Xiaomi Mi A1 uz stock Android

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by lolak, Sep 9, 2017.

Tags:
  1. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    A gledam ovaj ROM, skinut negdje oko 600 puta, koliko je to stabilno i koliko se testira? Njihov MIUI nije toliko ni loš, ja još guram sa Mi4 koji je trebao biti privremeno rješenje, ali se ispostavilo kao bolje rješenje od tada flagshipa WP - Lumia 930.

    Tako je.
     
  2. X-Factor

    X-Factor Komšija

    Pazi, zvuk nije kao na htc 10 ili lumia 950 telefonima koji imaju bas top mikrofone. Ali da je los i nije bas. Recimo veci je bitrate sa custom romom i pixel kamerom nego sa stok miui 9 koji sam probao. 4K je ostriji, generalno bogatiji detaljima u svim uslovima osvjetljenja nego recimo na iphone 6s/se. Dosta dosta manje suma ima. Kad je stabilizacija slike u pitanju, tu kaska u 4k, ali FHD eis radi odlicno. Ja bas puno snimam i slikam, i ne bih ga ni uzeo da ne zadovoljava potrebe, a imao sam i nexuse i iphone i top samsunge pa i lumie.
    Malo je lose vrijeme a i nemam vremena, ali cu ovih dana probati napraviti nekih snimaka pa okaciti na youtube, a na flickr nabaciti koju fotku pa cu podjeliti ovde.
    Svakako da postoje bolji telefoni od ovoga, ali mislim da je za ~500 KM jako dobar izbor jer OnePlus 3T kosta poprilicno vise a nudi po meni samo bolji software out of the box.

    Sent from my MI 5s using Tapatalk
     
    Esh likes this.
  3. lolak

    lolak Aktivista

    Po perf, 625 i 821 bi trebalo biti tu negdje, mozda malo brzi 821 zbog frekvencije iako 625 ima vise jezgri?
     
  4. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    I ne bas, Snapdragon 652/653/660 su fini SoC-ovi, 625 je niza liga.
     
  5. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ne ocekujem nista previse, nego ovakav video na gsm areni me malo razocarao.

     
  6. X-Factor

    X-Factor Komšija

    Ovaj problem je prisutan na par xiaomi modela i nisu problem mikrofoni kao mikrofoni, vec software. Problem je noise cancelation mikrofon koji je aktivan prilikom snimanja, rjesava se kroz software update ;)


    Sent from my MI 5s using Tapatalk
     
  7. Ninja

    Ninja Komšija

    I kvalitet slike je ko karina, bolje duplo snimi Lumia 920.
     
  8. NAILS

    NAILS Moderator

    Kamera je nešto defektna:

     
  9. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    Mi4 u većini uvjeta brže i bolje uhvati sliku od Lumia 930. Evo gledam sad kod starog Lumia 950 sa zadnjim w10, otvara kameru neprihvatljivo sporo, pa dok izoštri...



    Sent from my MI 4W using Tapatalk
     
  10. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ove linije i kamere kao 3310 i otpornost.
     
  11. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    To flashanje i nije nešto što se mora odraditi. Nemaju svi isti ukus kao X-Factor, kojem MIUI interfejs ne odgovara :) Ja koristim Xiaomi Mi3 već 3 godine, i uvijek je na MIUI ROM-u + Nova luncher (čisto jer omogućava podešavanje desktop i app grida, kao i broj prečica u dock-u, a naravno mogu i backupovati te postavke, pa se poslije flashanja ne moram zezati s ikonicama i folderima na desktopu).
     
  12. black

    black Komšija

    Ni blizu, 821 ima custom Kryo jezgre a 625 najobicnije A53. Ako je vjerovatni benchmarkcima onda je 821 2.5 puta brzi od 625. Eto novi iPhine ima A11 SoC sa 6 jezgri pa pojede sve zivo.

    Sent from my SM-N930F using Tapatalk
     
  13. lolak

    lolak Aktivista

    Dakle jedina prednost je onda oko softvera i vanilla Androida?
     
  14. X-Factor

    X-Factor Komšija

    Kao sto sam obecao, evo nekoliko slika sa Mi5s (IMX 378 sensor) , panorama, macro, par indoor slika... Slicni rezultati se mogu ocekivati i sa Mi5X/A1 odnosno Max 2 telefonima koji imaju nesto noviji senzor kao Mi 6. Mislim da je low light sa google kamerom na ovom telefonu dosta bolji od 5x/a1 zbog HDR+ i SD821 procesinga.
    U opisu albuma pise verzija ROM-a, koristena google pixel portana kamera.
    https://flic.kr/s/aHsm6d5Xcd
     
    zoi and Haker like this.
  15. Esh

    Esh HWB

    Nemaš neke low-light fotke?
     
  16. Minx

    Minx Aktivista

    I ja cekam svoj mi a1.
    Nakon sto sam unistila Oneplus One iako je radio savrseno i nakon 3 godine odlucila sam da sljedeci bude Xiaomi, malo pretrazivanja i dvoumljenja izmedju a1 i note 4x i prevagnula je android one opcija kao nekada davno cyanogen.

    Custom romovi mi nisu strani, Bog sami zna da sam ih se na 1+1 kao i prethodnicima namijenjala ali eto, pozelila sam pure android dozivljaj iz kutije.
    Mislim da za taj novac mobitel nudi i vise nego dovoljno ali javim kad stigne.
     
  17. X-Factor

    X-Factor Komšija

    Da ne obecavam, ali cu se potrudi napraviti nesto i low light, ono bas totalno lose uslove osvjetljenja. Mislim nije mi problem naslikati nekih glupih slika po noci, gledam da nadjem vremena da nesto smisleno uslikam a ne obicni trotoar na cesti :D Nemam obicaj da kacim privatne slike, ali selfi na dnevnom svijetlu je fantastican, prednji senzor je 4MP Ultra pixel kamera. Pa eto ako koga interesuje selfi, Mi5s je odlican i za te namjene.
     
  18. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    Ja se jedino opirem radi 625 procesora... a malo je falilo da naručim neki dan.
     
  19. X-Factor

    X-Factor Komšija

    Mi Max 2 sa istim procesorom radi bezprijekorno. Na stranu sinteticki testovi, interface i regularne aplikacije, skrolanje, otvaranje, pa i sve igrice rade odlicno.
    Bas iz razloga SD625 sam i napisao na ovoj temi da se uzme u razmatranje Mi5s, koji je ipak hardwerski nadmocniji a za malu razliku u cijeni, skoro pa su cijene dosle na isto.
     
  20. Minx

    Minx Aktivista

    Mi5s ima 5,15" pa mi nije bio opcija a plus je vec skuplji