View unanswered posts | View active topics It is currently May 24th, 2013, 2:34 am

Reply to topic  [ 4 posts ] 
 3d max rendering 
Author Message

prvo da pozdravim sve na forumu kao novi clan..

kako vidim uveliko pomazete jedni drugima i to je jako dobro..

dakle,prije 2-3 mjeseca me je zamolio jedan prijatelj za kojeg radim s vremena na vrijeme, da mu nadjem nekoga da mu uradi kao neki prezentacijski clip u 3d-u... "nasao sam", uradjena je radna verzija clipa, covjeku se svidjelo, ostavio je novac da dam tom momku sto sam ja i uradio. receno mi je da je proces renderovanja dug i po nekoliko dana.. naravno, poslije 3 mjeseca i bezbroj poziva nisam nista dobio osim instalacije 3d max-a i V-ray (mislim da se tako zove) i izvornog fajla koji nije renderovan a novac je uzet.. sad sam ja u gabuli i treba mi pomoc... zaista treba

fajl je mislim oko 70-80 MB tezak i clip traje 2-3 minute..

jel ima IKO a mislim da ima jako sposobnih ljudi ovdje, ko bi mi mogao pomoci oko toga molim Vas.. iako imam sve elemente, kompjuter mi nije dovoljno jak za toga, a za 3D sam laik pravi.
Zamolio bih da mi se javi neko ko bi mi mogao renderovati clip u sto kracem roku, shvatam da je to poprilicno zahtjevno tako da bi se dogovorili oko toga ukoliko svota nije prevelika

unaprijed zahvalan..
pozz svima

July 5th, 2012, 2:51 am
Profile
Lawyer

Dobro nam dosao!

Hajde posalji max fajl zajedno sa svim fajlovima, da vidim o cemu se radi. Ako je nesto simple za rendat mozda bi ti mogao pomoci. Ako je sta vremenski zahtijevnije onda se obrati ljudima na http://www.rebusfarm.net/en/ ,plati i nek ti izrendaju scenu za par minuta na svojoj render-farmi.

Ako je recimo 3 minute, to ti ga dodje 3*60 sec= 180 sekundi, i hajmo reci da su 24 frejma po sekundi = 4320 frejmova, ilitiga rendera. Nije malo. Da Core i7 procesoru treba 1 minuta po frejmu (a cisto sumnjam), opet ga dodje 3 dana non-stop rendanja.

Evo da imas ideju za rebusfarm.net, ako se u prosjeku jedan frejm renda 5 minuta na Core i7 procesoru, ta animacija bi te dosla 328.54 Eura.

Image

July 5th, 2012, 2:55 am
Profile

hvala na brzom odgovoru.. 328 eura je previse definitivno.. a posto sam preselio prije par dana, fajl je ostao na drugom kompu koji koristi moj brat. uglavnom saljem ga sutra u toku dana

hvala jos jednom

July 5th, 2012, 3:38 am
Profile
Lawyer

Mocno koliko mashina renda projekat u isto vrijeme:

Image

Brze renda neg sto mogu downloadati (6 Mbit konekcija) izrendane TGA od 2 MB :)

Image

July 16th, 2012, 8:16 pm
Profile
Reply to topic   [ 4 posts ]