View unanswered posts | View active topics It is currently July 23rd, 2014, 1:14 am



Reply to topic  [ 17 posts ] 
 Bihnet moja tv full/problem 
Author Message

Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm
Posts: 6
Znaci imam moja tv full paket,imao sam wireless namjesten na zxw10 w300 modemu,medjutim bilo je nekih problema pa sam morao reset modem tako da bih izgubio sve postavke u modemu poput wireless i automatskog konektanja int,tako da sam isao na 192.168.1.1 i isao sam pod setup interface i sad bih voliko kad bi mi neko obj kako da namjestim wireless ,konekciju sam ovako napravio tako da mi to i nije toliko bitno mada ako neko zna da i to odradim moze kako da ne <3 hvala unaprjed ...moze i slike :)


December 5th, 2011, 9:00 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: August 15th, 2008, 5:48 pm
Posts: 6132
Quote:
Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je
potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto
znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i
DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55




Probaj ovako, ja sam komšiji ovako uradio i wireless i tv mu radi normalno.

_________________
Image
3570K | Hyper 212 EVO | Asus P8P67 LE | 4x2GB Kingston DDR3 | MSI GTX 760 Twin Frozr OC 2GB | Kingston SSD V+200 120GB | WD10EZEX 1TB | Chieftec GPS-650AB-A | TT V4 | 2433BW | X-530
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding!


December 5th, 2011, 9:16 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: August 9th, 2006, 12:34 am
Posts: 9540
Location: Sarajevo
Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.

_________________
Image


December 5th, 2011, 10:44 pm
Profile

Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm
Posts: 6
forzamilan wrote:
Quote:
Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je
potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto
znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i
DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55




Probaj ovako, ja sam komšiji ovako uradio i wireless i tv mu radi normalno.

Hvala za quote ali ako bi mi mogao bas u detalje objasniti znaci ako bi mogao uslikati vec namjesteno samo delete svoj user i pw,isto tako i za wireless


December 6th, 2011, 1:43 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: August 15th, 2008, 5:48 pm
Posts: 6132
Nemam ja moju tv to sam našao na bihnetovom forumu kad sam komišiji koji ima moju tv štimao wireless. Uglavnom sjećam se da sam na svakom laptopu uštimao manuelno ove ip adrese tj. laptop 1: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gatawey 192.168.1.1, laptop drugi isto sve samo prva ip adresa umjesto 100 neki drugi broj npr 101. i wireless i tv je uredno radila, nisam ništa drugo dirao. Kad bi ostavo na automatsko laptop bi se nakačio na wireless ali nije internet radio. Ne sjećam se tačno moguće je i da sam u postavkama routera isključio ovaj dhcp njegov nisam siguran. Uslikao bi ti rado ali nezgodno mi je sad ići kod komše vazda je na faksu nikad nije kući.

_________________
Image
3570K | Hyper 212 EVO | Asus P8P67 LE | 4x2GB Kingston DDR3 | MSI GTX 760 Twin Frozr OC 2GB | Kingston SSD V+200 120GB | WD10EZEX 1TB | Chieftec GPS-650AB-A | TT V4 | 2433BW | X-530
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding!


December 6th, 2011, 5:42 pm
Profile

Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm
Posts: 6
forzamilan wrote:
Nemam ja moju tv to sam našao na bihnetovom forumu kad sam komišiji koji ima moju tv štimao wireless. Uglavnom sjećam se da sam na svakom laptopu uštimao manuelno ove ip adrese tj. laptop 1: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gatawey 192.168.1.1, laptop drugi isto sve samo prva ip adresa umjesto 100 neki drugi broj npr 101. i wireless i tv je uredno radila, nisam ništa drugo dirao. Kad bi ostavo na automatsko laptop bi se nakačio na wireless ali nije internet radio. Ne sjećam se tačno moguće je i da sam u postavkama routera isključio ovaj dhcp njegov nisam siguran. Uslikao bi ti rado ali nezgodno mi je sad ići kod komše vazda je na faksu nikad nije kući.

Ok care,hvala na pomoci slike trazim zato sto sam tako nest ovec pokusavao da bih o5 pokvario nesto da mi nije ni konekcija koju sam sa strane napravio nije radila,pa sam htjeo da mi to neko u detalje da nebih nesto pobrkao :)


December 6th, 2011, 5:57 pm
Profile
Veteran foruma
User avatar

Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Posts: 3009
Location: Tuzla
Imam i ja problem, koristim moja tv net, naime neki nestrucan lik mi je mijenjao modem i pogubio se sam u postavkama istog jer je pravio pola sta jebene postavke.. Modem je ovaj ZTE kurac.
Sada imam male probleme sa mojom tv nekad mi trza slika kad opteretim net što nije slucaj u gotovo godinu dana kako je koristim.
usao sam u modem i nasao ovakve postavke
I
Quote:
nterface VPI/VCI Encap IP Address Gateway Status
vc0 8/60 1483Bridged LLC up
vc1 8/40 1483Bridged LLC up
vc2 8/43 1483Bridged LLC up


Na prvom izlazu mi je net a na trecem mi je moja tv.
Drugi i Četvrti port su slobodni, jel ovo do postavki ili mi je donio nekakav sjeban modem.
Nisam nista čaprkao puno da ne bih napravio gori problem ali me nervira kad nesto skidam slika na tv nekad sjecne, kao da mi veci prioritet ima internet od TV-a

_________________
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 4Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H


December 6th, 2011, 11:29 pm
Profile
Veteran foruma
User avatar

Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Posts: 3009
Location: Tuzla
Ispade da mi je moja tv na voip-u :shock:

_________________
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 4Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H


December 7th, 2011, 12:11 am
Profile
Komsija
User avatar

Joined: November 9th, 2005, 6:41 pm
Posts: 1943
Location: zlaTu
Vedo wrote:
Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.


Ta uputstva su netačna od kako su postavljena :) , pogledaj moje uputstvo, i isto tako mislim da postoji update, tj. firmware da ne moras isključivati DHCP i kucati adrese kao što ja radim :)


December 9th, 2011, 12:29 pm
Profile

Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm
Posts: 6
Ima li iko moju tv full,ako ima da mi uslika na podesavanju modema od setup interface i internet i lan i wireless bio bih mu veoma zahvalan


December 12th, 2011, 5:15 pm
Profile
Veteran foruma
User avatar

Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Posts: 3009
Location: Tuzla
SamiRX-8 wrote:
Vedo wrote:
Ja sam pratio upustvo sa BHT stranice za TP-Link modem (identican je interface), sve postavio kao sto je tamo ali nece net da vuce bez konektovanja (na mobu npr) da si pita. A nisam znao da se moraju rucno kucat i IP i ostali. Probam i to.


Ta uputstva su netačna od kako su postavljena :) , pogledaj moje uputstvo, i isto tako mislim da postoji update, tj. firmware da ne moras isključivati DHCP i kucati adrese kao što ja radim :)


Mozes li mi baciti te svoje postavke za modem.
Ja imam ovaj kineski ZTE 831 Series trebaju mi postavke nesto se pojebalo na modemu.

_________________
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 4Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H


December 12th, 2011, 6:36 pm
Profile
Komsija
User avatar

Joined: November 9th, 2005, 6:41 pm
Posts: 1943
Location: zlaTu
viewtopic.php?f=68&t=26375

Tu je za TP-LINK, ZTE bi trebao biti jednostavniji, i mislim da su kod svih ostalih uputstva tačna, tako da bi trebao konfigurisati sve pomoću njih. Nisam u dodiru s instalacijama već godinu dana, tako da ne znam šta se sve promijenilo. Kod TP-LINK-a je uputstvo djelimično tačno, problem sa DHCP-om se rješava updejtom software-a, i onda nema potrebe za manuelnim kucanjem adresa, samo treba biti pažljiv.

VOIP adapter (Planet) se treba sam konfigurisati čim se spoji, i mislim da za njega ne treba posebno štimati port kao što je to bio slučaj prije. Naravno, ako treba, onda su to one stare postavke za VPI/VCI, 8/43 ako se ne varam :)


December 12th, 2011, 11:30 pm
Profile

Joined: December 5th, 2011, 8:56 pm
Posts: 6
ima li iko modem zxw ko kod mene ako ima slike pls za setup interface


December 18th, 2011, 9:42 pm
Profile
Veteran foruma
User avatar

Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Posts: 3009
Location: Tuzla
Debili rade u BHT nakon gotovo mjesec dana muke i nekoliko izlazaka raznih montera na teren debili nisu skontali da su pogrijesili kad su konfigurisali modem, danas mi je dopizdilo i uzmem i sam konfigurisem modem.
Naime lik mi je mijenjao modem jer je prethodni otisao prije mjesec i naravno unio postavke 8/40 8/43 8/60 ali nije rasporedio na portove vec sve u jednu grupu
I problemi koje sam imao kad zvoni telefon i kad sam na internetu trza slika na moja tv sto nije slucaj bio prije.
Rekli su mi da je mozda losa parica i da odjavim uslugu. :smt005
Naravno ja sam napravio 3 grupe i konfigurisao portove i sad sve radi ok.

_________________
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 4Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H


December 18th, 2011, 11:09 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: November 16th, 2007, 4:12 pm
Posts: 5496
Location: Tripoli/Libya-Gracanica/BiH
Samo da ubacim jedan lokalni naziv za te takve kvazi majstore...."blećak" :smt005

Ajd dobro je da si rijesio :D

_________________
Win7pro/M4A89GTDpro/PII 965/Mugen II/8gbGskill/HD4290/1.5Tb/XonarDS/LogitechX-540/CM600Silentpro/690IIAdv/2232BW/LE40B530

Win8pro/Z68A-G45/4.4@3570K/CM-X6/8gbPredator2,4Ghz/AcExtreme7950/840pro128Gb/WD1Tb/XonarDG/HFI-580/ST60F-P/HAF922/U2412M

Dok ne probam lava,za mene je janje kralj zivotinja

Image


December 18th, 2011, 11:20 pm
Profile
Veteran foruma
User avatar

Joined: August 10th, 2008, 11:03 am
Posts: 3009
Location: Tuzla
dino73n wrote:
Samo da ubacim jedan lokalni naziv za te takve kvazi majstore...."blećak" :smt005

Ajd dobro je da si rijesio :D

Da i nazvao sam onaj njihov free broj i "natropao" se za losu uslugu debila koji terenski rade u BHT-u

_________________
Image
i7 2600 | Gigabyte P67A UD4 | Custom Mugen | G.Skill F3 4Gb | MSI Twin Frozr III 650 TI Boost 2Gb | Fortron Raider 650W | SSD Kingston V+200 | Asus VK246H


December 18th, 2011, 11:25 pm
Profile
Lawyer
User avatar

Joined: August 15th, 2008, 5:48 pm
Posts: 6132
Komšija podnio zahtjev za adsl u telecomu. Čekao ih i čekao, par puta zvao išao na šaltere da bi napokon došao monter nakon 6 (slovima ŠEST) mjeseci. Ovaj ga otjera naravno a u međuvremenu zbavio kablovski priključak, čekao sedmicu.

_________________
Image
3570K | Hyper 212 EVO | Asus P8P67 LE | 4x2GB Kingston DDR3 | MSI GTX 760 Twin Frozr OC 2GB | Kingston SSD V+200 120GB | WD10EZEX 1TB | Chieftec GPS-650AB-A | TT V4 | 2433BW | X-530
If you don't eat yer meat, you can't have any pudding!


December 18th, 2011, 11:28 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 17 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.