Držite se teme. Nema potrebe da se raspravlja o gradnji u Zenici, koja se ne tiče sportskih objekat, jer objektivno, takve skoro da i nema. A takva rasprava obavezno vodi u politiku i neke regionalne podjele
_________________ Communist until you get rich. Feminist until you get married. Atheist until the airplane starts falling.
Hoces reci da ima veze sa jednim čovjekom, 8 godina je na vlasti, za mene je premalo urađeno u gradu u odnosu kada vidim druge gradove sličnih kapaciteta? Pa naravno da ima veze sa izborima, diže se ogroman kredit da se rekonstruise i izgradi neprofitabilna gradska magistrala bas ove godine. Zenica je davno trebala da rješava svoje infrastrukturne probleme, dugo vremena je bila grad sivila.
SAmo se vi pozabavite u Tuzli, vasim poslovima. Nek vas pravi mnogobrojna Panonska jezera, dok vam sport u gradu umire uzasnom smrcu.
I ne, ne radi se samo dok je izborna godina, nego se nemoze sve odjednom. Nismo mi veliki grad sa ogromnim budjetom. Tu je jos dosta projekata koji su se radili prije magistrale. ovaj nacelnik je daleeeeko bolji od predhodnika, sdp-ovca, koji je u svom mandatu posatio par drva i to je to.
Kao da je sport u Zenici bolji, Čelik je ove godine bio pri dnu tabele isto kao i Sloboda grcao se da opstane. Košarkaški i rukometni klub nemate, a druge discipliname ne smijem da spomenem. Dzaba vam sporstski objekti kad sporta uopste nema. Najgori su mi takvi koji svoje mišljenje grade na nekim sitnicama, to me odma baci na ono kad kroz neko selo asfaltiras cestu i svi odma kazu da je fino i dobro. Ako mislis da je to neka izgradnja, onda nisi daleko isao iz Zenice da vidis sta su drugi uradili za 8 godina, sto se tice infrastrukture, puteva i sportskih objekata.
Pardon unaprijad na OFF, ali moram reply... Uvijek si Tale (i Lejla) volio pametovati, pa cak i na Bih Net forumu.
Bili sredina u fudbalu, i onda prodaja, i darivanje poena (vama ni ti sadaka poeni nisu bili dovoljni). U rukometu igrali u ligi za prvaka, tu zavrsili 5ti. U regularnom dijelu sezone, u borbi za finalnih 6 lige bili prvaci na polusezoni, i 3ci zavrsili na kraju. Kosarkasi bili u ligi, ali ispali, jer nisu imali dobrog trenera. Zene kosarkasice prvakinje lige, i kup uzele. Jos igrale finale regionalne lige, i izgubile od PArtizana Beogradskog. Finale se igralo u Zenici. Ragbijasi Zenickog Rudara prvaci BiH. Celik isto u vrhu.
Ali uglavnom smo u istom sranju kao i vi, gdje je kosarkaski klub Dita ugasen. Gdje je fudbalski tim ispao u drugu ligu. ko zna gdje su vam rukometasi? ali nek smo u istim govnima.
Ne, nisam bio nigdje vani Zenice, osim eto mozda koji put u Americi. Direkt letom aviona iz Zenice, tako da nisam niti jedan grad drugi vidio u BH. Sta su to drugi uradili u Bosni, po pitanju infrastrukture? pa vi pravite tu jednu tribinu na Tusnju zadnjih Boga pitaj koliko godina.
Evo sta je za vrijeme ovog Nacelnika uradjeno po pitanju infrastrukture, sportske: Dvorana nova, 6.500 sjedecih mjesta. Novi atletski teren i tribine. Novi travnjak, drenaza, grijaci na Bilinom. Reprezentativni Fudbalski Centar za fudbalere. Sad ide i taj ragbi teren i tribina. Gdje je se to ovoliko ulozilo u sport u zadnjih 8 godina?
June 19th, 2012, 10:30 pm
Tale
Komsija
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am Posts: 2626 Location: Tuzla
Pa eto sam si sebi replicirao, prodavanje bodova, bili ovo i ono...Danas izgleda, ne smije čovjek ni kritiku udijeliti. Ne vidim Zenički sport ništa bolji od onog u Tuzli, Bihaću ili Mostaru. Jer nam je takav sport u cijeloj drzavi. Tribine i ne treba praviti jer na utakmice premier lige, niko ne dolazi, osim huligana. Ne sjecam se kad su bile pune tribine Bilinog polja na Čelikovim utakmicama osim kad igra repka par puta u godini i poneki derbi kad dodju huligani sa bakljama, ja iskreno ne bih otisao ni na jednu, jer je daleko od civilizacije. Nisam protiv izgradnje sportskih objekata, (fali vam samo hokejaška dvorana).. Nemam nista protiv sporta ali treba nešto uložiti novca i otvoriti koje radno mjesto, i natjerati indijca da koristi bar električne filtere u željezare, da nemam probleme sa migrenom i curenjem nosa kad dodjem svaki puta. Jer dzaba ti sav sport kad nemaš hljeba i zdravlje.
Nemoj misliti da imam sta protiv Zenice tamo sam svakog mjeseca, grad mi je jako drag i ljudi u njemu. Ali brate infrastrukutra ista kao 1991 osim Arene i Crkvica, sve isto ostalo. Edit Nermin&Lejla ????
_________________ Phenom II X4 965 3.6Ghz Undervolt 1.284v |Asus M4A87TD/USB3 | Gigabyte GTX 460 1Gb WF | 4x2Gb G Skill F3-10666CL9 Red | Monitor LG L226WA | BQT 600W Dark ”Onaj osjećaj kad za trolling dobiš nagradu”
Last edited by Tale on June 19th, 2012, 10:54 pm, edited 1 time in total.
Otvoreno je i radnih mjesta, samo svi ovog Nacelnika, pamte po tome sta nije ucinio po pitanju filtera, pa dalje od toga i ne gledaju. To jeste njegova greska, i treba ga kritikovati radi toga, ali treba biti fer pa pogledati i sta je dobro uradio.
EDIT: Nermin, ili Tale, svejedno.
June 19th, 2012, 10:53 pm
Tale
Komsija
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am Posts: 2626 Location: Tuzla
Otvoreno je i radnih mjesta, samo svi ovog Nacelnika, pamte po tome sta nije ucinio po pitanju filtera, pa dalje od toga i ne gledaju. To jeste njegova greska, i treba ga kritikovati radi toga, ali treba biti fer pa pogledati i sta je dobro uradio.
EDIT: Nermin, ili Tale, svejedno.
Pa nisam ja rekao da imam protiv načelnika Huse nešto, čak kao čovjek fino izgleda, kao da je izvađen iz neke narodne mase.. Rekao sam, kad bi nam svaka bila predizborna, gdje bi nam kraj bio..Nije to samo slučaj u Ze, tako je svugdje Kritike treba udjeliti, i ja nisam zadovoljan načelnikom u Tuzli, što gradi Tvrtkove spomenike od 2miliona i fontane na svako ćošku ali dok se šuti, neće ni biti projekata i usmjeravanja novca ka pozitivnim stvarima. Dok se kritikuje onda i slijedi trud. Da ne spamamo, evo nesto i iz Tuzle naravno predizborno.. Radovi trenutni na pomoćnom stadionu + umjetna trava
_________________ Phenom II X4 965 3.6Ghz Undervolt 1.284v |Asus M4A87TD/USB3 | Gigabyte GTX 460 1Gb WF | 4x2Gb G Skill F3-10666CL9 Red | Monitor LG L226WA | BQT 600W Dark ”Onaj osjećaj kad za trolling dobiš nagradu”
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum