Apple iPhone - oficijelna tema
| Author |
Message |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Ma meni je to komplicirano raditi to sa tim Redsn0w, JB i istalo. Smijem li ga nadograditi na 5.1.1? Stalno mi nudi nadogradnju... Da li je 4 ili 4 S, imam oba kuci ( supruga je jos na 4 dok ne skonta da sam uzeo 4S  I da li ti je fabricki otkljucan ?
|
| June 7th, 2012, 9:43 am |
|
 |
|
Deniken
Joined: February 16th, 2009, 9:03 pm Posts: 369 Location: Zenica
|
Tesla wrote: Deniken wrote: Ma meni je to komplicirano raditi to sa tim Redsn0w, JB i istalo. Smijem li ga nadograditi na 5.1.1? Stalno mi nudi nadogradnju... Da li je 4 ili 4 S, imam oba kuci ( supruga je jos na 4 dok ne skonta da sam uzeo 4S  I da li ti je fabricki otkljucan ? 4S je kod mene, 32GB crni. Otkljucan sa X-SIM
|
| June 7th, 2012, 11:34 am |
|
 |
|
Alibegovic
Lawyer
Joined: July 27th, 2008, 8:42 am Posts: 5698 Location: Bugojno
|
Deniken wrote: Ma meni je to komplicirano raditi to sa tim Redsn0w, JB i istalo. Smijem li ga nadograditi na 5.1.1? Stalno mi nudi nadogradnju... Sta ti je komplicirano uradis Restore na 5.1.1 i pokrenes Absinthe i kliknes jailbreak. To je sva muka. Ja bez JBa ne mogu dana. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
| June 7th, 2012, 11:38 am |
|
 |
|
kvaju
|
Ako nije tvornicki otkljucan onda nesmije raditi restore na 5.1.1 jedino ako taj xsim ne otkljucava ovaj zadnji baseband.
_________________Dropbox reg. se i dobivaš 2GB +250MB free
|
| June 7th, 2012, 12:04 pm |
|
 |
|
Alibegovic
Lawyer
|
Tesla wrote: BRATE HVALAAAA TI ALI ZAPALIO SAM 9 CIGARA I UPDATEOVAO SVE I BB I SVE ZIVO I RADIIIIIIIIIIIIIIIIIII Eto kod Tesle xsim radi na zadnjem bbu.
|
| June 7th, 2012, 12:31 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Bojim se zasrat cu nesto... nemam wi-fi u stanu. jel treba?
|
| June 7th, 2012, 12:39 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Bojim se zasrat cu nesto... nemam wi-fi u stanu. jel treba? MIslim da treba jer kada se nakon restore-a upali telefon sacekas da ga X-sim otkljuca i krenes sa aktivacijom preko iTunes accounta na samom iPhone-u nisam pokusavao da ga prvo aktiviram preko iTunesa, ali nisam siguran. Mogu ti reci da sam se pravo napatio dok nisam sve uradio kako treba, bas sam se iznervirao do jaja i ujutro oko 00:30 vidno iznerviran i umoran sam odlucio da cu pokusati pa ga jebaji, i mojom srecom nakon prvog restarta uhvatio je mrezu ( iako sam cekao 43 minutre  , salim se cekao sam oko 3 minute ali se meni oduzilo brate ko godina. Dakle dici ce ti na 2.1.12 ja mislim ili tako nesto BB, i on se moze otkljucati bar sa X-simom koji sam ja dobio.
|
| June 7th, 2012, 2:12 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Tesla wrote: Deniken wrote: Bojim se zasrat cu nesto... nemam wi-fi u stanu. jel treba? MIslim da treba jer kada se nakon restore-a upali telefon sacekas da ga X-sim otkljuca i krenes sa aktivacijom preko iTunes accounta na samom iPhone-u nisam pokusavao da ga prvo aktiviram preko iTunesa, ali nisam siguran. Mogu ti reci da sam se pravo napatio dok nisam sve uradio kako treba, bas sam se iznervirao do jaja i ujutro oko 00:30 vidno iznerviran i umoran sam odlucio da cu pokusati pa ga jebaji, i mojom srecom nakon prvog restarta uhvatio je mrezu ( iako sam cekao 43 minutre  , salim se cekao sam oko 3 minute ali se meni oduzilo brate ko godina. Dakle dici ce ti na 2.1.12 ja mislim ili tako nesto BB, i on se moze otkljucati bar sa X-simom koji sam ja dobio. Da, sad mi je na 2.0.10
|
| June 7th, 2012, 3:45 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Bojim se zasrat cu nesto... nemam wi-fi u stanu. jel treba? Ne treba maloprije sam ga ja opet pregazio nesto me baterija zeza i uglavnom pise na screenu connect to itunes if no wifi available. Ali ako nemas zivaca i nisi siguran da ces moci rijesiti problem ako gdje zapne ne diraj nista, Evo sad vidim da su izasle bijele 3.0.7 x-sim kartice ali ne znam gdje ih je najsigurnije kupiti. Ima li neko info ?
|
| June 7th, 2012, 8:19 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Tesla wrote: Deniken wrote: Bojim se zasrat cu nesto... nemam wi-fi u stanu. jel treba? Ne treba maloprije sam ga ja opet pregazio nesto me baterija zeza i uglavnom pise na screenu connect to itunes if no wifi available. Ali ako nemas zivaca i nisi siguran da ces moci rijesiti problem ako gdje zapne ne diraj nista, Evo sad vidim da su izasle bijele 3.0.7 x-sim kartice ali ne znam gdje ih je najsigurnije kupiti. Ima li neko info ? Koja je razlika tih bijelih i ove moje?
|
| June 7th, 2012, 8:46 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Tesla wrote: Deniken wrote: Bojim se zasrat cu nesto... nemam wi-fi u stanu. jel treba? Ne treba maloprije sam ga ja opet pregazio nesto me baterija zeza i uglavnom pise na screenu connect to itunes if no wifi available. Ali ako nemas zivaca i nisi siguran da ces moci rijesiti problem ako gdje zapne ne diraj nista, Evo sad vidim da su izasle bijele 3.0.7 x-sim kartice ali ne znam gdje ih je najsigurnije kupiti. Ima li neko info ? Koja je razlika tih bijelih i ove moje? Pa valjda su stabilnije. Da li nekad gubis mrezu i imas li problema sa baterijom. Ja imam ogromnih problema jedan youtube klip mi pojede 3% a jutros mi za sat i pol pojelo 15% ( nisam nista radio na njemu, a telefon mi se ugasi kada dodje do 20% baterije, dakle ne mogu da ga dotjeram do 1% nikad, isto kao da je neka elektronika ostisla na samoj bateriji, ima da se bacim u troskove zbog ovoga. Pokusat cu veceras bez x-sim-a odnosno bez kartice da koristim telefon onako na wifi kako bih bio siguran da nije do samog X-sim-a.
|
| June 8th, 2012, 1:47 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Do sada jos nisam izgubio mrezu i baterija mi je super dobra (nov mi je 4S i kao sto sam vec pisao, nije JB). Bio sam i u Zagrebu i savrseno je prelazio na HR mreze i opet se vracao na Eronet po povratku.
|
| June 8th, 2012, 5:42 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Do sada jos nisam izgubio mrezu i baterija mi je super dobra (nov mi je 4S i kao sto sam vec pisao, nije JB). Bio sam i u Zagrebu i savrseno je prelazio na HR mreze i opet se vracao na Eronet po povratku. E jbg, ovaj moj je opet maloprije izgubio mrezu, mozda mi treba bolja x-sim artica. Danas sam zamijenio eronet karticu, naime bila mi je prastara ima joj i 5 ili 6 godina ja mislim kad ono pitaju me da li mi treba za iPhone sto sam naravno i potvrdio i dali su mi micro sim a nisam znao da imaju i to da mi ponude. So se tice baterije mnoooooogo se bolje ponasa kako sam ubacio novu SIM karticu ali ko zna mozda negdje ima neki cache koji je x-sim zapisao na iphone i zato ne moze da radi bas kako treba ( nadam se naravno da je tako ). Odoh ga sada opet izbrisati pa da vidimo kakvo je stanje, pa ako ne bude bolji battery life koristit c ga bez kartice da vidim da nije defektan x-sim, a eto borba, sve su to stvari koje ne vidim kada ga uzimam. Bar ide vikend i imam vremena da se zezam sa tim
|
| June 8th, 2012, 6:07 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Tesla wrote: Deniken wrote: Do sada jos nisam izgubio mrezu i baterija mi je super dobra (nov mi je 4S i kao sto sam vec pisao, nije JB). Bio sam i u Zagrebu i savrseno je prelazio na HR mreze i opet se vracao na Eronet po povratku. E jbg, ovaj moj je opet maloprije izgubio mrezu, mozda mi treba bolja x-sim artica. Danas sam zamijenio eronet karticu, naime bila mi je prastara ima joj i 5 ili 6 godina ja mislim kad ono pitaju me da li mi treba za iPhone sto sam naravno i potvrdio i dali su mi micro sim a nisam znao da imaju i to da mi ponude. So se tice baterije mnoooooogo se bolje ponasa kako sam ubacio novu SIM karticu ali ko zna mozda negdje ima neki cache koji je x-sim zapisao na iphone i zato ne moze da radi bas kako treba ( nadam se naravno da je tako ). Odoh ga sada opet izbrisati pa da vidimo kakvo je stanje, pa ako ne bude bolji battery life koristit c ga bez kartice da vidim da nije defektan x-sim, a eto borba, sve su to stvari koje ne vidim kada ga uzimam. Bar ide vikend i imam vremena da se zezam sa tim I ja sam zamjenio isto tako prestaru Eronet karticu za novi micro SIM. I pazi ovo: -kad sam pokusao ubaciti taj novi micro SIM zajedno sam X-SIM nije moglo, deblji micro SIM od starog koji sam zamjenio. Morao sam ga "stanjiti" brus papirom 
|
| June 8th, 2012, 7:13 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Tesla wrote: Deniken wrote: Do sada jos nisam izgubio mrezu i baterija mi je super dobra (nov mi je 4S i kao sto sam vec pisao, nije JB). Bio sam i u Zagrebu i savrseno je prelazio na HR mreze i opet se vracao na Eronet po povratku. E jbg, ovaj moj je opet maloprije izgubio mrezu, mozda mi treba bolja x-sim artica. Danas sam zamijenio eronet karticu, naime bila mi je prastara ima joj i 5 ili 6 godina ja mislim kad ono pitaju me da li mi treba za iPhone sto sam naravno i potvrdio i dali su mi micro sim a nisam znao da imaju i to da mi ponude. So se tice baterije mnoooooogo se bolje ponasa kako sam ubacio novu SIM karticu ali ko zna mozda negdje ima neki cache koji je x-sim zapisao na iphone i zato ne moze da radi bas kako treba ( nadam se naravno da je tako ). Odoh ga sada opet izbrisati pa da vidimo kakvo je stanje, pa ako ne bude bolji battery life koristit c ga bez kartice da vidim da nije defektan x-sim, a eto borba, sve su to stvari koje ne vidim kada ga uzimam. Bar ide vikend i imam vremena da se zezam sa tim I ja sam zamjenio isto tako prestaru Eronet karticu za novi micro SIM. I pazi ovo: -kad sam pokusao ubaciti taj novi micro SIM zajedno sam X-SIM nije moglo, deblji micro SIM od starog koji sam zamjenio. Morao sam ga "stanjiti" brus papirom  Meni udje bez ikakvih problema stvarno, evo pregazio sam ga pa JB i sada sa cydie ubacujem one sve stvarcice uf kako zamorno i za sada se mnogo bolje ponasa baterija da kucnem u drvo. Ko zna, kak omi rece jedan poznanik danas to ima veze neke na kojima radi stara kartica pa nesto treba demodulirati neke frekvencije a iPhone 4S to ne odradjuje bas najbolje i tako to i tome blize.
|
| June 8th, 2012, 7:19 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Joj ja bi volio uraditi JB bar da malo "odmorim" home button, kako mi je savjetovao ovdje jedan nas forumas.
|
| June 8th, 2012, 8:07 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Joj ja bi volio uraditi JB bar da malo "odmorim" home button, kako mi je savjetovao ovdje jedan nas forumas. Ups dobio sam carrier update ponudjen nakon restarta na iTubes a nije jos uhvatio mrezu, ovo vjerovatno ne smijem raditi zar ne Evo sad sam bio na ovoj stranici http://geveysim.eu/unlock-iphone-4s i pricao sa online podrskom, navodno tvrdi da su original kartice kod njih i da nema problema sa baterijom. Cijena je 11.99 funti, dakle oko 30 KM a na PIKETU kod nas idu oko 100,00 KM. Takodjer mi je rekao da su kod njih originalne a danas sam pricao sa jednim apple doktorom, znam da je lik potkovan pravo i rekao mi je da su kopije X-SIm-a pravo losa stvar a ja mislim da upravo to i imam. Evo izvadio sam sim totalno i prebacio u drugi telefon da uradim rekalibraciju baterije praznjenje do kraja i punjenje do kraja 2 puta da vidim hoce li to popraviti stvar sa baterijom,ako nista moram se raspitati za ovu stranicu da li je ok i naruciti ovu jednu od njih. Takodjer moram reci da mi se telefon sada ugasio tek na 7% baterije a ranije nisam uspio da ga spustim ispod 25-30%.
|
| June 8th, 2012, 8:15 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Jel moras uvijek raditi JB nakon gasenja iPhonea? Tako sam nesto citao...
|
| June 9th, 2012, 9:05 am |
|
 |
|
dmr
Lawyer
Joined: February 18th, 2007, 7:05 pm Posts: 5940 Location: Tuzla
|
Tesla wrote: Takodjer moram reci da mi se telefon sada ugasio tek na 7% baterije a ranije nisam uspio da ga spustim ispod 25-30%. Ovo je normalno da se desi samo jednom nakon mijenjanja baterije, a poslije punjenja na 100% chip na bateriji i telefon treba da se iskalibriraju. Ja sam mijenjao bateriju na 3g i slicno ovako je bilo prvi puta poslije stavljanja baterije. Ali ako ti se desava stalno tu nesto smrdi 
_________________ Q6600@3,6GHz, ASUS P5K-E WiFi, 4x1GB DDR2 800, Sapphire HD 6950@70, CM Silent Pro 1000W M, HP LP2475w
|
| June 9th, 2012, 2:37 pm |
|
 |
|
Tesla
|
dmr wrote: Tesla wrote: Takodjer moram reci da mi se telefon sada ugasio tek na 7% baterije a ranije nisam uspio da ga spustim ispod 25-30%. Ovo je normalno da se desi samo jednom nakon mijenjanja baterije, a poslije punjenja na 100% chip na bateriji i telefon treba da se iskalibriraju. Ja sam mijenjao bateriju na 3g i slicno ovako je bilo prvi puta poslije stavljanja baterije. Ali ako ti se desava stalno tu nesto smrdi  Ma i meni je cudno, dosao lik da mi proda 4S provjedrim datum proizvodnje kad ono januar druga sedmica januara, kontam mora sve biti ok nema niti jedne ogrebotnie kad hiljadu problema. Odoh kod Zlaje u Bare u ponedjeljak pa da vidimo sta se desava. Smrdi i meni ali necu odustati dok ga ne popravim.
|
| June 9th, 2012, 5:08 pm |
|
 |
|
Deniken
|
Ja bi trebao stvarno kucnuti u drvo, novog ga uzeo od covjeka! Dugo sam zaobilazo iPhone ali sad sam totalno zaljubljen u njega.
|
| June 9th, 2012, 5:57 pm |
|
 |
|
Tesla
|
Deniken wrote: Ja bi trebao stvarno kucnuti u drvo, novog ga uzeo od covjeka! Dugo sam zaobilazo iPhone ali sad sam totalno zaljubljen u njega. H trebao sam ga i ja uzeti novog od covjeka (nekog), za ovakve stvari se to isplati ali vec nakon jedne kalibracije mi je bolja baterija osjetno se primjeti odoh sada uraditi jos jednom jer kazu da treba too nekoliko puta ponoviti iako ne vidim smisao Isprazniti je do kraja pa hard reset 2 puta opaliti valjda da izbrise file koji ima i kod androida ono batterystats, odnosno da iphone zna koliko je baterije u stvari 0% a koliko 100%. Drago mi je da bar nekome radi kako treba a i skontao sam da mi je X-sim malo mozda i ostecen pa valja i u to ulagati.
|
| June 9th, 2012, 8:58 pm |
|
 |
|
Deniken
|
U ponedjeljak je predstavljanje novog sustava iOS 6. Bas me zanima sto novoga donosi...
|
| June 10th, 2012, 11:39 am |
|
 |
|
Alibegovic
Lawyer
|
Bit ce samo preview, i bete ce se pojaviti na ljeto, dok ce zvanicni izlazak biti na jesen.
|
| June 10th, 2012, 11:43 am |
|
 |
|
Deniken
|
Kako se zove app koja mi daje mogucnost da u nju ubacim ikone aplkacija? Neznam da li ste razumijeli...
|
| June 10th, 2012, 1:02 pm |
|
 |
|