kabal . Drajvere modema sam pokusavao instalirati takodjer. U donjen desnom cosku stoji kao zuti trougao preko slicice koja prikazuje status konekcije. Kada pogledam u postavkama sve izgleda kao da ima interneta. Takodjer, prijavljuje mi gresku sa drajverima za modem.

    Nadam se da sam donekle uspio objasniti problem i da cu uspjeti rijesiti isti :)
     
  2. Zeleni

    Zeleni Network Ninja

    Pa znaci da ne dobijas ip adresu od nekog dhcp servera. Jesi siguran da nije potrebna pppoe konekcija za tog providera ?
     
  3. Chem

    Chem Komšija

    Na nekim dijelovima gdje HS pruža usluge moraš praviti PPoE konekciju dok na nekim ne. Drugo,ne znam moraš li im dati mac adresu(ja sam na globalnetu i ja moram prijaviti mac adresu routera da bi mogao ostaviriti konekciju. I treća stvar je win 7,imao sam puno problema sa win 7 kod jedne žene na logosoftu,zvao njihov support i rekoše da im se dešava neki problem sa win 7, i to ne na svim lokacijama.
     
  4. adnan_sa

    adnan_sa Novi član

    Pokusavao sam ja s kreiranjem konekcije takodjer, ali prilikom konektovanja izbaci redial. Cudno sto na racunaru sa win7 ultimate konekcija dolazi samo prikljuckom mreznog kabla dok na netbook-u sa win7 starter jos uvijek ne pronalazim rjesenje. Pokusavao sam zvati HS na par brojeva koje imam ali je nemoguce dobiti bilo koga na telefon.