MMA diskusija

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Nani, Feb 9, 2009.

  1. NAILS

    NAILS Moderator

    ..i sad' treba ocekivati da ce se Conor vratiti.. pffhahahah. Jao sta Khabib uradi Barbozi.

    Pocinje Rizin

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 31, 2017
  2. xman

    xman Komšija

    Gdje mogu pogledati Cyborg v Holm snimak borbe? Khabiba sam gledao i ono...kad ga obori komotno preskocim do kraja runde. Dominantno,al smor teski od stila borbe.
     
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Gdje gledaš rizin, ne mogu da nadjem stream.
     
  4. donjapa

    donjapa Overclocker

    Khabib jednostavno ubija zelju borcima da se bore. Iako je Barboza ubitacan na nogama ovaj ga ganja cijelo vrijeme, obara na pod i dominira. Veoma se tesko boriti protiv takvog grindera, i izadje iz borbe svejz kao i kad je usao. Respekt.

    Holm odlicno izdrzala, ali pomalo "dosadna" borba. Cyborg dominira ali nema nekakavih teskih napada. Holm napada ali ne uspjeva probiti, i tako u krug. Holm se odlicno drzala doduse, veca kategorija i to protiv one mrcine. Respekt.

    Sad Januar 20. da vidimo ko je "baddest man on the planet"...
     
  5. Haker

    Haker Veteran foruma

    Dobra je bila, ali cyborg sem sirove snage nije ništa pokazala u smislu napada. Khabib ubica, mrzim ovaj stil ali momak razvaljuje. A mirko ocekivano, ipak je protivnik tri klase ispod.
     
  6. NAILS

    NAILS Moderator

    Bio neki twitch stream za Rizin.

    Holm nema sta da trazi dvije klase iznad. Ona je za 135 i borila se protiv Cyborg samo zato sto nemaju koga drugog da upare. I Megan Anderson je upitna ali i nakon nje kategorija ostaje prazna. Holm cijelo vrijeme kao da u zid udara. Djaba sva tehnika kad je razlika u snazi i tezini ogromna.
     
  7. xman

    xman Komšija

    Koliko sam upratio Cybork je teza pola kg? Nije ono ni u snazi tolika razlika ili je Cyborg pustala da je gura uz kavez u vise navrata... I cudno jer iako je tehnicki liga iznad Holm je ope vise puta sjela na desnicu Cyborg koja joj je glavno oruzje...
    Kako god djelovalo je kao borba muskarca i zene.
    Teskasa sto se tice,mozda je hype ali Stipe ce poginuti od one zivotinje.
     
  8. Haker

    Haker Veteran foruma

    Velika je razlika ako je jedna morala rezati kile a druga ne. Ko zna koliko je cyborg bila teža u borbi. U pravu je white, cyborg je wanderlie Silva u haljini.
     
  9. NAILS

    NAILS Moderator

    Bila je na dan borbe teza najmanje 7-8 kila. Sajborg reze kile do kosti. Ona nije nikada mogla postici 135 dok je to prirodna klasa za Holi. Treba samo vidjeti kroz kakvu je torturu Sajborg prolazila za 140. Megan A. je jedina prrodna 145.
     
  10. NAILS

    NAILS Moderator

    Jon Jones moze dobiti i do 8 godina zabrane dok je 4 godine kazna "starting point".

    EDIT: Cyborg v Nunes next.
     
    Last edited: Jan 5, 2018
  11. NAILS

    NAILS Moderator

    'Big' John McCarthy new Bellator's Color Commentator

    Šteta. Bio je najbolji.
     
  12. NAILS

    NAILS Moderator

    "Robert Whittaker out of UFC 221 with injury, Luke Rockhold to fight Yoel Romero for interim title"

    Na kraju ce biti vise fake prvaka nego pravih.
     
  13. xman

    xman Komšija

    Neka predvidjanja za subotu?:) DC ce vjerujem bez vecih problema dobiti Volkana. DC je jedan od najboljih ikada,sasvim sigurno,a Volkan iako mocan nije Jones. Ili Rumble,,Gustafsson... Uvijek ima sanse da ga potrefi ali preiskusan je DC.
    Stipe je underdog,dal opravdano vidjet cemo u subotu. Stipe je uvijek podcijenjen i uvijek se ispostavi bez razloga,ali ovaj puta mislim da ce izgubiti iz dva razloga. Nije dovoljno jak da obori Ngannou-a,lik je nenormalno jak,i drugi razlog je sto Stipe je bivao pogodjen u svakom mecu do sada,pametan je,ali su ga svi pogadjali,Ngannou ce ga takodje pogoditi... Najveca enigma je Ngnauova brada jer i Stipe zna itekako ugasiti svijetla jednim udarcem.
     
  14. NAILS

    NAILS Moderator

    Stip moze iskljucivo da dobije obaranjem. Nema druge. Ngannou poslije Jonesa i Struvea ima najveci raspon ruku. Zatvaranje distance je jos opasnije.

    DC bi trebao dobiti ali ako izgubi, moze komotno da se penzionise.

    Ne treba zaboraviti i na Bellator. Pocinje teškaški turnir, Quinton Jackson vs. Chael Sonnen i ima odlicna borba za pojas: Douglas Lima vs. Rory MacDonald.
     
  15. Haker

    Haker Veteran foruma

    Kako bi bilo dobro da Stipe odradio to u prvoj minuti, najviše radi UFC šupaka.

    Mada kad sam ga vidio u onom odjelu sa mašnom koja stoji nakrivo, izgleda isto retardiran, nije ni čudo što mole boga da izgubi :D
     
  16. xman

    xman Komšija

    Ne vidim razlog da se DC penzionise u slucaju poraza. Ok jest u finim godinama vec. Al jos uvijek je vrhunski. Eto zadnji mec sa Jonesom je bio bolji dok ga nije zakacio...
    Stipe ima vrunski kardio i kad bi mogao otici van prve dvije runde ima solidne sanse. Gledao sam snimke ranijih meceva Ngannoua koji su otisli u dalje runde i definitivno uspori.
     
  17. NAILS

    NAILS Moderator

    Lik napreduje iz borbe u borbu. Živio je na ulici prije pet godina kada je dosao u Francusku. U sportu je poprilicno kratko a vec se kandidovao za izazivaca tako da njegove stare borbe nisu bas relevantne. Najgore je sto je Stipe jednostavan borac. Bokser. Prima puno udaraca. Ne pamtim kada je nekoga rušio single leg ili duble leg. Oslanja se na knock out a protiv francuza treba imati drugi pristup. Kako god, bice jako zanimljivo.

    I mene nervira sto UFC favorizira jednog borca i onda kada izgubi, sve ladje potonu. Kao Ronda v Amanda.
     
  18. Haker

    Haker Veteran foruma

    Specijalnost mu je single leg rušenje, u šta ti gledaš. On i Cain imaju sličan stil.
    Meni je apsurdno da je lik sa deset mečeva favorit protiv šampiona.
     
  19. xman

    xman Komšija

    Ngannou fakat u letu kupi tehnike,ocito je talentovan ali kada je kardio u pitanju ne bi se bas slozio da mu starije borbe nisu relevantne. Ogroman je lik da bi imao cardio za 3 runde makljaze. Stipe lici na Caina kako @Haker kaze,takedown procenat i nije neki ali upornost i pritisak vecina ne moze da podnese. Kod Caina narocito,lik te zatrpa i izmori. Stipe vise boksa a to mu nece ici na ruku u subotu.
    Zanimljiva borba nema govora. Da drzi Naganua na distanci nece moci jer ovaj ide naprijed a ne mozes dalje od ograde,da skrati distancu i pokusa prljavi boks ala DC i to nece ici jer je ovaj prejak i nece sigurno se boksati u klincu i gubiti snagu.
     
  20. NAILS

    NAILS Moderator

    Čitaj bolan sta pise. Nisam rekao da je nesposoban vec ne pamtim kada je isao na rusenje kao prije. Hunta je koliko se sjecam oborio cak dva puta single leg u prvoj rundi . A sada, u zadnje četiri borbe nije niti jednom pokusao obaranje osim sto je sapleo Reema. A i to mu je uspjelo jer je ovaj bjezao. Zbog toga prima puno udaraca. Pogledaj kako pravo stoji bez ikakvih uglova. Nema laznih obaranja, nema laznih 1-2 pa obaranje vec samo stoji pravo.