Bihnet moja tv full/problem

Rasprava o novim web stranicama i servisima.

Moderators: selvin, Dog_Father, Stihoklepac

L0kum
Posts: 6
Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm

Bihnet moja tv full/problem

Postby L0kum » December 5th, 2011, 9:00 pm

Znaci imam moja tv full paket,imao sam wireless namjesten na zxw10 w300 modemu,medjutim bilo je nekih problema pa sam morao reset modem tako da bih izgubio sve postavke u modemu poput wireless i automatskog konektanja int,tako da sam isao na 192.168.1.1 i isao sam pod setup interface i sad bih voliko kad bi mi neko obj kako da namjestim wireless ,konekciju sam ovako napravio tako da mi to i nije toliko bitno mada ako neko zna da i to odradim moze kako da ne <3 hvala unaprjed ...moze i slike :)
User avatar
forzamilan
Lawyer
Posts: 6661
Joined: August 15th, 2008, 5:48 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby forzamilan » December 5th, 2011, 9:16 pm

Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je
potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto
znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i
DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55




Probaj ovako, ja sam komšiji ovako uradio i wireless i tv mu radi normalno.
Image
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding!
User avatar
Vedo
Lawyer
Posts: 10179
Joined: August 9th, 2006, 12:34 am
Location: Sarajevo
Contact:

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby Vedo » December 5th, 2011, 10:44 pm

Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.
Image
L0kum
Posts: 6
Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby L0kum » December 6th, 2011, 1:43 pm

forzamilan wrote:
Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je
potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto
znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i
DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55




Probaj ovako, ja sam komšiji ovako uradio i wireless i tv mu radi normalno.

Hvala za quote ali ako bi mi mogao bas u detalje objasniti znaci ako bi mogao uslikati vec namjesteno samo delete svoj user i pw,isto tako i za wireless
User avatar
forzamilan
Lawyer
Posts: 6661
Joined: August 15th, 2008, 5:48 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby forzamilan » December 6th, 2011, 5:42 pm

Nemam ja moju tv to sam našao na bihnetovom forumu kad sam komišiji koji ima moju tv štimao wireless. Uglavnom sjećam se da sam na svakom laptopu uštimao manuelno ove ip adrese tj. laptop 1: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gatawey 192.168.1.1, laptop drugi isto sve samo prva ip adresa umjesto 100 neki drugi broj npr 101. i wireless i tv je uredno radila, nisam ništa drugo dirao. Kad bi ostavo na automatsko laptop bi se nakačio na wireless ali nije internet radio. Ne sjećam se tačno moguće je i da sam u postavkama routera isključio ovaj dhcp njegov nisam siguran. Uslikao bi ti rado ali nezgodno mi je sad ići kod komše vazda je na faksu nikad nije kući.
Image
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding!
L0kum
Posts: 6
Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby L0kum » December 6th, 2011, 5:57 pm

forzamilan wrote:Nemam ja moju tv to sam našao na bihnetovom forumu kad sam komišiji koji ima moju tv štimao wireless. Uglavnom sjećam se da sam na svakom laptopu uštimao manuelno ove ip adrese tj. laptop 1: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gatawey 192.168.1.1, laptop drugi isto sve samo prva ip adresa umjesto 100 neki drugi broj npr 101. i wireless i tv je uredno radila, nisam ništa drugo dirao. Kad bi ostavo na automatsko laptop bi se nakačio na wireless ali nije internet radio. Ne sjećam se tačno moguće je i da sam u postavkama routera isključio ovaj dhcp njegov nisam siguran. Uslikao bi ti rado ali nezgodno mi je sad ići kod komše vazda je na faksu nikad nije kući.

Ok care,hvala na pomoci slike trazim zato sto sam tako nest ovec pokusavao da bih o5 pokvario nesto da mi nije ni konekcija koju sam sa strane napravio nije radila,pa sam htjeo da mi to neko u detalje da nebih nesto pobrkao :)
User avatar
Tale
Veteran foruma
Posts: 3197
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Location: Tuzla

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby Tale » December 6th, 2011, 11:29 pm

Imam i ja problem, koristim moja tv net, naime neki nestrucan lik mi je mijenjao modem i pogubio se sam u postavkama istog jer je pravio pola sta jebene postavke.. Modem je ovaj ZTE kurac.
Sada imam male probleme sa mojom tv nekad mi trza slika kad opteretim net što nije slucaj u gotovo godinu dana kako je koristim.
usao sam u modem i nasao ovakve postavke
I
nterface VPI/VCI Encap IP Address Gateway Status
vc0 8/60 1483Bridged LLC up
vc1 8/40 1483Bridged LLC up
vc2 8/43 1483Bridged LLC up


Na prvom izlazu mi je net a na trecem mi je moja tv.
Drugi i Četvrti port su slobodni, jel ovo do postavki ili mi je donio nekakav sjeban modem.
Nisam nista čaprkao puno da ne bih napravio gori problem ali me nervira kad nesto skidam slika na tv nekad sjecne, kao da mi veci prioritet ima internet od TV-a
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 8Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H
User avatar
Tale
Veteran foruma
Posts: 3197
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Location: Tuzla

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby Tale » December 7th, 2011, 12:11 am

Ispade da mi je moja tv na voip-u :shock:
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 8Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H
User avatar
SamiRX-8
Komsija
Posts: 2053
Joined: November 9th, 2005, 6:41 pm
Location: zlaTu

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby SamiRX-8 » December 9th, 2011, 12:29 pm

Vedo wrote:Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.


Ta uputstva su netačna od kako su postavljena :) , pogledaj moje uputstvo, i isto tako mislim da postoji update, tj. firmware da ne moras isključivati DHCP i kucati adrese kao što ja radim :)
L0kum
Posts: 6
Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby L0kum » December 12th, 2011, 5:15 pm

Ima li iko moju tv full,ako ima da mi uslika na podesavanju modema od setup interface i internet i lan i wireless bio bih mu veoma zahvalan
User avatar
Tale
Veteran foruma
Posts: 3197
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Location: Tuzla

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby Tale » December 12th, 2011, 6:36 pm

SamiRX-8 wrote:
Vedo wrote:Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.


Ta uputstva su netačna od kako su postavljena :) , pogledaj moje uputstvo, i isto tako mislim da postoji update, tj. firmware da ne moras isključivati DHCP i kucati adrese kao što ja radim :)


Mozes li mi baciti te svoje postavke za modem.
Ja imam ovaj kineski ZTE 831 Series trebaju mi postavke nesto se pojebalo na modemu.
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 8Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H
User avatar
SamiRX-8
Komsija
Posts: 2053
Joined: November 9th, 2005, 6:41 pm
Location: zlaTu

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby SamiRX-8 » December 12th, 2011, 11:30 pm

viewtopic.php?f=68&t=26375

Tu je za TP-LINK, ZTE bi trebao biti jednostavniji, i mislim da su kod svih ostalih uputstva tačna, tako da bi trebao konfigurisati sve pomoću njih. Nisam u dodiru s instalacijama već godinu dana, tako da ne znam šta se sve promijenilo. Kod TP-LINK-a je uputstvo djelimično tačno, problem sa DHCP-om se rješava updejtom software-a, i onda nema potrebe za manuelnim kucanjem adresa, samo treba biti pažljiv.

VOIP adapter (Planet) se treba sam konfigurisati čim se spoji, i mislim da za njega ne treba posebno štimati port kao što je to bio slučaj prije. Naravno, ako treba, onda su to one stare postavke za VPI/VCI, 8/43 ako se ne varam :)
L0kum
Posts: 6
Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby L0kum » December 18th, 2011, 9:42 pm

ima li iko modem zxw ko kod mene ako ima slike pls za setup interface
User avatar
Tale
Veteran foruma
Posts: 3197
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Location: Tuzla

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby Tale » December 18th, 2011, 11:09 pm

Debili rade u BHT nakon gotovo mjesec dana muke i nekoliko izlazaka raznih montera na teren debili nisu skontali da su pogrijesili kad su konfigurisali modem, danas mi je dopizdilo i uzmem i sam konfigurisem modem.
Naime lik mi je mijenjao modem jer je prethodni otisao prije mjesec i naravno unio postavke 8/40 8/43 8/60 ali nije rasporedio na portove vec sve u jednu grupu
I problemi koje sam imao kad zvoni telefon i kad sam na internetu trza slika na moja tv sto nije slucaj bio prije.
Rekli su mi da je mozda losa parica i da odjavim uslugu. :smt005
Naravno ja sam napravio 3 grupe i konfigurisao portove i sad sve radi ok.
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 8Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H
User avatar
dino73n
Lawyer
Posts: 5956
Joined: November 16th, 2007, 4:12 pm
Location: Tripoli/Libya-Gracanica/BiH
Contact:

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby dino73n » December 18th, 2011, 11:20 pm

Samo da ubacim jedan lokalni naziv za te takve kvazi majstore...."blećak" :smt005

Ajd dobro je da si rijesio :D
Win10pro/PII 965/M4a890GTD/8gb/XonarDS/Logi X540/CM690IIadv/2233BW
Win10pro/3570k/Z68A-G45/8gbPredator/840pro128/HFI-580/HAF922/U2412M
UE48H6400/PopcornHour A-400/Denon AVR-1909/JBL SCS-178/CANTON 120MX
Samsung Note3/Nexus 7 2013
User avatar
Tale
Veteran foruma
Posts: 3197
Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Location: Tuzla

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby Tale » December 18th, 2011, 11:25 pm

dino73n wrote:Samo da ubacim jedan lokalni naziv za te takve kvazi majstore...."blećak" :smt005

Ajd dobro je da si rijesio :D

Da i nazvao sam onaj njihov free broj i "natropao" se za losu uslugu debila koji terenski rade u BHT-u
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 8Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H
User avatar
forzamilan
Lawyer
Posts: 6661
Joined: August 15th, 2008, 5:48 pm

Re: Bihnet moja tv full/problem

Postby forzamilan » December 18th, 2011, 11:28 pm

Komšija podnio zahtjev za adsl u telecomu. Čekao ih i čekao, par puta zvao išao na šaltere da bi napokon došao monter nakon 6 (slovima ŠEST) mjeseci. Ovaj ga otjera naravno a u međuvremenu zbavio kablovski priključak, čekao sedmicu.
Image
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding!

Return to “Web stranice i servisi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests