Provjeren servis Apple uređaja u BIH?
| Author |
Message |
|
kvaju
|
Pozdrav
Zanima me gdje u BIH mogu promjeniti recimo bateriju ili oklop ili bilo koji drugi dio iphona, a da znam da će to odraditi kvalitetno, možda i neku garanciju dati na to, i da će taj drugi dio koji stave biti orginalan 100% a ne neki fuš kineski, pa da se pokvari za koji dan.
Molio bih da se jave samo koji već imaju iskustva sa ovim situacijama, i znaju dat informaciju iz "prve ruke".
Hvala
_________________Dropbox reg. se i dobivaš 2GB +250MB free
|
| April 26th, 2011, 9:17 am |
|
 |
|
Juka
Komsija
Joined: October 6th, 2008, 10:34 am Posts: 2625 Location: Sarajevo
|
kvaju wrote: Pozdrav
Zanima me gdje u BIH mogu promjeniti recimo bateriju ili oklop ili bilo koji drugi dio iphona, a da znam da će to odraditi kvalitetno, možda i neku garanciju dati na to, i da će taj drugi dio koji stave biti orginalan 100% a ne neki fuš kineski, pa da se pokvari za koji dan.
Molio bih da se jave samo koji već imaju iskustva sa ovim situacijama, i znaju dat informaciju iz "prve ruke".
Hvala Znam da imaju servis ove moje komsije, Zvuk i Slika (registrirani mac dealer), nalaze se u BBi Centru na -1 nivou , otidji i provjeri s ljudima! Mozes cak i nazvati 033 942 001 !!!
| April 26th, 2011, 9:21 am |
|
 |
|
EnisDonKing
Site Admin
Joined: February 11th, 2003, 5:39 pm Posts: 19403 Location: BiH
|
Juka wrote: kvaju wrote: Pozdrav
Hvala Znam da imaju servis ove moje komsije, Zvuk i Slika (registrirani mac dealer), nalaze se u BBi Centru na -1 nivou , otidji i provjeri s ljudima! Mozes cak i nazvati 033 942 001 !!! S tim sto ovdje niko nije ovlasten da servisira proizvode koji nisu u zvanicnoj prodaji.
|
| April 26th, 2011, 9:36 am |
|
 |
|
kvaju
|
Juka wrote: Znam da imaju servis ove moje komsije, Zvuk i Slika (registrirani mac dealer), nalaze se u BBi Centru na -1 nivou , otidji i provjeri s ljudima! Mozes cak i nazvati 033 942 001 !!! Kako se zove radnja, imaju li web stranicu? EnisDonKing wrote: S tim sto ovdje niko nije ovlasten da servisira proizvode koji nisu u zvanicnoj prodaji. Meni isto nije jasno kako netko može sebe zvati zvaničnim Apple reselerom ili šta li već, kad se normalnim putem u BIH i nemože kupiti iphone. Npr. kad ukucam apple.ba ili apple bih u google, sve me vodi na ovu stranicu http://www.mekline.ba/
Last edited by kvaju on April 26th, 2011, 10:03 am, edited 1 time in total.
|
| April 26th, 2011, 10:01 am |
|
 |
|
Juka
Komsija
|
Dao sam ti naziv firme i broj telefona!!!!
| April 26th, 2011, 10:02 am |
|
 |
|
kvaju
|
Juka wrote: Dao sam ti naziv firme i broj telefona!!!! Pardon, nisam upratio da se firma zove Zvuk i Slika. Hvala
|
| April 26th, 2011, 10:04 am |
|
 |
|
Vedo
Lawyer
Joined: August 9th, 2006, 12:34 am Posts: 8688 Location: Sarajevo
|
Po mom misljenju, najbolje je to sve odradit kod Adija, lik je jako poznat kao vrstan serviser Apple uredjaja koji ujedno posjeduje i origi djelove. Nedavno sam mu nosio od djevojke iPhone 3G, ispao joj i puklo bilo staklo preko displeja, otisao zvucnik i onaj dzek gdje se punjac ukljucuje. Popravio mi sve to za 110 KM, ono, ja nisam cuo da je ikad ikog zeznuo, a i ja sam mu bio musterija bar 5x i stvarno sve preporuke.
062 463 744
| April 26th, 2011, 1:44 pm |
|
 |
|
kvaju
|
Možeš samo reći gdje se nalazi Adija? Hvala
|
| April 26th, 2011, 1:53 pm |
|
 |
|
Vedo
Lawyer
|
Adi mu je ime, a nalazi se na Grbavici, kraj stadiona, momak u svom stanu ima radionu. Od raje, ko god je nesto pokvario na iPhonu / iPodu svi su kod njega popravljali i momak ti obicno ponudi, imas origi nov dio za toliko i toliko, a imas i origi polovan dio za toliko i toliko, pa ti biraj 
| April 26th, 2011, 2:10 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Maloprije sam zvao ovog momka jer mi treba originalno staklo za iPhone, trenutno je na njemu fush na kojem ostaje svaki trag znaci nije oleopbhobic ( ili kako se vec kaze ), a treba mi i zadnji poklopac za iPhone 3GS jer mi je ovaj skoro pa unisten. Rekao mi je da su svi dijelovi OEM, da li to nuzno zbnaci da su svi dijelovi 100% originalni ? Ne kazem da momak zaista nema kanal za originalne dijelove ali moram ipak malo da prosnjuham. OEM parts are not as good as Original ones visuablely Znaci nista ipak, jedino da pokusam kontaktirati ZIS Da li bi ovo mogao biti realdeal: http://www.ebay.co.uk/itm/Iphone-3G-Ful ... 387wt_1163Imam 3GS koji trebam prepustiti supruzi dok se ja mislim prebaciti na 4-ku ali zaista ne mogu da joj dam ovakav telefon.
|
| October 18th, 2011, 2:59 pm |
|
 |
|
Zeleni
network ninja
Joined: July 30th, 2003, 9:06 pm Posts: 2910 Location: U nas u Sveckoj
|
|
| October 18th, 2011, 4:05 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Zeleni wrote: http://www.iservice.ba/ ? Maloprije sam dobro proucio ovu firmu na PIK-u i cijene su ono, da ne povjerujes. iPhone 3GS koristen 800 KM iPhone 4s factory unlocked 64GB - cca 2400 KM. Da li se ovaj ( 4s )vec prodaje unlocked, cuo sam da ce tek u novembru krenuti sa unlocked varijantama ali kao da sam negdje nacuo da ce krenuti i ranije a imam i info da je u njemackoj ovaj model skoro pa 700 eura tako da mi je ova cijena nekako previsoka iako covjek tvrdi da daje garanciju od 12 mjeseci. Nevjerovatno. A od mog stana su udaljeni oko 500m tako da mogu da prosetam. Da li je neko imao iskustva sa doticnom firmom.
|
| October 18th, 2011, 4:09 pm |
|
 |
|
Zeleni
network ninja
Joined: July 30th, 2003, 9:06 pm Posts: 2910 Location: U nas u Sveckoj
|
Jaran radi tu  Ima nas vise sto ga znamo. Sent from my Desire HD using Tapatalk
|
| October 18th, 2011, 4:59 pm |
|
 |
|
suppa_FMB
Komsija
Joined: April 8th, 2008, 3:14 pm Posts: 1371 Location: Sarajevo
|
Zeleni wrote: Jaran radi tu  Ima nas vise sto ga znamo. Sent from my Desire HD using Tapatalk Pa sta kaze, prodaju li ikad ista? 
_________________http://www.fmbosnia.com/- bez animiranih sigova -
|
| October 18th, 2011, 5:43 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Pa mislim ako ima preporuke s ovog foruma onda bi trebalo biti uredu. Poslao bih email ali nakon nedavnog lomatanja sa neznalicama iz univerzalno.com malo mi se gadi sve ovdje i pokusavati, lijepi ebay. Ali ko zna mozda covjek stvarno dila originqlne dijelove. Nazvat cu i probati
|
| October 18th, 2011, 5:54 pm |
|
 |
|
GV
Komsija
Joined: May 20th, 2004, 4:19 pm Posts: 1422 Location: Sarajevo
|
Vedo wrote: .... ja sam mu bio musterija bar 5x i stvarno sve preporuke. Ti si fakat san svakog servisera 
_________________ Ako ništa ne pomogne pročitaj upustvo
|
| October 18th, 2011, 5:56 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Eh, evo poslao sam e-mail, ukoliko ne dobijem odgovor u roku od 24 sata stvarno cu biti ljut ( ako to nekoga uopste interesuje naravno ), de zeleni trzni druga i reci da imaju email  . Hvala drustvo, vidjet cemo. Necu reci koliku sam cijenu dobio od momka sa grbavice. Vedo jesi li ti 5 puta bio na grbavici ili na kosevskom prema barama ?
|
| October 18th, 2011, 9:59 pm |
|
 |
|
Juka
Komsija
|
Tesla wrote: Eh, evo poslao sam e-mail, ukoliko ne dobijem odgovor u roku od 24 sata stvarno cu biti ljut ( ako to nekoga uopste interesuje naravno ), de zeleni trzni druga i reci da imaju email  . Hvala drustvo, vidjet cemo. Necu reci koliku sam cijenu dobio od momka sa grbavice. Vedo jesi li ti 5 puta bio na grbavici ili na kosevskom prema barama ? evo ti broj momka pa ga zovi, Mirza 061 701 641 (ovo ti je servis u Barama odns u Jukicevoj i ljudi iskljucivo rade apple proizvode) , i slobodno se pozovi na mene, inace mi je prijatelj!
| October 18th, 2011, 10:18 pm |
|
 |
|
Vedo
Lawyer
|
Tesla wrote: Vedo jesi li ti 5 puta bio na grbavici ili na kosevskom prema barama ? na Grbavici GV wrote: Vedo wrote: .... ja sam mu bio musterija bar 5x i stvarno sve preporuke. Ti si fakat san svakog servisera  Lol, ko kaze da sam mu nosio jedan apple proizvod 5 puta ? 
| October 18th, 2011, 10:47 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Juka wrote: Tesla wrote: Eh, evo poslao sam e-mail, ukoliko ne dobijem odgovor u roku od 24 sata stvarno cu biti ljut ( ako to nekoga uopste interesuje naravno ), de zeleni trzni druga i reci da imaju email  . Hvala drustvo, vidjet cemo. Necu reci koliku sam cijenu dobio od momka sa grbavice. Vedo jesi li ti 5 puta bio na grbavici ili na kosevskom prema barama ? evo ti broj momka pa ga zovi, Mirza 061 701 641 (ovo ti je servis u Barama odns u Jukicevoj i ljudi iskljucivo rade apple proizvode) , i slobodno se pozovi na mene, inace mi je prijatelj! Ma mjera, covjek odgovorio za 16 minuta na e-mail, emogu vjerovati, haj dobro, ici ce testno staklo pa cemo vidjeti za dalje. THX ljudi
|
| October 18th, 2011, 11:14 pm |
|
 |
|
Juka
Komsija
|
Inace servisiraju onoj radnji Zvuk i Slika u BBi centru, sam vlasnik ga je pohvalio da je vjest momak koji servisira!
| October 18th, 2011, 11:17 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Vedo wrote: Po mom misljenju, najbolje je to sve odradit kod Adija, lik je jako poznat kao vrstan serviser Apple uredjaja koji ujedno posjeduje i origi djelove. Nedavno sam mu nosio od djevojke iPhone 3G, ispao joj i puklo bilo staklo preko displeja, otisao zvucnik i onaj dzek gdje se punjac ukljucuje. Popravio mi sve to za 110 KM, ono, ja nisam cuo da je ikad ikog zeznuo, a i ja sam mu bio musterija bar 5x i stvarno sve preporuke.
062 463 744 Ne znam da li je veliki problem sto dizem ovako staru temu ali. .... bio sam danas kod Adija, sad je kod Uniprometa i utisak je fenomenalan, zamijenio sam za 4s zadnje staklo i bareriju, medjutim primjetio je da je i prednje staklo sa displejem kopija ali mi je malo tesko povjerovati da su ovako dobro kopirali retinu kinezi, imao sam i4 i trenutno supruga je ima i kada istu igru pokrenem i kod nje i kod sebe stvarno se vidi razlika u kvaliteti prikaza. 4S je stvarno mnogo bolji. Ne lici mi na covjeka koji bi prodao m... pod bubrege ali mi je stvarno tesko povjerovati da je ovo sto imam kopija apple retina displaya. Da li je neko od Vas cuo da imaju kopije retine, jer ako nije original ovo kod mene onda me je strah i pomisliti kakva bi slika bila kad bih od njega uzeo original prednji dio. Cijena je oko 160 KM. Nekako mislim da je momak sasvin uredu ali mi ovo sa kopijom retine ne da mira.
|
| June 16th, 2012, 3:48 pm |
|
 |
|
dmr
Lawyer
Joined: February 18th, 2007, 7:05 pm Posts: 5959 Location: Tuzla
|
Onaj tebe fakat izlevatio, a vjerovatno je i njega neko  . Je li bolje stanje sad sa baterijom?
_________________ Q6600@3,6GHz, ASUS P5K-E WiFi, 4x1GB DDR2 800, Sapphire HD 6950@70, CM Silent Pro 1000W M, HP LP2475w
|
| June 16th, 2012, 3:56 pm |
|
 |
|
Tesla
|
dmr wrote: Onaj tebe fakat izlevatio, a vjerovatno je i njega neko  . Je li bolje stanje sad sa baterijom? Da kazem posteno, pregledao sam tel na licu mjesta i to kod sebe u stanu i stanje baterije naravno nisam mogao ocijeniti u 10 minuta, cijena mi jeste bila malo sumnjiva 750 KM ali haj rekoh posrecilo mi se, a sto se njega samog tice nije lik vican uopste tehnici tako da mislim da ih je jeftino nabavio, provjerio da li radi pozivanje i Wireless i to je to. Sto se tice baterije uzeo sam je u univerzalno i zamijenio je sam 30 KM je bila, sad sam od Adija uzeo originalnu, pokazao mi je prije ugradnje i zaista se vidi da je original. Jedina stvar je kako mi je rekao sto Apple jednostavno nema, i nema i ne postoje niti se gdje mogu kupiti dijelovi za njihove uredjaje, odnosno moguce je samo sa jednog telefona skinuti i staviti na drugi. Ova baterija sto sam je uzeo ima cycle count 87 sto znaci da je koristena ali njihovo trajanje je najmanje 400 cycle count i to da baterija dodje do 80% svog kapaciteta. Dakle jos jednom se pokazala istinitom ona stara. Ne moza te zajebati zao covjek koliko te moze zajebati glup covjek. Vjerujem da on nije za ovo znao jer ih je i on cekao izvana i neko mu je uvalio pa on dalje to razdijelio ali istini za volju ko bi povjerovao da jednom 4S koji je relativno nova serija telefona za 4 mjeseca odu, baterija i oba stakla, da fale dva sarafa iz unurasnjosti telefona i da to sam zaboravio napomenuti fali antena, da antena takodjer fali to mi je danas Adi rekao i uslikao i pokazao mi sliku, on je rekao da moze zamijeniti za 20KM ali da mi je bolje da je narucim za 2-3 $ sa ebay-a i sam je zamijenim kad sam vec otvarao telefon. Adi je stvarno super momak, mislim jednom sam ga vidio. Od Zlaje iz Bara sam odustao iako je od mene udaljen 200m iz nekih mojih razloga. Ali sta je tu je, iako ga budem prodavao u skorije vrijeme nadam se da ne znate koji mi je nick na piku ( sala mala ), ne bih ga zaista mogao prodati nikome sa ovim falinkama koje sam otkrio ali nakon svega ovoga jos samo da ulozim 150 eurica i napravim ga factory unlocked i imat cu 4S koji cu znati zasto sam platio 1200 KM  .... Bio bi ovaj post i duzi ali mi prazna baterija od laptopa pa moram ici.
|
| June 16th, 2012, 4:13 pm |
|
 |
|
kvaju
|
Trebao bih ja mjenjat na 4ci svojoj home button, jedino me to nervira ono pravo, a volio bih da to netko kvalitetno odradi, vidim preporke za Adi-a, ako prolazio kroz Sarajevo kod njega cu. Jel netko već mjenjao možda home button na 4ci, jer je to dosta čest problem?
|
| June 16th, 2012, 11:15 pm |
|
 |
|