View unanswered posts | View active topics It is currently September 10th, 2010, 3:30 pm

HardwareBase.net

Reply to topic  [ 1080 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 44  Next
 Windows 7 
Author Message

Post Re: Windows 7
senad_986 wrote:
Vedo wrote:
ljudi imam problem. Skoro svako vecer me pocne zezati PC. Dakle, lampice na Motorola modemu su sve popaljene, Control Panel pokazuje da imam Internet pristup ali FF nit IE nece nista da otvore, ne radi ni MSN nit uTorrent. restartujem modem - opet isto. restartujem PC kad vidi djavola sve normala fercera. al radi par minuta i onda isti belaj. Nakon toga opet restartujem PC, digne se Win i net normala radi..
Ovo mi se nije na Visti desavalo, u pitanju je Win 7 64bit Ultimate & ESET Smart Security 4.

Imam slican problem. Naime, internet normalno radi na XP-u, a na Win7 Ultimate 64-bit je radio donedavno.. U tray-u stoji da nesto nije u redu sa konekcijom, ali kad se konektujem, vise nema onog zutog uzvicnika na ikoni konekcije i radi fino, ali nakon par minuta, stranice jedva otvara da bi napokon konekcija prakticno stala. Lampice na modemu Motorola gore kao i inace. KIS 2010 koristim.
Zna li neko do cega je?
Hvala!

Radi sad normalno.
Do drivera je bilo koje je Win Update skinuo. Samo sam ih uninstalirao i eto ga!

January 24th, 2010, 8:16 pm
Profile E-mail
Komsija

Moze preporuka nekog solidnog free fw, osim comoda... nesto me zeza sa ma2 pa ga moram tada iskljucivati

January 25th, 2010, 5:34 pm
Profile E-mail
Veteran foruma

ja koristim windows security essentials, do sada nikakvih problema, sistem radi odlicno... ja zadovoljan

Image

January 26th, 2010, 10:27 am
Profile
Komsija

Ima li kakav univerzalni software za win7 za USB skype telefone. Do sada sam koristio skypemate na XP ali na 7 ne radi, ili da uzimam slusalice sa mikrofonom.

January 26th, 2010, 11:02 am
Profile E-mail WWW

Da li je moguće instalirati Windows 7 na Apple MacBook Pro?

January 30th, 2010, 2:18 am
Profile E-mail
Editor-in-Chief

Sniper wrote:
Da li je moguće instalirati Windows 7 na Apple MacBook Pro?

http://support.apple.com/kb/HT3986

Uključite se u HWB Folding@home tim!

January 30th, 2010, 3:46 am
Profile E-mail WWW

artemis wrote:
Moze preporuka nekog solidnog free fw, osim comoda... nesto me zeza sa ma2 pa ga moram tada iskljucivati

zone alarm freeware edition
radi kod mene bez problema i na x64

January 30th, 2010, 6:05 am
Profile WWW
Komsija

artemis wrote:

Kerio Personal

January 31st, 2010, 10:26 am
Profile E-mail ICQ WWW
Komsija

Probam sa zone alarmom, htio sam njega odmah na pocetku, ali mislim da nije bio za x64 win

:smt006

Edit: evo sad mi comodo izvrsi update, hajd reko da probam opet mass effect2, kad radi... izgleda da ostajem na comodu i dalje :D

January 31st, 2010, 5:35 pm
Profile E-mail

Comodo je car. Ja sam zonealarm koristio godinama, ali verzije (8+) su usrane do daske. Inace, koristio sam 7.x verzije, ali Vista i Win7 traze novije. Te novije verzije su pune bugova i usporavaju sistem i takodje ne znam kakav je to nacin da svaka treca igra ne radi sa Zone alarmom :D
Uglavnom, Comodo je mozak na pasu program, samo sam iskljucio Defence+ jer mi to ne treba, a i smeta mi dzaba.

February 1st, 2010, 8:52 pm
Profile E-mail WWW

da vas podsjetim možete besplatno dobiti licencu za aviru premium, antivirus+firewall. rekao bih jedini konkurent KIS-u a k tome i free. sve super radi na sedmici.

evo licence:
https://license.avira.com/en/promotion- ... haxs8zbl83

upute (dovoljno je skinuti aviru premium sa donljeg linka i ubaciti licencu koju ste dobili na vaš email).

Please proceed as follows to install your software:
=========

1. If you have installed any other program version of AntiVir (e.g. the free "Classic" Version), please uninstall it from your computer first.

2. Save the attached license on your computer in the My Documents folder so that you can easily find it later to import into your Avira Program.

3. If you have not yet installed the AntiVir Premium Security Suite, you can download it here:
http://www.avira.com/en/downloads/avira ... suite.html

4. Follow the installation instructions to import the license into the software. The installation instructions are available online as PDF file here:
http://www.avira.com/es/documents/utils ... ung_en.pdf

We hope you enjoy our award winning products "made in Germany"!

Sincerely,
Your Avira team

February 2nd, 2010, 1:55 am
Profile E-mail

forzamilan wrote:
da vas podsjetim možete besplatno dobiti licencu za aviru premium, antivirus+firewall. rekao bih jedini konkurent KIS-u a k tome i free. sve super radi na sedmici.

evo licence:
https://license.avira.com/en/promotion- ... haxs8zbl83

upute (dovoljno je skinuti aviru premium sa donljeg linka i ubaciti licencu koju ste dobili na vaš email).

Please proceed as follows to install your software:
=========

1. If you have installed any other program version of AntiVir (e.g. the free "Classic" Version), please uninstall it from your computer first.

2. Save the attached license on your computer in the My Documents folder so that you can easily find it later to import into your Avira Program.

3. If you have not yet installed the AntiVir Premium Security Suite, you can download it here:
http://www.avira.com/en/downloads/avira ... suite.html

4. Follow the installation instructions to import the license into the software. The installation instructions are available online as PDF file here:
http://www.avira.com/es/documents/utils ... ung_en.pdf

We hope you enjoy our award winning products "made in Germany"!

Sincerely,
Your Avira team

jos da vaznost licence nije samo 90 dana ne bi ovo bilo lose rjesenje

February 2nd, 2010, 2:37 am
Profile E-mail

nivla wrote:

na isteku licence (90 dana) ponovo naručiš/renew novu licencu na gore pomenutom linku i to je to. radi isprobano. ipak švabo je napravio ovaj av, mora valjati :D

February 2nd, 2010, 2:46 am
Profile E-mail
Komsija

jeretik wrote:
Comodo je car. Ja sam zonealarm koristio godinama, ali verzije (8+) su usrane do daske. Inace, koristio sam 7.x verzije, ali Vista i Win7 traze novije. Te novije verzije su pune bugova i usporavaju sistem i takodje ne znam kakav je to nacin da svaka treca igra ne radi sa Zone alarmom :D
Uglavnom, Comodo je mozak na pasu program, samo sam iskljucio Defence+ jer mi to ne treba, a i smeta mi dzaba.

Extra je comodo, ali me prepade, jednostavno zamrzne komp u mass effectu 2, samo hard reset pomagao... sve stabilno ali nije htio sa ma2 nikako, sreca napomene me za update, skinem i radi bez problema :)

February 2nd, 2010, 11:26 am
Profile E-mail
Lawyer

forzamilan wrote:
nivla wrote:

na isteku licence (90 dana) ponovo naručiš/renew novu licencu na gore pomenutom linku i to je to. radi isprobano. ipak švabo je napravio ovaj av, mora valjati :D

Odlična recenzija antivirusnog softvera. :lol:

checks in the mail

February 2nd, 2010, 3:05 pm
Profile E-mail WWW
Eraser

Back on topic

U slucaju da je neko jos uvijek na RC

Quote:
Microsoft has issued a reminder that in two weeks Windows 7 Release Candidate (RC) users will begin receiving expiration notifications.

Windows 7 RC does not expire until 1 June 2010 but from February 15 users will begin seeing expiration notifications in the task bar one time per day and then a Notification Wizard one time every four hours and then one time every hour. After March 1 Windows 7 RC users will experience shut-downs every two hours. A brief summary of the events can be found below:

Effective February 15, 2010, the expiration notification process begins:

Windows 7 RC users receive an expiration notification in the task bar one time per day.
Windows 7 RC users are presented with the Notification Wizard one time every four hours and then one time every hour.
Effective March 1, 2010, Windows 7 RC enters the next phase of expiration:

Expiration notifications in the task bar continue.
Computers that are running Windows 7 RC restart every two hours.
Effective June 1, 2010, Windows 7 RC expires:

Windows starts to a black desktop.
Windows 7 RC users are presented with a Windows Activation screen. The screen states that the Windows that you are running is not genuine.
Computers that are running Windows 7 RC restart every two hours.

February 2nd, 2010, 6:11 pm
Profile E-mail

postoji li kakav program poput driver sweepera za dubinsko čišćenje drajvera od wireless kartice, registra i ostalog? radi mi probleme jer sam pokušavao instalirati na silu neke drivere koji nisu namjenjeni za vistu/win7?

February 2nd, 2010, 6:49 pm
Profile E-mail

imali iko ovo čudo i radi li na x64?-Virtual 5.1-Surround USB 2.0 External Sound Card.
Image

February 3rd, 2010, 10:36 pm
Profile E-mail
Editor-in-Chief

Recovering Windows 7 with System Image Restore Disks: http://benchmarkreviews.com/index.php?o ... &Itemid=38.

Uključite se u HWB Folding@home tim!

February 4th, 2010, 1:22 am
Profile E-mail WWW
Komsija

forzamilan wrote:
imali iko ovo čudo i radi li na x64?-Virtual 5.1-Surround USB 2.0 External Sound Card.
Image

Imam ja na poslu i naisam ga uspio natjerati uopste da radi na win7, a nije bas da sam se nesto i trudio ali imati ces problema sa sigurnoscu.

February 4th, 2010, 9:39 am
Profile E-mail WWW

apdejt wrote:
Imam ja na poslu i naisam ga uspio natjerati uopste da radi na win7, a nije bas da sam se nesto i trudio ali imati ces problema sa sigurnoscu.

ma gotovo sad naručio ga preko frenda sa dealextreme-a. a nije neka šteta 2-3$ :mrgreen:

February 4th, 2010, 11:40 am
Profile E-mail
Komsija

Mi imamo isto kineski neki ANERA i na XP radi savrseno ali kazem ti mozda proradi i na Win7 ak se potrudis.

February 4th, 2010, 11:43 am
Profile E-mail WWW

Windowsima 7 deset posto udjela na tržištu… Neloše

Image
Izgleda da Microsoft sa svojom posljednjom verzijom operacijskog sustava napokon uspjeva konkurirati… sam sebi. Prema najnovijim podacima Net Applicationsa Windows 7 smjestio se na 9,23 posto računala.

Brojka je prilično dobra pogledamo li podatak da se ’sedmica’ na tržištu pojavila prije tek nešto više od tri mjeseca. Što se ostalih verzija Windowsa tiče oko 20 posto nesretnika na računalima vrte Vistu dok je neprikosnoveni vladar tržišta i dalje legendarni XP s udjelom od gotovo 70 posto.

February 4th, 2010, 2:35 pm
Profile E-mail YIM

Windows 7 "ubija" baterije na laptopu?
http://www.itnews.com/windows/13821/mic ... y-problems
http://social.technet.microsoft.com/For ... 6ca2f865d6

February 10th, 2010, 12:49 am
Profile E-mail
Komsija

Ubij me ako ovo nije istina. Kako sam na lap presao na win7 baterija mi ne moze izvuci vise od 10 min dok je na XP radila do 1,5h bez ikakvih problema, ak mi je win zajebo bateriju od cirka 300KM + PDV uceraj im, a mozda joj je i vrijeme da ode iako nikada nije sada nesto forsiran rad na bateriji. Fakat sam se sada zapitao sta mi je stvarno sa baterije .... win7 mi ne izbacuje nikakve greske vezano za bateriju.

February 10th, 2010, 9:46 am
Profile E-mail WWW
Reply to topic   [ 1080 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 44  Next

HardwareBase.net