PC won't boot

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by aNaToMiC !, Jan 29, 2018.

  1. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Pozdrav raja, imam bas problem, naime PC nikako nece da starta, pritisnes power on button na kucistu, nista, reset nista, kontam do tipki, pokusam startati preko power i reset tipke na maticnoj, nista, led-ovi po maticnoj svijetle uredno kao i power i reset tipke, zvucnici rade, monitor, ona dva zuta led-a na grafi svijetle, ne znam sta da radim fakat, da je do grafe pokrenuo bi se pc, mijenjao sam i ram u drugi slot isti klinac..

    Nista nije bilo OC-ano, konfa je slijedeca:

    3770K hladjen sa Neptonom 240M
    ROG Maximus V Formula
    OCZ StealthXStream 500W
    1*8Gb Kingston

    Sta da radim, svi prijedlozi dobro dosli..
     
  2. Esh

    Esh HWB

    Isključi napajanje iz utičnice, sačekaj malo, pa očisti CMOS (pogledaj upute za matičnu) ili izvadi bateriju sa matične i sačekaj minutu pa vrati.
     
    aNaToMiC ! likes this.
  3. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Pokrenu li se ventilatori barem malo?
     
  4. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Ja sam imao slicnih problema, jedan forumas mi je preporucio da iskopcam sve sa maticne, pa onda ponovo spojim, sto je uspjelo

    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  5. Thomasony

    Thomasony Aktivista

    Isključi napajanje sa napojne, onda skini 24 pinski a možeš i 4 pinski sa matične i vrati nakon par sekundi. Pošto je moje objašnjavanje katastrofa jednostavno nekada ostane napon koji pravi šlus u sistemu i PC neće da se pokrene. Dešava se kod kratkih spojeva, počesto se desi random na laptopu pa vadiš bateriju, adapter i držiš tipku 30 sekundi da izbaci napon. Može biti da imaš loše uzemljenje negdje na kućištu isto tako, a opet može biti da je ništa desi se samo ponekad.
     
  6. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Šta znači 'PC won't boot'?



    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  7. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    @Alibegovic objasnjeno je sve u nastavku teksta

    @Reventon jok, nista se nije desavalo

    Hvala svima na pomoci, old skul je odmah pogodio u sridu, ni na kraj pameti mi nije bio clear cmos jer se ne vidi nigdje baterija na maticnoj( na in/out zadnjem panelu ima vec tipka), uglavnom za sad radi super, ko zna zbog cega se desilo, vrlo vjerovatno ovo sto kolega Thomasony kaze, mada sad imam drugi neki problem u vezi sa internetom, valjda ga rijesim pa ne budem peglao po forumu iako sam isprobao bruku opcija sto raja spominje po netu.
     
  8. heroic

    heroic Komšija

    Tacno sam se uneredio kad sam vidio konfiguraciju :D

    Ja sam imao slican problem sa M7F, sta god krenem instalirati od drivera (zvucna, wifi itd), zamrzne racunar. Jedan dan slucajno poslije cijele noci sleep-a primjetim da mu sat kasni par minuta, zamjenio bateriju, sve radi.