BIHnet ADSL - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri i usluge' started by VR6, Dec 27, 2007.

 1. zippoo

  zippoo Komšija

  txt kabel i slicni :D :D

  doduse,kod mene sada ima i telemach,ali ni sam ne znam iz kojeg razloga ne prelazim kod njih :D
  iz patriotskih sigurno nisam u telekomu :D

  daje li telemach kakve pogodnosti ko im predje sa telekoma :D
   
 2. dmr

  dmr Veteran foruma

  kod mene nema telemacha, txtv mi ne odgovara 4 mjeseca, jedina alternativa totaltv sto i nije alternativa tako da nema alternative :D
   
 3. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Pa tacno su ovi iz telekoma bagra. Ja na poslu (pravosudje) imam adsl od 2008. godine (2 paketa), a od pretprosle godine 4 paketa (NetFflat 20). Jbena akcija koja se odnosi na popust 25% u slučaju potpisivanja ugovora na 2god vrijedi samo za fizicka lica. Do kad ce bagra diskiriminisati pravna lica???? Da ne govorim da imamo 6 telefonskih brojeva, za koje jbena pretplata košta samo 100KM mjesecno. Ne moze covjek da vjeruje.
   
 4. Benq

  Benq Komšija

  Daje , a prikljucak se takvim korisnicima najbrze realizuje, koga god znam da je prelazio sa telekoma nije cekao duze od 24h :D
   
 5. Esh

  Esh Administrator Staff Member

  @kolinsb provjeri ima li sud ili VSTV, ne znam kako je već podijeljena ta odgovornost, neki dodijeljeni kontakt / account managera za odnose sa poslovnim korisnicima pa razgovarajte, provjerite kakve su opcije i mogućnosti..
   
 6. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Hvala na infu Enise. Sudovi/tužilaštva su neovisni po ovom pitanju koliko ja znam, tj. VSTV je naložio sudovima da moraju imati internet priključak po lokaciji radi backup veze, a njih ISP ne zanima, jer sve troškove internet konekcije snosi sud/tužilaštvo kao institucija tj. sud/tužilaštvo ga plaćaju iz svog budžeta (tako isto VSTV svoje internet veze plaća iz svog budžeta). Njima je u VSTV-u samo bitno da se ADSL modem moze postaviti u bridge i to je to (radi pptp konekcije). Takva je hijerarhija. Ovo što radi BHTelecom zaista nema smisla. Pravna lica od BHTelecoma nikad nikakav popust nisu dobili. Nedavno su uveli Bonus Plus za lojalnost, ali i to se ne odnosi na pravna lica. Nagradjuju samo fizička lica. Mi im mjesečno ostavimo para ko drugih minimalno 10 korisnika.
   
 7. zippoo

  zippoo Komšija

  ma telekom je jedna obicna smijurija
  evo meni tek sada dodijelili bodove za placeni racun u bonus plus akciji a nisam dobio nista za lojalnost...a internet se koristi preko 10 godina a moja tv od samog uvodjenja
  jedino da nije zaskoljica u tome sto sam prosle godine uvezao sve na svoje ime a prije je bilo na mamino...ali valjda bi trebali znati sa koga je sta preslo i ostale slicne podatke
   
 8. black

  black Komšija

  Ja prebacio telefon na Airabu, 5KM pretplata. Dobio SIP acc, jest da sam se malo izhebo jer imaju samo TCP ali sad je sve ok. Imam Asterisk server koji odlucuje hoce li koristiti Airabu ili Messagenet(talijanski broj).

  Sent from my SM-N930F using Tapatalk
   
 9. Esh

  Esh Administrator Staff Member

  Nabaci novi thread na tu temu, možda ima još ljudi koje interesuje takva opcija u više detalja.
   
  Last edited: Sep 5, 2017
 10. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

 11. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Uradio sam to Stihi. Javio sam im se, nadam se da ce imati razumijevanja. Nama treba veci upload, a budzetom smo ograničeni i ne možemo uzeti NetFlat 50. Kad bi nam dali popust od nekih 25% uz ugovor na 2 god, dosli bi na cijenu od nekih 45KM sto je blizu Net Flat 20. Mi bi imali veci upload a bhtelecom bi inkasirao ~240KM vise na godinu.

  Sent from my MI 3W using Tapatalk
   
 12. exwizzard

  exwizzard Aktivista

 13. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ukinuli onaj popust ko je bio na akciji od 2 godine!?
   
 14. zippoo

  zippoo Komšija

  koji popust,koja usluga ?
   
 15. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Jasta nego. Meni vec prije tri racuna druga tarifa, netFlat 20. Nema vise platit netFlat 10, a dobit netFlat 15.
   
 16. dmr

  dmr Veteran foruma

  meni tek sad, sranje. Valja ic na txtv
   
 17. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Je li ima ba neki nacin da se iskljuce ove sms reklame od telekoma? Svaki dan dobijem poruku, ovo je bas u spam preraslo.
   
 18. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Ja sad' htio pitati kako opt-out. Koja davež. Nisu normalni.
   

Share This Page