Evo jedna vijest koja me je obradovala, jer sam HTC korisnik trenutno a vjerujem da cu i ubuduce ostat kod HTC...
Sony PlayStation na HTC-u Sony će po prvi put u svojoj istoriji dopustiti da drugi proizvođač napravi uređaje koji mogu vrteti igre namenjene PlayStationu. Biće to HTC.
June 5th, 2012, 9:49 pm
Vedo
Lawyer
Joined: August 9th, 2006, 12:34 am Posts: 8771 Location: Sarajevo
Danas mi dodje mail, quickoffice, kazu kupio ih google. Ovdje mi je nekako najlogicnije da postavim. Ima li android dobar office editor, ili je ovo prva prava stvar?
_________________ FOXCONN A88GA-S -AMD 1055T x6 - Scythe Mugen 2 - 12GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX - PowerColor HD6870 WD1TB BLACK - LG DVD-RW - CM 620 Real Power modular - LG W2453TQ - Logitech: Z-2300 - MX Revolution - Wave
June 7th, 2012, 7:35 pm
Deniken
Joined: February 16th, 2009, 9:03 pm Posts: 372 Location: Zenica
Danas mi dodje mail, quickoffice, kazu kupio ih google. Ovdje mi je nekako najlogicnije da postavim. Ima li android dobar office editor, ili je ovo prva prava stvar?
Ako budu pametni i ponovo ubace ogromnu bateriju kao u Maxx-u, dobar 720p displej i Snapdragon S4, uz vec pokazan odlican kvalitet izrade, imat ce totalnog pobjednika ove uvodne quad-core generacije.
Mislio sam odraditi root na telefonu i citao sam par foruma o tome kako bi to mogao da odradim ali imam par pitanja koja mi nisu jasna. Ako neko ima iskustva oko toga neka mi se javi na PM ili neka mi da broj vibera pa da mi objasni, ako nije problem
_________________ Il' si bos, il' si hadžija
June 12th, 2012, 8:57 pm
Dog_Father
Eraser
Joined: April 7th, 2004, 4:53 am Posts: 9400 Location: Sanski Most
Uglavnom telefon je SGS2 i9100G, Base. XXLPN, Kernel 3.0.8., Build no. IML74K.XXLPN
Ukoliko uradim rooting da li bi mi ostala ova verzija firmware-a ili bi morao da flashujem neki custom rom? Da li i kako da uradim backup telefona u slucaju da nesto ode u helach? Koji kernel da korisim jer na XDA forumu preporucuju superatom, a ne znam da li bi on bio dobar sa ovom verzijom firmware-a (XXLPN) ...
June 12th, 2012, 9:31 pm
ColdFire
Veteran foruma
Joined: August 22nd, 2006, 5:17 pm Posts: 3181 Location: Tuzla
Uglavnom telefon je SGS2 i9100G, Base. XXLPN, Kernel 3.0.8., Build no. IML74K.XXLPN
Ukoliko uradim rooting da li bi mi ostala ova verzija firmware-a ili bi morao da flashujem neki custom rom? Da li i kako da uradim backup telefona u slucaju da nesto ode u helach? Koji kernel da korisim jer na XDA forumu preporucuju superatom, a ne znam da li bi on bio dobar sa ovom verzijom firmware-a (XXLPN) ...
Pa evo preporuku kernela/ROM-a cu prepustiti nekom sa iskustvom, posto je kod mene kec. Ne moras mijenjati ROM, mozes samo rootati, ali time ne dobivas prakticno nista osim mogucnosti instalacije nekih aplikacija. Custom ROM-ovi su obicno dodatno optimizovani, pa ces dobiti brzi odziv, dodatne opcije, podrsku za teme, produzenje autonomije i jos milion drugih stvari, ovisno od ROM-a. Idealan ROM za sebe neces naci na osnovu preporuke, nego na osnovu iskustva. Neki ROM koji super radi na jednom S2 telefonu, kod tebe ne mora tako dobro raditi. Sto se tice backupa, imas vodica koliko hoces. Evo naprimjer ovaj
_________________ Some say he is illegal in 17 US states, and he blinks horizontally...
June 12th, 2012, 10:02 pm
AdoSA
Komsija
Joined: January 12th, 2007, 7:32 pm Posts: 1450 Location: Sarajevo
Ima li rješenja za Eclair2.1 koji neće da učitava Youtube klipove? Kod kolege na telefonu na WiFiu nema šanse da prikaže klip, samo stoji Loading video ... u nedogled. Drugi telefoni na istoj mreži najnormalnije prikazuju YT.
June 13th, 2012, 3:55 pm
selvin
Lawyer
Joined: March 10th, 2007, 12:48 am Posts: 5378 Location: Zivinice
da li je neko stavljao zadnji CM9 na Galaxy Ace? Nasao sam neki video na youtubetu gdje lik pokazuje da stock camera radi ali bez previewa.
_________________ You have mail. "If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write an Unix operating system." (By Linus Torvalds) "Faster we run. And we die young." Slamd64 @ Freenode [github]
June 19th, 2012, 1:24 pm
Vedo
Lawyer
Joined: August 9th, 2006, 12:34 am Posts: 8771 Location: Sarajevo
Prije par dana sam odradio rooting telefona prije nego sto sam pokusao instalirati neki Custom ROM. Sto se tice instalacije samog kernela, uz pomoc ODIN-a i odgovarajuceg CWM-a, nije bilo nikakvih problema. Sto se tice ROMa, za par dana, odlucio sam se za CM9 varijantu koja je kod vecine ljudi provjerena i radi dosta dobro. Prilikom prvog flashovanja soft brickovao sam telefon, mojom gluposcu, jer sam skinuo slucajno ram za i9100, a ne za i9100G, te sam morao naci oficijelni ICS rom koji sam vratio pomocu ODINa, ponovo staviti CWM i root te onda odraditi update na CM9. Moram reci da me je posteno isprepadalo kad sam vidio sta sam uradio jer nisam znao koliki ce biti problem spasiti telefon, srecom nije bilo tesko... Telefon radi osjetno brze, odziv menija je odlican kada se uzme u obzir da sam nagurao 200+ aplikacija. Benchmark u AnTuTu je narastao za nekih 40% dok je FPS u NenaMark2 benchmarku narastao za duplo. Nisam radio nikakav clock na procu
June 20th, 2012, 10:36 pm
Zeleni
network ninja
Joined: July 30th, 2003, 9:06 pm Posts: 2957 Location: U nas u Sveckoj
Da se pohvalim. Dobio novi tel na poslu. Ganjao s3 ali nece ga uopste nuditi kroz shop u firmi. Tako da, crna S2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Dovoljno, sta si se zadao na tudji racun, trebali bi ti i grafu kupiti , ko ja sto Aki fintam da mi treba za zivota, i ne redi nista bez nje! Nego trebali te sta uputiti u funkcije
June 21st, 2012, 3:29 pm
Zeleni
network ninja
Ubacio sinoć CyanogenMod 7.2 official ROM na moj mali galaxy mini. Ko da je drugi telefon. Odziv bolji sve brže radi. Po defaultu dođe i kernel za oc lagano proc nabacio na nešto više od 700MHz pa sada mogu igrati ptice bez trzanja
_________________ 3570K@ 4.3GHz | Hyper 212 EVO | Asus P8P67 LE | 4x2GB Kingston DDR3@1866MHz | Sapphire HD7850 1200/1400MHz | Kingston SSD V+200 120GB | Spinpoint F3 1TB | SST-ST75F Mod | TT V4 | 2433BW | X-530
June 21st, 2012, 3:45 pm
Zeleni
network ninja
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum