View unanswered posts | View active topics It is currently September 20th, 2014, 9:55 am



Reply to topic  [ 12 posts ] 
 ZTE ZXV10 W300 password? 
Author Message

Joined: December 10th, 2011, 4:19 pm
Posts: 13
Mozda je vec neko postavio pitanje, ako jeste onda sry!
Pokusao sam uci u modem (ZTE ZXV10 W300)
username: admin
pw: vr10vr10tajn1pa55
ali kao sto vidim pw je promijenjen, pa bih ovom prilikom pit'o da li je neko slucajno provalio koji je pw i ako je provalio da copy paste ?
Ako ne, opet hvala :)


January 30th, 2012, 10:11 pm
Profile
User avatar

Joined: January 23rd, 2011, 4:37 pm
Posts: 30
amerl wrote:
Mozda je vec neko postavio pitanje, ako jeste onda sry!
Pokusao sam uci u modem (ZTE ZXV10 W300)
username: admin
pw: vr10vr10tajn1pa55
ali kao sto vidim pw je promijenjen, pa bih ovom prilikom pit'o da li je neko slucajno provalio koji je pw i ako je provalio da copy paste ?
Ako ne, opet hvala :)


Pokusaj sa pw: admin ... sumnjam da oni samo tako generalno promjene sifru na svim modemima, i ja sam isti problem imao prije par hefti, kod mene je tp link ono moja tv ha hu.
so
user : admin
pw: admin
i koliko god puta da sam ukucao nece, no onda em sam ovdje na forumu naletio na to, em sam sam procackao.
Master reset preko cackalice, ne znam kakva je konfiguracija za te ZTE, valjda ima na telecomovoj stranici, pa skuzi kako se sta unosi, ako mislis da ces sta za***at oko konfiguracije modema, nemoj nista radit, dosadjuj onim na tel. liniji nek ti oni kazu sta treba.

_________________
In Sarajevo I cry, but I maksuz go to Makarska to pee.

Image


January 31st, 2012, 11:27 am
Profile

Joined: December 10th, 2011, 4:19 pm
Posts: 13
Ne smijem nista pipkat jbg, ipak cu njih zvat nek mi srede wi-fi i nek postave stalnu konekciju, bojim se da ja necu sj***t postavke od moje tv , a onda ih valja cekat mjesec dana da dodju sredit jer svi znamo kako "vole" raditi ovi nasi BH Telekomci :)


January 31st, 2012, 1:27 pm
Profile
Komsija
User avatar

Joined: November 9th, 2005, 6:41 pm
Posts: 1950
Location: zlaTu
Čekat ćeš ih mjesec u svakom slučaju. Modem pod ruku i odnesi monterima ujutru nek ti naštimaju sve.


February 1st, 2012, 6:36 pm
Profile
Veteran foruma
User avatar

Joined: August 19th, 2004, 2:02 am
Posts: 3972
Location: Sarajevo
Reset sa donje strane bi trebao vratiti modem na vr10v10tajn1pas55 password

_________________
Image


February 1st, 2012, 6:38 pm
Profile

Joined: July 31st, 2012, 5:47 pm
Posts: 4
Pitanje za isti ovaj modem :D Na modemu mi svijetli lampica da je wirelles u finkciji ali nema šanse da uđem prkeo moba na net... Piše mi sledeće ispod imena mreže Zaštićeno sa WPA/WPA2PSK... Inače bilo gdje gdje ima wi-fi normalno ulazim na net s mobom... Postavke modema za wirelles su mi kao na slikama

Image

Image

Hvala na odgovoru i pozz


July 31st, 2012, 6:12 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: March 10th, 2007, 12:48 am
Posts: 5916
Location: Zivinice
Vidis li tu mrezu na mobitelu? Sta bude kad se probas konektovati? Trazi li password? Kako se inace konektujes na net, "automatska" konekcija ili pppoe (tj. onaj dial prozor)? :D

_________________
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit.

Phenom II X4 955BE | Asus M4A87TD/USB3 | 2x2GB DDR3 Elixir | SSD Patriot Pyro 60GB SATA III | 9600GT 512MB | Fortron 400PNF | Samsung 2232BW


July 31st, 2012, 8:13 pm
Profile

Joined: July 31st, 2012, 5:47 pm
Posts: 4
Ma vidim mrežu i ukucam pasword i samo ostane ikonica katanca preko mreže i ispod piše da je Zaštićeno sa WPA/WPA2PSK. Zvao danas telecom da prijavim kvar, pošto su mi danas i postavili ovaj novi ruter, i iz telekoma mi rekli da weirelles nije u njihovoj nadležnosti da zovem nekog ko je stručan za weirelles :x :x :x :x


July 31st, 2012, 9:01 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: March 10th, 2007, 12:48 am
Posts: 5916
Location: Zivinice
Tu kucas password od wireless-a, a ne od ADSL-a, cisto da se razumijemo :) Je li pise connecting, obtaining ip, authorizing ili nesto slicno kad ukucas password?
Cuj nije u njihovoj nadleznosti, pa njihov je internet, njihova je oprema, valjda ti trebaju podesiti router kako ti zelis. Osim ako su te nesto pogresno razumjeli :)

_________________
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit.

Phenom II X4 955BE | Asus M4A87TD/USB3 | 2x2GB DDR3 Elixir | SSD Patriot Pyro 60GB SATA III | 9600GT 512MB | Fortron 400PNF | Samsung 2232BW


July 31st, 2012, 9:54 pm
Profile

Joined: July 31st, 2012, 5:47 pm
Posts: 4
Znam i to cijeli dan sam kucao šifru wireless-a i pišu mi sledeće informacije:
Status: preuzimanje IP adrese iz...
Sigurnost: WPA/WPA2 PSK
Jačina signala: Odličan
Brzina veze:58Mbps!!!
I sve to mi svo vrijeme piše...
Što je najsmješnije oni su danas bili oko 12 zamijenio mi TP Link ruter za ovaj ZTE namjestio ko fol to nešto i samo reko eto to je to i otišo nit je probao dal sve funkcioniše ni ništa... Najgore je što ja nisam bio kući bila sama sestra pa je vjerovatno iskoristio priliku da što prije ode!!! I posle sestra zvala i prijavila kvar da nema wi-fi i nakon pola sata je zvali iz telekoma i rekli joj da wi-fi nije u njihovoj nadležnosti lopovskoj!!! A fino mu sestra rekla da podesi ruter za weireless i za laptop i za mob!!!


July 31st, 2012, 10:12 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: March 10th, 2007, 12:48 am
Posts: 5916
Location: Zivinice
Zna se to desavati kod nekih mobitela da ne moze odmah dobiti IP od routera. Jesi probao sa laptopom to isto ili drugim mobitelom?
Meni se desavalo da u nekim kaficima ne mogu dobiti IP od prve, pa ostavim malo duze "obtaining IP address...", pokusam par puta i dobije IP, i onda svaki sljedeci put bude iz prve. Sto? Nemam pojma. :D

_________________
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit.

Phenom II X4 955BE | Asus M4A87TD/USB3 | 2x2GB DDR3 Elixir | SSD Patriot Pyro 60GB SATA III | 9600GT 512MB | Fortron 400PNF | Samsung 2232BW


July 31st, 2012, 10:16 pm
Profile

Joined: July 31st, 2012, 5:47 pm
Posts: 4
E sad sam ovu opciju Authentication Type promijenio umjesto WPA-PSKWPA2-PSK sam stavio Disable i sad na mom mobu mogu ući na net al sestra na svom ne može :smt005 :smt005 :smt005 Da li to sad ima kakve veze što sam ja promijenio ili do neke druge postavke od ovih sa slika?!


July 31st, 2012, 11:10 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.