BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Kojeg providera izabrati, kakve su cijene, ping, tehnička podrška. Ako im telefoni ne rade, naš forum je dostupan.

Moderators: selvin, Dog_Father, Stihoklepac

User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 21 Feb 2017, 21:45

Pozdrav

Jeli neko upućen kakva je ponuda paketa za firme.

Znači riječ je o manjoj firmi (turističkoj agenciji) kojoj treba internet i telefon. Imaju sad telefon ali gledaju nešt u paketu ako ima.

Jeli ima ko iskustva...prijedlog ?

Hvala.
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
selvin
Lawyer
Posts: 6881
Joined: 09 Mar 2007, 23:48
Location: Tuzla

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby selvin » 21 Feb 2017, 21:52

Mi smo u staroj firmi imali paket obicni onaj za fizicka lica net50 ili kako se vec zvao ili se jos uvijek zove. Ne znam je li se vodio na firmu i dozvoljava li telecom to, ali vrijedi probati jer su im paketi za poslovne korisnike preskupi. Uostalom vecina ima skroz malu brzinu, osim gold paketa koji u brzini 50/10 kosta 700 KM.
i5 7400 | 1050TI 4GB DDR5 | 8GB 2400 MHz DDR4 | SSD 240GB | Zalman ZM500 | X2 6021B Nextyde | Samsung 40KU6072
User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 21 Feb 2017, 22:13

selvin wrote:Mi smo u staroj firmi imali paket obicni onaj za fizicka lica net50 ili kako se vec zvao ili se jos uvijek zove. Ne znam je li se vodio na firmu i dozvoljava li telecom to, ali vrijedi probati jer su im paketi za poslovne korisnike preskupi. Uostalom vecina ima skroz malu brzinu, osim gold paketa koji u brzini 50/10 kosta 700 KM.


Stvar je što su prijatelji zvali danas Bh telecom i kažu javila im se naka ženska koja kad priča kao da umire.

Nisu mogli od nje dobiti nikakvu informaciju.

A ovo uvijek neka kontradiktornost oko toga jeli firma može koristiti paketa namjenjena za fizička lica.

Ova opcije Moja TV Full nije loša + Dodatni Paket 100
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
Stihoklepac
Veteran foruma
Posts: 4470
Joined: 19 Aug 2004, 02:02

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby Stihoklepac » 22 Feb 2017, 07:32

Za firme mogu svi netflat paketi i mojatv biz, obični mojatv paketi ne mogu

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
zippoo
Komsija
Posts: 1923
Joined: 31 Mar 2007, 17:47
Location: gracanica
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby zippoo » 22 Feb 2017, 12:32

u optici u kojoj sam prije radio,imali smo obicni netflat paket koji je registrovan na optiku i nikakvih problema nije bilo
mogu ovi paketi i za pravna lica provjereno
User avatar
Stihoklepac
Veteran foruma
Posts: 4470
Joined: 19 Aug 2004, 02:02

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby Stihoklepac » 22 Feb 2017, 12:41

Na optiku mogu svi paketi, a možeš i kombinirati više paketa na jednom optičkom vodu.
Mogu i ostali mojatv paketi biti na firmu registrovani ( firma plaća račun) ali usluga ne smije biti instalirana u poslovni objekat zbog rak-a.
User avatar
selvin
Lawyer
Posts: 6881
Joined: 09 Mar 2007, 23:48
Location: Tuzla

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby selvin » 22 Feb 2017, 13:40

Mislim da je zippo mislio na opticku radnju :D
i5 7400 | 1050TI 4GB DDR5 | 8GB 2400 MHz DDR4 | SSD 240GB | Zalman ZM500 | X2 6021B Nextyde | Samsung 40KU6072
User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 22 Feb 2017, 22:26

Stihoklepac wrote:Za firme mogu svi netflat paketi i mojatv biz, obični mojatv paketi ne mogu

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk


Kancelarija im e u privatnoj kuć, tako da mogu povećati samo paket na već postojećoj Moja Tv stim da im treba možda i neki router.

Šta je sa ovim paketima za fiksni ?

Šta tu ima ?

Ima ovaj Flat Bh. Jeli ovako ima za firme ili može ovaj paket recimo ići za firmu.


https://www.bhtelecom.ba/6043.html

Hvala.
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
Stihoklepac
Veteran foruma
Posts: 4470
Joined: 19 Aug 2004, 02:02

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby Stihoklepac » 23 Feb 2017, 11:47

User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 25 Feb 2017, 19:08

Stihoklepac wrote:Imaš ove pakete
https://www.bhtelecom.ba/5326.html

A imaš i IP Centrex
https://www.bhtelecom.ba/6603.html


Hvala na linkovima

Koji bi bio dobar router sa više od 4 porta da mogu dijeliti konekciju za više računara - kancelarija.

Hvala
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
black
Komsija
Posts: 1953
Joined: 14 Jan 2012, 21:34
Location: Sarajevo

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby black » 25 Feb 2017, 19:54

Tebi treba switch drug , a za router ako hoces nesto bas dobro onda pogledaj UniFi Security Gateway ali kosta 100€. U svijetu poslovnih korisnika to nije uopste puno. Switch ukopcas u router od telekoma i imas dodatnih portova, to ti je najjeftinije rijesenje.

EDIT: Evo ga ood nas http://www.plus.ba/proizvod/router_ubiq ... t_lan_voip

Za wifi pogledaj ovaj AP http://www.plus.ba/proizvod/access_poin ... c_gbit-eth

Switch uzmes D-Link Gigabit 8 port ili koliko ti vec treba. 8 port je oko 50 KM.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
PC //Intel Xeon E3 1230v3//H81M-ITX//16GB DDR3 ECC//GTX 970//1TB WD Green//Thermaltake Suppressor F1//CM SilentPro M2 620W//24" Philips 1080p//Windows 10
User avatar
Stihoklepac
Veteran foruma
Posts: 4470
Joined: 19 Aug 2004, 02:02

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby Stihoklepac » 27 Feb 2017, 09:24

Najjeftinije ti je na adsl/vdsl modem spojiti neki jeftini 8 ili 16 portni switch.

Ako ti treba par dodatnih portova najjeftiniji mogući fol je da nađeš jeftine TP Link 740N na olx-u za cenera i ubacis im ddwrt.
User avatar
black
Komsija
Posts: 1953
Joined: 14 Jan 2012, 21:34
Location: Sarajevo

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby black » 27 Feb 2017, 11:42

Ako si kratak sa parama pruzi se barem za ovo SWITCH Dell PowerConnect 2724, 24 x PORTNI (60 KM)
http://www.olx.ba/r/21079774/53748

Ali nije puno za firmu uloziti 600 KM u mrezu koja ce 5 godina raditi bez problema.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
PC //Intel Xeon E3 1230v3//H81M-ITX//16GB DDR3 ECC//GTX 970//1TB WD Green//Thermaltake Suppressor F1//CM SilentPro M2 620W//24" Philips 1080p//Windows 10
User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 03 Mar 2017, 20:06

@ black

@ Stihoklepac

Hvala vam oboci.

Za internet će vidjeti da povećaju sa sadačnjeg paketa Moja tv 10/1Mbps na 30+/2 Mbps uz 10 KM doplate.

Samo se mora sačekati jeli postoji tehnička mogućnost da im se poveća brzina.

Telefon ona jedna od opcij tj BizPhone 50 je u opciji.

Hvala za savjetima.
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
dmr
Lawyer
Posts: 10233
Joined: 18 Feb 2007, 18:05
Location: Tuzla
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby dmr » 03 Mar 2017, 20:43

Danas u Bingu u Tuzli testiram brzinu BH Telecom interneta i dobijem ovo http://www.speedtest.net/my-result/i/1998411490
Otkud ovoliki upload telecomu?
[email protected],7GHz ASUS P8Z77-V LX, 16GB DDR3 2133MHz, MSI GTX 1070 ARMOR 8GB, Crucial mx100 256gb, CM Silent Pro 1000W M, HP LP2475w
User avatar
black
Komsija
Posts: 1953
Joined: 14 Jan 2012, 21:34
Location: Sarajevo

Re: RE: Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby black » 04 Mar 2017, 09:40

dmr wrote:Danas u Bingu u Tuzli testiram brzinu BH Telecom interneta i dobijem ovo http://www.speedtest.net/my-result/i/1998411490
Otkud ovoliki upload telecomu?

Optika , vjerovatno neka greska u proviziji jer zakup takve linije kosta malo bogatstvo :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
PC //Intel Xeon E3 1230v3//H81M-ITX//16GB DDR3 ECC//GTX 970//1TB WD Green//Thermaltake Suppressor F1//CM SilentPro M2 620W//24" Philips 1080p//Windows 10
User avatar
dino73n
Lawyer
Posts: 6457
Joined: 16 Nov 2007, 15:12
Location: Tripoli/Libya-Gracanica/BiH
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby dino73n » 04 Mar 2017, 10:21

Evo od mene jedan od telecoma. Restoran u Gracanici. Free Wifi

Image

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Win10pro/PII 965/M4a890GTD/8gb/XonarDS/Logi X540/CM690IIadv/2233BW
Win10pro/3570k/Z68A-G45/8gbPredator/840pro128/HFI-580/HAF922/U2412M
UE48H6400/PopcornHour A-400/Denon AVR-1909/JBL SCS-178/CANTON 120MX
Samsung S6/Nexus 7 2013
User avatar
dmr
Lawyer
Posts: 10233
Joined: 18 Feb 2007, 18:05
Location: Tuzla
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby dmr » 04 Mar 2017, 12:53

Kad imas nesto veliko za uploadat isplati se doc sa laptopom :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
[email protected],7GHz ASUS P8Z77-V LX, 16GB DDR3 2133MHz, MSI GTX 1070 ARMOR 8GB, Crucial mx100 256gb, CM Silent Pro 1000W M, HP LP2475w
User avatar
EL NINO CFC
Veteran foruma
Posts: 4839
Joined: 16 Feb 2011, 18:20
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby EL NINO CFC » 18 Mar 2017, 19:16

Kako danas spor net, ubi.



Sent from my E6653 using Tapatalk
Image
User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 01 Apr 2017, 14:18

Ovo sam završio prijateljima . Uplatili 10 Km i povećali paket i sad imaju 50/2 Mbps

Samo dva sprata ispod u kancelariji imaju ispod 10 Mbps preko žice !

Šta može biti razlog, Nije valjda tolika daljina pa da toliko ima gubitka ?

Mišljenje...

Hvala.
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
Stihoklepac
Veteran foruma
Posts: 4470
Joined: 19 Aug 2004, 02:02

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby Stihoklepac » 01 Apr 2017, 20:26

Može biti ott stb, netflix, komšija sa torrentima na wifiu, xy razloga...
User avatar
dino73n
Lawyer
Posts: 6457
Joined: 16 Nov 2007, 15:12
Location: Tripoli/Libya-Gracanica/BiH
Contact:

Re: RE: Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby dino73n » 01 Apr 2017, 22:46

sumeir wrote:Ovo sam završio prijateljima . Uplatili 10 Km i povećali paket i sad imaju 50/2 Mbps

Samo dva sprata ispod u kancelariji imaju ispod 10 Mbps preko žice !

Šta može biti razlog, Nije valjda tolika daljina pa da toliko ima gubitka ?

Mišljenje...

Hvala.

A od kud dolazi ta zica? Direkt iz modema ili ima neki ruter izmedju? Ja sam dozivio slicnu situaciju i par dana se peglao dok nisam skontao sta me ....... .
Dok sam bio na netflat15 u ruteru u bandwidth manageru namjestim da mi je paket 15/1 i onda ruter pazi da pojedinacni useri ne zagusuju jedan drugog. Tako da kad sam promjenio paket na 80/5 zaboravim u ruteru prepodesit podatke i nece kroz zicu a ni wifi vise od 15mbit da izadje nema sanse dok mi se u glavi ne upali lampica.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Win10pro/PII 965/M4a890GTD/8gb/XonarDS/Logi X540/CM690IIadv/2233BW
Win10pro/3570k/Z68A-G45/8gbPredator/840pro128/HFI-580/HAF922/U2412M
UE48H6400/PopcornHour A-400/Denon AVR-1909/JBL SCS-178/CANTON 120MX
Samsung S6/Nexus 7 2013
User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 03 Apr 2017, 19:40

Stihoklepac wrote:Može biti ott stb, netflix, komšija sa torrentima na wifiu, xy razloga...


Hvala na PM-u

Samo ukućani koriste WI Fi i gosti . Torrenta nema , samo You Tube

Jutros sam išao da vidim šta je sa drugim kompjuterima i na jednom ima puna brzina a ovaj drugi je 10 Mbps

Oba su spojena na router.

Hvala još jednom.
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
sumeir
Komsija
Posts: 2292
Joined: 20 Feb 2007, 15:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: RE: Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby sumeir » 03 Apr 2017, 19:45

dino73n wrote:
sumeir wrote:Ovo sam završio prijateljima . Uplatili 10 Km i povećali paket i sad imaju 50/2 Mbps

Samo dva sprata ispod u kancelariji imaju ispod 10 Mbps preko žice !

Šta može biti razlog, Nije valjda tolika daljina pa da toliko ima gubitka ?

Mišljenje...

Hvala.

A od kud dolazi ta zica? Direkt iz modema ili ima neki ruter izmedju? Ja sam dozivio slicnu situaciju i par dana se peglao dok nisam skontao sta me ....... .
Dok sam bio na netflat15 u ruteru u bandwidth manageru namjestim da mi je paket 15/1 i onda ruter pazi da pojedinacni useri ne zagusuju jedan drugog. Tako da kad sam promjenio paket na 80/5 zaboravim u ruteru prepodesit podatke i nece kroz zicu a ni wifi vise od 15mbit da izadje nema sanse dok mi se u glavi ne upali lampica.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


Ima ruter izmedju, ali su oba kompjutera spojena na router. Ovaj prvi što je bliži ruteru ima puni brzinu, ovaj drugi 10 Mbps
ne znam da je iko mogao šta čačkati postavke. Javio se kolega Stihoklepac na PM da vidi o čemo se radi jer i na Tv-u šteka a nema korisnika . Niko ne uploduje bilo šta , znači telefon i par kompjutera u kancelariji
Image

Tvoje lice baki je a sve drugo fani je.
User avatar
hamo pipa
Komsija
Posts: 1639
Joined: 14 Mar 2009, 17:43
Location: Zenica

Re: BIHnet ADSL/Moja Tv za poslovne korisnike

Postby hamo pipa » 03 Apr 2017, 20:47

Mozes li taj komp spojiti na kabal gdje je puna brzina, mozda i kabal ne valja. Jednom sam imao citav bunt UTP kabla koji nije mogao isporuciti protok preko 10m duzine.
BIOSTAR TA790GX A3+ | Phenom II x4 955 BE @ 3,2 | 4 Gb DDR3 @ 1600 Mhz | Sapphire 7850 | Seagate 500 Gb, 32 Mb | FORTRON Epsilon 80PLUS 600W
Xiaomi Note 2
EX-Microsoft Lumia 640XL Dual Sim
EX-Xiaomi Redmi 1S stock MIUI

Return to “Internet provideri i usluge”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests