BH Telecom Nove tarife. Kako obračunavaju?

Discussion in 'Mobilni provideri i usluge' started by klima, Oct 11, 2010.

 1. v33dran

  v33dran Novi član

  Ima li iko ideju sta da uradim sa 15KM na student plus 2 računu koje je mogu potrošiti ni na Internet, ni dopuniti nekome kredit, nista? Drugi, treći mjesec mi propada toliki iznos, jer stvarno ne mogu potrošiti, a treba mi ovaj paket zbog količine Internet saobraćaja...nevjerovatno koji lopovi, pa da barem mogu sam sebi prebaciti da potrosim na net, nego ni to...svaki savjet je dobro došao :-D
   
 2. Chem

  Chem Komšija

  Re: RE: Re: BH Telecom Nove tarife. Kako obračunavaju?

  Nazovi hot-line

  Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
   
 3. v33dran

  v33dran Novi član

  Re: RE: Re: RE: Re: BH Telecom Nove tarife. Kako obračunavaju?

  Haha, izgleda da mi ne gine tako potrošiti :-D

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk
   
 4. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Overclocker

  vidim BH Telecom dotjerao konacno svoju stranicu, nego kako sad vidjeti cijene telefona za toptim pakete?

  kako vidim ima ona ´standardna´ pretplata, odnosno mini, midi, maxi paketi, te nolimit. na staroj stranici je bio i toptipm uvrsten.
   
 5. NAILS

  NAILS Veteran foruma

 6. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

  Odem danas do bht da pitam mogu li unaprijed da otplatim svoj a3 2016 sto sam uzeo na rate, kazu mozes ali jedino ako ces uzimati novi telefon.Rekoh, pa mislio sam za suprugu uzeti taman neki ali kaze ima kvaka.Ako odlucis odmah da otplatis 13 rata koliko mi je ostalo platim tih 13 rata po 17KM i jos mi oni naplate "penal" sto cu otplatiti odmah telefon!!!???Dakle 13 rata plus 80KM "kazne"--mislim, kakva je ovo lopovska politika??Znaci ti mene kaznjavas sto ja hocu da ti odmah platim i jos ti uzimam novi telefon kod tebe??!!Hvala lijepo vise nikada nista kod vas necu uzeti.Radije cu otici fino i kod ovih prodavaca tipa pika ili lokalaca kesirati drugi telefon...djubrad lopovska!
   
 7. anel007

  anel007 Komšija

  lose su ti to objasnili, i ja sam mnedavno kupio drugi telefon prije nego sam otplatio jedan i ponudjena mi je opcija da biram na koji cu da mi racunaju popust koji se dobije u zavisnosti od paketa koji koristis, fazon je sto ne mozes po snizenoj cijeni placati 2 telefona nego se moras opredjeliti za jedan pa sad sta ti se vise isplati
   
 8. Esh

  Esh Administrator Staff Member

  Novi pretplatnički paket za 20 KM mjesečno:

  Ekstra paket uključuje:

  - 100 minuta za razgovore prema svim mrežama u BiH
  - 100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
  - 1 GB (download/upload) mobilnog interneta po maksimalnoj mogućoj brzini
  - neograničen pristup internetu

  Mjesečna naknada za Ekstra paket iznosi 20 KM sa PDV-om.

  Svi korisnici koji odaberu ovaj paket, uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca imaju priliku kupiti pametni mobilni telefon Alcatel Pixi 4 5“ 5010X po cijeni od samo 1 KM!

  Više na: https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5bf1ff84cc4.html
   
 9. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Ma nema, uvijek gledaju da te uzmu. Naravno, Extra paket ima obracunsku jedinicu 60sec (pricas 10 sekundi naplate 60 sekundi, pricas 63 sekunde naplate 120sekunde), tako da se tih 100 minuta brzo potrosi (to je prakticno 100tinjak kracih poziva), dok MojM paketi imaju obracunsku jedinicu 30 sekundi. Kod MojM paketa se neutroseni iznos moze prenijeti u naredni mjesec, kod Extra paketa to NE može... Aako si potrošio 12KM preostalih 5,55KM (mjesečna naknada za Mini paket je 17,55KM i nju i platiš) možeš prenijeti u sljedeći mjesec, dok u slučaju Ekstra paketa, ako potrošiš 12KM, plaćaš 20KM i onih 8KM koje nisi potrošio propada (zapravio ne propada, uzima bagra sebi haha)... Usto, na Extra paketu NEMA Naj broj hahaha. Ma idu naprijed, ubiše... :mad:o_O Naravno, kreteni ove cake neće navesti u toj vijesti, niti na sajtu gdje se nalaze usluge. Moraš otvoriti cjenovnik usluga da to pronađeš. Nevjerovatno kako mi ide na živce ovo kokošarenje i hvatanje na cake.
   
  Last edited: Sep 6, 2017
 10. adsubzero

  adsubzero Aktivista

  Zar taj minimalni obracunski period nije od nedavno promijenjen?
   
 11. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

 12. dams82

  dams82 Novi član

  Baš sam o tome razmišljao,ovaj paket je totalno nepovoljan,ja koristim moj combo,malo je skuplji,ali mnogo isplativiji. mojmini15 ima malo mb pa mi nije zanimljiv,a mojmidi30 mi je prevelik za moje potrebe. ovdje sam se pronašao... sms je besmislen kad postoji viber i ostali servisi,ja mjesečno pošaljem 5 sms poruka maksimalno...

   
 13. bhd

  bhd Overclocker

  Da je kakav top paket za 20 maraka :D
   
 14. adsubzero

  adsubzero Aktivista

  Pa upravo to, ja koliko znam od sada su duzni imati minimalnu obracunsku jedinicu od 1 sekundu.
   
 15. selvin

  selvin Moderator

  Koliko se ja sjecam imaju dopustenje stavit vecu obracunsku jedinicu ako nema naplate uspostave poziva. Ali moraju istaknuti koja je.
   
 16. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Pa ni na jednom paketu nije navedeno koja je (osim kad otvoriš cjenovnik). U tome je kvaka. Doduse, znam da je kod nekih providera pravilo, kad je obracunska jedinica od 60 sekundi u pitanju, da sve pozive do 60 sekundi naplacuje kao da si pricao minutu, a sve preko 60 sekundi naplacuje po sekundi. Ne znam kako je kod bhtelecoma.
  @selvin gdje se to posebno plaća uspostava poziva a onda na to još koliko pričaš? Ili je jedno ili je drugo, tj. naplate uspostavu po fixnoj cijeni i onda pricaj koliko hoces, ili ti naplate samo koliko pricas bez naplate uspostave poziva.
   
 17. selvin

  selvin Moderator

  Ja ti pricam sta je RAK njima dozvolio ili zabranio, a ne pricam ni o kakvim BH Telecom paketima. Mozda je bilo kod drugih operatera oboje u jednom paketu, npr. smanje ti cijenu razgovora ali uzmu ti na pocetku uspostavu, medjutim to je ukinuto ovom odlukom:

  RAK je bh. operaterima naložio da:
  ...

  c) se u skladu postpaid i prepaid tarifnih modela u kojima postoji naplata uspostve poziva primjene ili obračunska jedinica 1 sekunda ili ukinu naplate uspostave poziva. Uspostava poziva se izuzetno može naplaćivati za bonus minute koje korisnik dobija u okviru: paketa koji uključuju neograničen saobraćaj (Flat paketi), tarifnih opcija, tarifnih paketa koji uključuju besplatne vikend minute i slično;
  ...

  Navedeno govori da samo kod naplate uspostave poziva moraju stavit obracunsku jedinicu 1s ili ukinut naplatu. Za sve drugo ne postoji nikakvo pravilo za obracunsku jedinicu. Barem ja nisam nasao.
   
 18. zoi

  zoi Veteran foruma

  1 GB download i upload, što znači da i upload ulazi u tih gigu prometa. Pošalješ nekoliko videa nekome pojede ti limit.

  Ovaj paket je pun začkoljica da ne znam šta reći sem da je ovo u skladu sa politikom firme.
   
 19. selvin

  selvin Moderator

  Zar nije na svim paketima promet limitiran a ne samo download?

  Sent from my 6045K using Tapatalk
   
 20. lolak

  lolak Aktivista

  Prema tom pravilu RAK-a,pozivanje korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži (*svim bh.mrežama) Bosne i Hercegovine od 1.oktobra ove godine obavljat će se tako što će se i unutar jedne/iste mrežne grupe, odnosno jednog/istog kantona u FBiH, prvo birati pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada pozivani korisnik, pa zatim njegov korisnicki broj, što sada nije slučaj.

  https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5c25425dbc7.html
   

Share This Page