View unanswered posts | View active topics It is currently September 10th, 2010, 3:46 pm

HardwareBase.net

This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
 Osnovne smjernice za traženje pomoći 
Author Message
Lawyer

Post Osnovne smjernice za traženje pomoći
1. Razumljiv/smislen post - Kad tražite pomoć potrudite se da pitanje napišete čitko i smisleno jer time povećavate šansu da će vam neko odgovoriti na pitanje.
Pisanje tipa: wise (više), pisanje bez interpunkcije:
Quote:
SVASTA STA CE NOLMALNA JA OCU WEB CAM AKO NEMOS POMOC NEMOJ PISAT EVO JOS JEDNE PORUKE ja kada ubacim uzb nista a treba da ga prepozna pa ako neko zna resenje za taj problem ka da udjem u home disk gdje mi instalirano web cam 1004 znaci otvorim taj folder i idem sto pise driver, pa udem u dp...
psovke i ne navođenje detalja problema vam neće donijeti odgovor na pitanje nego samo ismijavanje.

2. Relevantne informacije - Kad tražite pomoć navedite informacije koje su bitne/vezane za pitanje koje postavljate, poput konfiguracije/komponenti koje imate. Ako pitate nešto u vezi sa virusima, obavezno navedite koji operativni sistem koristite (verzije drivera), koji antivirus, anti-malware, firewall itd. Postavljanjem pitanja tipa: "ne radi mi internet, pomagajte" nećete dobiti odgovor od većine članova jer niko nema volje izvlačiti informacije od vas. Ostali će vas jednostavno ismijavati.

3. Pretražite forum - http://www.hardwarebase.net/forum/search.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Upišite ključne riječi, eventualno odaberite podforum/sekciju i pritisnite search dugme. Niko ne voli odgovarati na ista pitanja 100 puta, zato uvijek pretražite forum prije otvaranja nove teme.

4. Pravilno imenujte teme - Kada otvarate novu temu, potrudite se da naslov opisuje sadržaj tako da oni koji vam trebaju pomoći odmah mogu vidjeti o čemu se radi. Dakle ako imate problem sa recimo nekom igrom, imenujte temu "Ne radi mi xy igra". Nemojte imenovati teme "pomagajte", "problem" i sl.

checks in the mail

March 23rd, 2009, 12:57 pm
Profile E-mail WWW
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 1 post ] 

HardwareBase.net