Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

  1. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Probao Plex aplikaciju nije loše fino poreda sve slike automatski ubaci nesto poput google play aplikacije. Npr ne dopada se nisam nasao mogucnost da sliku razvucem preko cijelog ekrana.

    Dok preko USB stika mogu razvlaciti sliku ko žvaku :D

    Sent from my SM-N910F using Tapatalk
     
  2. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    da i ja priupitam nesto
    tice se screen mirroringa
    naime,sa laptopa koji je na istoj mrezi kao i tv,mogu koristiti screen mirroring ali kako to ide preko wifi mreze,kod mene slika trza dok je streama...ono kao slide show,tako trza i nije fluidno uopste i kvari dozivljaj gledanja (moze se gledati ali nije fluidno)
    ista je situacija kada stremam filmove (hd ili fhd) a i kada stremam utakmice
    moguce da je ogranicenje router,imam onaj zte od bh telekoma
    ili mozda treba prebaciti tv u neki drugi mod,da bude bolje
    tv je sony w795c ?
    je li i kod vas steka preko screen mirroringa ili ?
     
  3. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Meni preko Plex aplikacije sve ide normala FHD 1080p filmovi yifi stranice. Slika, zvuk i prijevod ide sve kao i preko USB stika, malo je sporije tj ucitavanja kad prebacujem al razumljivo jer je preko wifi mreže spojeno.

    Lijepo sve izgleda na Plexu jedino sto kao sto sam naveo sliku ne mogu razvuci preko cijelog ekrana vec ima lufta crnoga iznad i ispod.

    Da mi je kako screen mirroring spojiti npr PES i 2x wifi dzojstika :D

    Sent from my SM-N910F using Tapatalk
     
  4. zoi

    zoi Veteran foruma

    Zar ne možeš razvući kabal za to sa PES-om? Obični HDMI kabal iz PC-a u TV?
     
  5. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Mogu izvesti sa Hdmi kablom treba mi 10 tak metara al kako ženi objasniti zašto visi kablo još jedno pored interneta i kabla za mojutv resiver :D



    Sent from my SM-N910F using Tapatalk
     
  6. zoi

    zoi Veteran foruma

    @Vedo YouTube app podržava hdr - ovo sam upravo otkrio. Otvori na digital foundry video za Horizon the frozen wilds i samo će ti prebaciti na hdr jer je video urađen u hdru.
     
  7. Vedo

    Vedo Moderator

    Kupih Netflix premium na Piku, 5KM mjesecno. Ima tamo HDR sadrzaja, al evo glava ako ja vidim ikakvu razliku. Probam nocas spojit PS4 Pro pa pustit GT Sport, bas me zanima vidi li se ista , posto je ovo taj 8bitni HDR, jel.
     
  8. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    GTS bi trebalo da ima najbolji HDR u gamingu, pa bi morao primijetiti ako radi kako treba.
     
  9. Sena

    Sena Veteran foruma

    Nije ti tv dobro podesen, razlike ima i to pofine.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  10. JVC

    JVC Overclocker

    Na LG oledu razlika je drastična, čim dobije HDR signal sam prepoznao, izbaci logo HDR u uglu ekrana, a slika je neuporedivo bolja
     
  11. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Ima boljih i slabijih implementacija kako u igrama tako i u filmovima/serijama, ali da - razlika bi trebala biti očita. Bilo je razlike čak i na Samsungu KU6072.
     
  12. Vedo

    Vedo Moderator

    Nadjoh kako exportovat kanale , i sad u Sony Channel Editoru poredam. Al sad nova glupost xD : Ako je na 1. kanalu bio npr EuroSport, i ja prevucem N1 HD da bude kec. Na TVu na kecu bude onda N1 HD, ali gore u cosku (kad tek prebacis na keca) i dalje pise "EuroSport". E jesu ga zakomplikovali to je cudo.
     
  13. Vedo

    Vedo Moderator

    Probao sa Plex-om, ide streamanje ok, jedino ga pravo laga dok birkas po folderima, al hajd, moze mu se oprostiti. Imam sad problem sto nece da povuce .SRT subtitlove, svaki film je u zasebnom folderu, ime video fajla i srta su identicni, al nece da ga povuce, kaze "subtitle not available" kad stisnem zelenu tipku na daljinskom.

    Citam ovdje:

    https://forums.plex.tv/discussion/69211/plex-ignores-the-srt-sub-file-in-the-movie-folder

    Izgleda da ima veze koji je format taj SRT, tj koji su karakteri , UTF-8 i slicno. Jel ikome rade SRTovi koji imaju u sebi nasa slova (ne i u naslovu)?


    Edit: sad jos i Youtube poludi, kineski hiroglifi na sve strane, izgleda da ce jedino factory reset pomoci

    https://www.dropbox.com/s/nja4t4vdkest9q3/20171215_045419.jpg?dl=0

    Odgledah na YT par HDR videa (da, TV se prebaci u HDR mod, "HDR vivid", thx zoi), meni djeluje kao kad upalis Dynamic na obicnom TVu pa prste boje :D Mislim lijepo to izgleda, al nikakav "game changer" kako ga je nazivao Digital Foundry, da nemas SDR i HDR jedan kraj drugog tesko bi i skontao (ako i na SDRu stavis na Dynamic i zakucas contrast i backlight) :D Npr. u Gears Of Waru na Xbox Xu je snijeg na planinama "bijeliji" i malo jaci je generalno kontrast, i to je to.
     
    Last edited: Dec 15, 2017
  14. zoi

    zoi Veteran foruma

    haha dobar youtube :D Poludio ti TV definitivno, kod mene nema tih belaja.
     
  15. zoi

    zoi Veteran foruma

    Što se tiče Plex subtitlova, sad sam evo testirao i ako ideš na Home>Media>Video>Plex server onda neće da ih prikaže iz nekog razloga, ali ako ideš Home>All Apps>OperaTV>Plex onda hoće i imaš puno veću kontrolu, faktički kao kad si na desktopu. Mislim da je to ipak nešto do njih, ali eto imaš ovu opciju ako ti to treba. Thumbnails prikaže kako treba, povuče ti sve informacije, brže radi itd. Jedino je sporije doći do videa nego na ovaj prvi način.
     
  16. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Ovaj Plex cini mi se ne radi na 4k filmovima barem njih nemam u ponudi za gledanje?
    Mislio sam streamovati 4k materijal. Plex je fina stvar ima nekih bubica al fino izgleda.

    Sto se tice HDR moda slicno misljenje kao @Vedo dijelim, vise mi to djeluje kao marketing mada mozda grijesim, najvise sam se dvoumio kad sam uzimao Samsung MU jer je samo 8 bit HDR a ne 10 HDR a na kraj krajeva 90% gledam obicni FHD :D

    Sent from my SM-N910F using Tapatalk
     
  17. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pa ako dodaš 4k filmove na svoj plex server imat ćeš ih u ponudi. Plex ti ništa ne nudi od sebe.
     
  18. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Nisam ih imao u ponudi iako su bili u istom folderu kao svi FHD filmovi. Mozda ima neka caka al svakako sam izbrisao Plex jer nisam nasao mogucnost da povecam sliku preko cijelog ekrana a i lakse mi je svakako preko USB-a kad mi je cejf
    pustiti nesto nego paliti i gasiti jos i racunar. Al svakako dobra stvar ko je cesto za racunarom i kome je mrsko prebacivati sadrzaj na stik :)

    Ako ima jos sta korisnoni kakvih caka pišite :D

    Srecom pa sam uzeo prije mjesec i kusur TV, jer gledam novi katalog tehnomaga ovak MU 55" model je oko 1500km na akciji :D

    Sent from my SM-N910F using Tapatalk
     
  19. black

    black Komšija

    Moze nastimati Plex i CouchPotato. CouchPotato nadzire torrent sajtove i skine ti film u odabranom kvalitetu cim stigne na torrent. Jos nastimas Telegram notifikaciju pa ti dodje i poruka na telefon kad film bude spreman.

    Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk
     
  20. dmr

    dmr Veteran foruma

    Zna li neko moze li se streemat sa PCa na digitalni risiver od kablovske? Vidim na risiveru ima LAN port i kad ga povezem imam net na njemu, pokuso sam pokrenut Universal Media Server na PCu ali ga ne vidi risiver ili se mora nesto podesiti? Risiver je ovaj https://telkab.pl/pl,opticumgloboskymaster-hd-x2