Kao sto rece lik na kraju, sad se bas vidi razlika, kao sto je Siri prije bio (bila? ) daleko bolja od originalno nazvanog S-Voice-a i sl, sad je isto tako ova nova pretraga daleko bolja od Sirija. Jako fino je sto su napravili da im ovo prepoznavanje sad radi offline.
Jos kad bi se kod nas mogo nabavit ovaj Nexus 7 za 200$, uh
Za UK su najavili da ce biti 159/199 funti za 8/16GB, sto je donekle skuplje od US cijena. Za ostale zemlje nista nije najavljeno, vjerovatno ce nekad poslije to izbaciti za Njemacku i slicno pa bi se po tome mogli nekako ravnati, ali ce garant ici na 199€ ovaj osnovni model.
Ne radi Google Now offline, a ne radi ni ona pretraga, ali ne bi ni imalo smisla traziti nesto bez interneta , ali samo prepoznavanje glasa je uradjeno lokalno, pa su i ove pretrage brze a i speech-to-text ce se moci raditi bez interneta. A i ove stvari tipa "zakazi alarm u 10" rade bez interneta, za razliku od Sirija, pa je i to jako fino.
The new tablet, which weighs in at just 340g, packs a 7 inch screen with 1280x800 screen and comes complete with a quad core Nvidia Tegra 3 CPU, plus a 12 core GPU too.
Cijena dakle nešto više od 300KM pa ovo bi trebalo ići ko halva... Samo je glomazno što jest jest pravi tablet.
_________________ 3570K@ 4.3GHz | Hyper 212 EVO | Asus P8P67 LE | 4x2GB Kingston DDR3@1866MHz | Sapphire HD7850 1200/1400MHz | Kingston SSD V+200 120GB | Spinpoint F3 1TB | SST-ST75F Mod | TT V4 | 2433BW | X-530
June 29th, 2012, 5:10 pm
AhmeT
Komsija
Joined: December 11th, 2003, 1:07 pm Posts: 2902 Location: Gradačac-Tuzla
Narucih jedan od 8GB. S obzirom da podrzava USB OTG, nema potrebe davati 80KM vise za dodatne gigabajte. Mogao bih cak bataliti mobitel i preci na neko smetlje tipa Nokia 100 i istovremeno koristiti ovaj Nexus.
June 29th, 2012, 5:49 pm
AhmeT
Komsija
Joined: December 11th, 2003, 1:07 pm Posts: 2902 Location: Gradačac-Tuzla
Postoji li neka aplikacija za pojacavanje ringtone-a? Nekako od kako sam kupio HTC Desire HD imam problema, tacnije jedva cujem mobitel da zvoni kad sam vani iako mi je uvijek pojacan do kraja. Stavljao sam i malo "glasnije" pjesme za ringtone ali ne pomaze, opcija "pocket mode" takodjer ukljucena. Cini mi se da je neko imao slican problem na forumu.
Ako su i fabricki tonovi tihi onda je nesto do telefona ili do rom-a ako si stavljao neki drugi. Ja obicno "provucem" ringtone kroz CoolEdit, uradim downsample na 22kHz, mono 112kbit, i pri tome pojacam ono sto mi treba na otprilike 160%.
June 29th, 2012, 9:47 pm
zoi
Veteran foruma
Joined: October 6th, 2006, 9:17 pm Posts: 4468 Location: Zenica
Postoji li neka aplikacija za pojacavanje ringtone-a? Nekako od kako sam kupio HTC Desire HD imam problema, tacnije jedva cujem mobitel da zvoni kad sam vani iako mi je uvijek pojacan do kraja. Stavljao sam i malo "glasnije" pjesme za ringtone ali ne pomaze, opcija "pocket mode" takodjer ukljucena. Cini mi se da je neko imao slican problem na forumu.
Cudan problem. Da li je bas svaka tiha? Taj pocket mod iskljuci, trosi bateriju nepotrebno.
June 30th, 2012, 12:01 am
Esprit
Joined: May 27th, 2011, 12:31 am Posts: 64 Location: Sarajevo
Jesam ja na Galaxy Nexusu, mada nisam ga vise od sat vremena cackao jer kad sam vidio da mi zbog nekompatibilnosti ne rade aplikacije koje mi trebaju odmah sam se vratio na ICS, ali mogu reci da je fluidan, live wallpaperi ne stvaraju lag, fino su uradjene animacije... Uglavnom JB mi se svidja i zao mi je bilo sto se moram vratiti na ICS, ali stprit cu se 15-tak dana dok ne izadje oficialni update.
Pa naravno, Samsung ima najgoru podrsku za svoje telefone. Galaxy Nexus ima slabiji hardver od SGS2, pa ce bez ikakve frke gurati 4.1, da ne spominjem Nexus S i njegov hardver.
Koristim CM9 RC1 od dana izlaska. Koliko god mrzio CM9 i njihov Samsung dev team, moram priznati da su uradili zaista dobar posao koji nema nikakve veze sa onim smecem od nightly verzija. Cak nemam ni potrebu da mijenjam kernel, sam kompajliram i patcham, vec odlicno radi out of the box. Uz neko umjereno koristenje baterija traje 3 dana, dok uz intenzivnije nesto vise od dana.
Koja politika. Prvo 90% ljudi ne ruta svoj telefon, drugo to uništava garanciju. Da galaxy SII ne dobije 4.1 i to pod tim izgovorom je uvreda za inteligenciju njihovih kupaca.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum