Kao sto kolega rece, ako ti se svidio prvi dio, onda pogledaj i ovaj. Ne znam, ja sam ga gledao u kinu, pa mi nije bio los zbog specijalnih efekata, ali svakako ima boljih nacina za protraciti 100 minuta.
June 13th, 2012, 1:18 pm
p4ja
Joined: October 4th, 2011, 8:34 pm Posts: 717 Location: Sarajevo
Sad iz kina,odgledao sam Prometheus,samo da kazem da je film i po. Film je prava priprema za Osmi putnik Valjda sam dobro skontao, ne znam jel negdje pise, al to je to Sto bi samo moglo znacit da bi ridley mogao da napravi novi serijal osmog putnika sa novom tehnologijom. Ko nije odgledao svaka preporuka.
Vala meni nije nešto. Početak filma je super al kasnije niđe veze. Naravno grafika i dizajn perverzno dobro
Meni je Prometej vrlo dobar. Kao sto vec rekoste, uvod je najjaci dio filma - fenomenalno-divan je. Rezija, fotografija, zvuk, atmosfera i efekti su odlicni, scenarij je, iskreno receno, los, ali sve u svemu - zadovoljan sam - cak sam se i nasmijao jednom kvalitetno
Spoiler:
"If you can't be with the one you love, love the one you're with"
I neki kazu da nema veze s Alien svijetom - ima, kako nema, uvod u sagu, ali mislim da nema konkretne veze s prvim Alienom, ali davno sam ga gledao, pa se i ne sjecam dobro. Ne moze se porediti s Alienom - legendom, ali ako smanjite ocekivanja i ne ocekujete nove Odiseju u svemiru, Blade Runnera ili Aliena, pozitivnih impresija cete izaci iz kina. Ljubitelji SF-a, ne propustajte ovo ni pod razno.
Prometej, okay film. Pogledao ga u kinu, i to 3D bio. Ne moze se reci da ima nekih efekata Bog zna. Mozda par da su impresivni. Prica je solidna. Nista posebno. Nikad nisam bio ljubitelj prequel filmova, a to je popularno u zadnjim godinama. Gluma u ovom filmu mi je najlosiji dio. Ona doktorica, po meni, uzas odigrala svoju ulogu.
Da, i kazu da, Ridley Scott, vec radi na novim scenarijima, Aliena, i da bi vec iduce godine trebao izaci novi nastavak, na ovu Prometej, pricu. Vidjet cemo hoce li biti sta od toga.
Skinuo sebi jucer i sva 3 dijela 'Ip Man'-a. Prijatelj mi nahvali, pa reko da vidim valja li cemu.
June 14th, 2012, 3:36 pm
bhd
Komsija
Joined: November 19th, 2005, 2:44 pm Posts: 1979 Location: Tuzlak
Meni je Prometej vrlo dobar. Kao sto vec rekoste, uvod je najjaci dio filma - fenomenalno-divan je. Rezija, fotografija, zvuk, atmosfera i efekti su odlicni, scenarij je, iskreno receno, los, ali sve u svemu - zadovoljan sam - cak sam se i nasmijao jednom kvalitetno
Spoiler:
"If you can't be with the one you love, love the one you're with"
I neki kazu da nema veze s Alien svijetom - ima, kako nema, uvod u sagu, ali mislim da nema konkretne veze s prvim Alienom, ali davno sam ga gledao, pa se i ne sjecam dobro. Ne moze se porediti s Alienom - legendom, ali ako smanjite ocekivanja i ne ocekujete nove Odiseju u svemiru, Blade Runnera ili Aliena, pozitivnih impresija cete izaci iz kina. Ljubitelji SF-a, ne propustajte ovo ni pod razno.
Pa samo kad vidis, da je onas otisla u potragu za njima, a u osmom putniku oni nailaze na taj brod .... a Alien rasa se rodila u prometeju
June 14th, 2012, 10:05 pm
Alibegovic
Lawyer
Joined: July 27th, 2008, 8:42 am Posts: 5698 Location: Bugojno
Sinoc pogledah Prometeja u kinu u 3Du, sam film je ok, ali nikako da se otmem dojmu da je komotno mogao i bez 3Da, jer efekata gotovo da nema, u globalu prosjek. Nije me odusevio. I da kraj filma sluti na nastavak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
June 15th, 2012, 11:09 am
zippoo
Joined: March 31st, 2007, 5:47 pm Posts: 636 Location: gracanica
Midnight in Paris Divan film. Zaljubljenici u umjetnost, Woodyjeve filmove, sjajan scenarij, tumarajući odlutajte u parisku noć i ukoliko uspijete, tamo i ostanite. Ako ne tren, onda bar 90 minuta besmrtnosti.
June 27th, 2012, 2:04 pm
dmr
Lawyer
Joined: February 18th, 2007, 7:05 pm Posts: 5940 Location: Tuzla
Midnight in Paris Divan film. Zaljubljenici u umjetnost, Woodyjeve filmove, sjajan scenarij, tumarajući odlutajte u parisku noć i ukoliko uspijete, tamo i ostanite. Ako ne tren, onda bar 90 minuta besmrtnosti.
Odlican film
_________________ ASRock N68-S UCC | AMD Athlon II X4 635 | Kingston HyperX 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 | XFX ATi Radeon HD 5830 1GB GDDR5 | ST3500630AS Barracuda 7200.10 500-GB
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum