Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Način i opcije za umrežavanje, rasprava o tehnologijama i iskustvu pri korištenju.

Moderators: selvin, Dog_Father, Stihoklepac

User avatar
kvaju
Komsija
Posts: 1518
Joined: 18 Jan 2011, 23:58
Contact:

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby kvaju » 14 Mar 2017, 15:40

Imam epc 3925 cicsco ruter od telemacha, i nikako mu nemogu pristupiti preko 192.168.0.1 a na netu sam našao da mu se tako pristupa, stalno kaze nedostupna stranica, pokušavam preko moba to uraditi, prije sam mogao, sada nema sanse, najnoviji Chrome, android 7.0.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB +250MB free
User avatar
mobsterc
Komsija
Posts: 2153
Joined: 22 May 2007, 20:31
Location: Sarajevo
Contact:

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby mobsterc » 14 Mar 2017, 18:49

Probaj preko pc-a :D
User avatar
kvaju
Komsija
Posts: 1518
Joined: 18 Jan 2011, 23:58
Contact:

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby kvaju » 14 Mar 2017, 21:09

a dolazi mi za 3 dana, pa nisam u mogućnosti, mislio sam da ima neka šema preko moba :D

uglavnom dobar je ip?
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB +250MB free
adsubzero
Posts: 747
Joined: 26 Sep 2007, 09:41
Location: Sarajevo

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby adsubzero » 14 Mar 2017, 22:55

Pa probaj drugu neku adresu
Gigabyte Z68XP-UD3P | i7 2600K @ 4,4GHz | Alpenfohn Brocken 2 | ASUS GTX 970 STRIX 4GB | 8GB DDR3 HyperX Beast | 1TB WDC WD1001FALS SATA-II | Crucial BX100 250GB | FSP Raider 650W
User avatar
Pelikan
Lawyer
Posts: 6557
Joined: 24 Nov 2006, 12:48
Contact:

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby Pelikan » 14 Mar 2017, 22:57

Eto meni je prvi rezultat za taj router izbacio http://192.168.1.1 kao adresu...
User avatar
black
Komsija
Posts: 1932
Joined: 14 Jan 2012, 21:34
Location: Sarajevo

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby black » 15 Mar 2017, 00:11

Obicno je otisnuto na routeru koja je adresa web interface-a. Ako je router vec konfigurisan i radi na PC-u otvoris Command Promt i ukucas ipconfig , izbacit ce ti listu svih veza. Nadjes odgovarajucu u listi i vidis sta pise kao default gateway, to je adresa routera.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
PC //Intel Xeon E3 1230v3//H81M-ITX//16GB DDR3 ECC//GTX 970//1TB WD Green//Thermaltake Suppressor F1//CM SilentPro M2 620W//24" Philips 1080p//Windows 10
User avatar
hamo pipa
Komsija
Posts: 1634
Joined: 14 Mar 2009, 17:43
Location: Zenica

Re: Podesavanje wireless routera preko Telemacha

Postby hamo pipa » 15 Mar 2017, 00:33

Nema covjek jos PC :D

Default pristup je 192.168.0.1 osim ako neko nije cackao postavke. U tom slucaju imas odzada malo reset dugme, ubodi ga i drzi oko 30 sec, modem ce da se vrati na fabricke postavke, wifi ce ti biti zadnjih 6 karaktera od MAC modema, a sifra serijski broj modema. Ukucaj 192.168.0.1 i samo klikni login, nemoj unositi ni username ni password

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
BIOSTAR TA790GX A3+ | Phenom II x4 955 BE @ 3,2 | 4 Gb DDR3 @ 1600 Mhz | Sapphire 7850 | Seagate 500 Gb, 32 Mb | FORTRON Epsilon 80PLUS 600W
Xiaomi Note 2
EX-Microsoft Lumia 640XL Dual Sim
EX-Xiaomi Redmi 1S stock MIUI

Return to “Umrežavanje”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest