BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. selvin

    selvin Moderator

    Koliko se ja sjecam imaju dopustenje stavit vecu obracunsku jedinicu ako nema naplate uspostave poziva. Ali moraju istaknuti koja je.
     
  2. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Pa ni na jednom paketu nije navedeno koja je (osim kad otvoriš cjenovnik). U tome je kvaka. Doduse, znam da je kod nekih providera pravilo, kad je obracunska jedinica od 60 sekundi u pitanju, da sve pozive do 60 sekundi naplacuje kao da si pricao minutu, a sve preko 60 sekundi naplacuje po sekundi. Ne znam kako je kod bhtelecoma.
    @selvin gdje se to posebno plaća uspostava poziva a onda na to još koliko pričaš? Ili je jedno ili je drugo, tj. naplate uspostavu po fixnoj cijeni i onda pricaj koliko hoces, ili ti naplate samo koliko pricas bez naplate uspostave poziva.
     
  3. selvin

    selvin Moderator

    Ja ti pricam sta je RAK njima dozvolio ili zabranio, a ne pricam ni o kakvim BH Telecom paketima. Mozda je bilo kod drugih operatera oboje u jednom paketu, npr. smanje ti cijenu razgovora ali uzmu ti na pocetku uspostavu, medjutim to je ukinuto ovom odlukom:

    RAK je bh. operaterima naložio da:
    ...

    c) se u skladu postpaid i prepaid tarifnih modela u kojima postoji naplata uspostve poziva primjene ili obračunska jedinica 1 sekunda ili ukinu naplate uspostave poziva. Uspostava poziva se izuzetno može naplaćivati za bonus minute koje korisnik dobija u okviru: paketa koji uključuju neograničen saobraćaj (Flat paketi), tarifnih opcija, tarifnih paketa koji uključuju besplatne vikend minute i slično;
    ...

    Navedeno govori da samo kod naplate uspostave poziva moraju stavit obracunsku jedinicu 1s ili ukinut naplatu. Za sve drugo ne postoji nikakvo pravilo za obracunsku jedinicu. Barem ja nisam nasao.
     
  4. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

  5. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Uradio sam to Stihi. Javio sam im se, nadam se da ce imati razumijevanja. Nama treba veci upload, a budzetom smo ograničeni i ne možemo uzeti NetFlat 50. Kad bi nam dali popust od nekih 25% uz ugovor na 2 god, dosli bi na cijenu od nekih 45KM sto je blizu Net Flat 20. Mi bi imali veci upload a bhtelecom bi inkasirao ~240KM vise na godinu.

    Sent from my MI 3W using Tapatalk
     
  6. zoi

    zoi Veteran foruma

    1 GB download i upload, što znači da i upload ulazi u tih gigu prometa. Pošalješ nekoliko videa nekome pojede ti limit.

    Ovaj paket je pun začkoljica da ne znam šta reći sem da je ovo u skladu sa politikom firme.
     
  7. selvin

    selvin Moderator

    Zar nije na svim paketima promet limitiran a ne samo download?

    Sent from my 6045K using Tapatalk
     
  8. lolak

    lolak Aktivista

    Prema tom pravilu RAK-a,pozivanje korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži (*svim bh.mrežama) Bosne i Hercegovine od 1.oktobra ove godine obavljat će se tako što će se i unutar jedne/iste mrežne grupe, odnosno jednog/istog kantona u FBiH, prvo birati pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada pozivani korisnik, pa zatim njegov korisnicki broj, što sada nije slučaj.

    https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5c25425dbc7.html
     
  9. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ima li bht neki email vezan za upite za mobitele, garancije i sl. ? kako im se mogu obratiti povodom toga.
     
  10. lolak

    lolak Aktivista

    Tesko. Garancija je uglavnom 2g, a prije je na sajtu bila lista sa dostupnoscu u poslovnicama. Mozda da pokusas preko njihove Fb stranice.
     
  11. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    imam i dalje garanciju, al sam telefon previse vec 5 puta slao na servis od 6. mjeseca, sto je previse. zelim cuti s njihove strane. iz moje mahale lik sto radi u telekomu da nije do njih vec do servisera.

    ali zelim cuti misljenje drugih.

    pokusacu s fb stranicom
     
  12. zoi

    zoi Veteran foruma

    Zašto bi bilo previše ako imaš problema sa telefonom? U uslovima garancije nemaš ograničen broj servisiranja, tako da bih ja slao svaki put kad imam neki problem.
     
  13. Esprit

    Esprit Aktivista

    Pa nije mozda previse ko nema drugog posla nego da samo hoda po servisima i konta kad ce mu se opet telefon pokvariti. Za 3 mjeseca nositi telefon 5 X na servis je previse.

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk
     
    Last edited: Sep 17, 2017
  14. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pa zavisi na šta je mislio pod tim previše. To o čemu ti govoriš i ono o čemu ja govorim su dvije skroz različite stvari :)
     
  15. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    upravo sto Esprit kaze, nemam volje vise slati telefon na servis, treba dvije sedmice minimalno da prodju da dobijem telefon nazad, a od 6. mjeseca nisam kako treba pronosao telefon, tjeracu se ja s njima jos, al sta cu sad kad krene faks, valja mi telefon za mnogo stvari.

    Necu da uzmem zamjenski, prvo su mi dali ishaban Galaxy S4, a tamo u ugovoru stoji da minimalnu stetu moram platiti 60km a vecu preko 1000km, pa sam nosao P9 lite, koji mi je jednom ispao, srecom nikakva veca steta nije pricinjena, sitna ogrebotina, ovaj na salteru nije htio naplatiti.

    znam da nema ogranicen broj servisiranja, ali valjda mora biti neka granica, vala sto je dosta dosta je, evo zadnji put mi crče telefon sam od sebe, ugasi se i ne moze se vise upaliti, pa majka mu stara, jednostavno ko da mi daju telefon sa istokom roka trajanja od sedmicu dvije i onda ponovo vracaj na servis, pa ovo ni automehanicari ne rade sa autima.
     
  16. lolak

    lolak Aktivista

    Pa ima li igdje da je def nakon koliko servisa dobijes novi fon??
     
  17. zoi

    zoi Veteran foruma

    Ti reče nedavno da ti je drago što nisi prodao telefon :)
     
  18. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    pa i sad se dvoumim, neka me huja strefi iznenada pa mi dodje da prodam


    vidjecu kad dobijem sad telefon sta je u pitanju, sad kad mi vrate telefon bice mi 4. put promjenjen imei, odnosno nova maticna ploca, ukoliko ne daju potpuno nov telefon.

    Z5 je i dalje dobar telefon, zato mi nije do prodaje, jer planiram proslijediti osobi telefon koja je dosad nosala slabije telefone, a ne znam sta bih mogao uzeti da zamjenim Z5 a da ne bude downgrade.

    Ne mogu prodati nesto sto ne radi, ne znam ni koliko bih mogao uzeti za Z5 sad, vidim da ih ima 400-500 pa i po 600km neki sa žnj garancijom, ne znam koliko bih ja mogao izvuci sa zvanicnom Agramovom garom, cijenu.
     
  19. zoi

    zoi Veteran foruma

    Kad ga naprave prodaš i uzmeš normalan telefon koji se ne kvari svako malo.
     
  20. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    to cu i uraditi, al nemoguce da je ovo do telefone, za ovaj slucaj iskljucivo kriviv agram servis.

    ok, postoji mogucnost da crkne telefon, desi se neki kvar generalno, ali ovoliko da nosam telefon na servis.


    jednom nazvao agram, upitao da li je stigla xperija z5, iz tog i tog grada, navedem imei, ovaj iz servisa kaze da jeste, i lijepo zamolim da me saslusa i ispricam mu sve vezano za probleme, kaze on, nista ne brini, sve cemo mi to dobro testirati prije nego vratimo uredjaj.
    ja dobio telefon nazad ne radi mikrofon, ne mogu s ljudima pricati.



    sad mi se svidio onaj Xiaomi sa cistim androidom, al pitanje je kad ce to uopce doci kod nas, da bar ima ona Mi5x.