Dokumentarci

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by SamiRX-8, Aug 15, 2011.

  1. NAILS

    NAILS Moderator

    Bogme si ti dobro zagirzao na taj youtube flat earth, hollow moon, chemtrails bullshit.. mani se toga. Ako te toliko interesuje, teleskop u ruke ili DSLR pa sam izucavaj. Sa aparatom mozes uslikati stanicu. Imaš sajtove koji ti kazu u kojem trenutnku, tacno u sekundu, ce stanica proci iznad tvoje lokacije.

    Sto se slike planete tice, mora biti composite jer je stanica previse blizu:



    Mada vjerujem da ti je to sada sve fake i CGI.
     
    Vedo likes this.
  2. ming

    ming Veteran foruma

    Imam ja havera koji puši ove stvari, samo je bitno da piše konspiracija i lik je kupljen.

    Prvo je krenulo sa 9/11, onda sa NASA programom, i na kraju terminalno stanje sada je flatard.
     
  3. aeRo

    aeRo Komšija

    Ma daleko od toga da sam otisao u Flat Earth i Hollow Earth sranje ali duboko sam uvjeren da je 90% toga sto NASA radi, odnosno plasira u javnost da radi veliki scam. Jedan veliki money making machine. Pa treba samo pogledati izjave njihovih samih astronauta, nekoliko ih se izlanulo da ustvari covjek nikada nije ni krocio na Mjesec, izgubili su tehnologiju iz 60-ih koja je navodno previse skupa i "time-consuming" da bi se ponovo izradila. :D

    Da ne pricam o kontradiktornim izjavama, prije 10 godina su pricali da se prilikom boravka u svemiru ne vide zvijezde, sad izjavljuju da je citav prizor prepun zvijezda i prelijepo izgleda. Dogovorite se prvo interno kume i drzite se toga kad lazete ljude. :D
     
  4. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Ima teorija koje drze vodu (9/11 je mnogo sumnjiv npr.) ali navuku se onda na nebuloze tipa flat-earth :D
     
  5. ming

    ming Veteran foruma

    @aeRo

    De ti meni reci, zašto prvi rusi (koji su bili vladari space programa) nisu rekli da je sletanje na mjesec varka?

    Zašto imaju instalirani laser bumperi na mjesecu tako da se sada može bumpati nazad signal?

    Zašto Iran, Sjeverna Koreja, Kuba, ne kažu da je sletanje velika varka smrtnog neprijatelja Amerike?


    Sto puta sam sebi rekao da neću ulaziti u ove rasprave, ali evo me opet.
     
  6. aeRo

    aeRo Komšija

    Vidim druze da si se ti pravo napalio sa 2 trolling posta u 10 minuta. Ocito da si jedan od onih sa tragovima komunizima koji blijedo vjeruju u sve sto im se plasira u medijima. Jebe se meni i za NASA-u i sta oni rade, na kraju krajeva ne finansiraju se mojim parama nego parama glupih Amera. Ovo mi je cisto onako zaintrigralo mastu da kazem i istrazivao sam u ovih par dana u slobodno vrijeme. Meni ni iz dzepa ni u dzep, vrlo je vjerovatno za mog zivota da necu imati nikakve koristi od njihovih istrazivanja ukoliko ih uopste ima. Samo nisam glup pored svojih ociju. Ako u 10-15 videa koje sam ja licno pogledao vidim tragove loseg editinga zasto bi vjerovao US propagandi i necijem slovu na papiru? Opet ponavljam meni ni iz dzepa ni u dzep, samo komentarisem ono sto vidim.
     
  7. ming

    ming Veteran foruma

    Ne trolam te buraz sekunde.

    Svi ti videi što si gledao imaju neko objašnjenje ili su dokazani kao prevara da bi se gurnula naracija. Stvarno nemam živaca ovu priču voditi ponovo. NASA budžet je manji od 1% kompletnog budžeta SAD-a, stvarno misliš da je potrebna tolika prevara tipa sletanja na mjesec da bi NASA uzela neke pare?

    Pare se mogu uzeti na mnogo lakši način lobiranjem senatora, (pogledaj samo NRA šta radi i da li iko može staviti zakone o oružju u americi pod kontrolu).

    Prva stvar svako jutro kad ustaneš zapitaj se dobro zašto sovjeti nikad u pitanje nisu doveli sletanje na mjesec.
     
  8. FearLess

    FearLess Aktivista

    Ali zato vjerujes youtube teoreticarima zavjere slijepo.
    I ovo "glupi" Ameri, vidi se da si jos uvijek klinac.
     
  9. NAILS

    NAILS Moderator

    Ne znam samo kako youtuberi koji u vecini trollaju negdje iz podruma postaju relevantniji od prirodnih nauka. Evo da ti odmah kazem da postoje fake snimci, studijski snimci slijetanja na mjesec jer su ih koristili kao backup ako ne uspostave signal. Poslije su pušteni u javnost i youtuberi se dohvatili istih da boostaju kanal.

    Ako nastavis tako gledati, vjerovat ces i u bigfoota, Loch Ness, shape shifting i da vlada pretvara žabe u gay populaciju.

    [​IMG]

    Ja ti opet kazem, ako te interesuje, istrazuj sam i donesi zakljucak na osnovu svojih istrazivanja a ne gledaj te retarde koji ne znaju ni osnovne zakone fizike.
     
  10. XTRage

    XTRage Veteran foruma

  11. aeRo

    aeRo Komšija



    Evo pogledaj minutu na ovom video gdje sam stavio timestamp pa probaj da se ne nasmijes. Tad srecom nije bilo CGI-a pa se morali koristiti pravi modeli i varke kamerom, Stanley Kubrick fazon. A sto se tice slijetanja na mjesec, dovoljno je da ubrzas autenticne snimke 2x i vidjeces o cemu je rijec. Da ne pricam o tome koliko su imali fail-ova sa sjenama i pozadinskim uredjenjem. Slike sa 2 razlicita slijetanja na mjesec a isti pozadinski reljef. Te gafove je vise potvrdio i kunto i panto.

    EDIT: Nesto ne radi timestamp, na 2:13 sam otprilike mislio.
     
    Last edited: Mar 13, 2018
  12. aeRo

    aeRo Komšija

    Evo jos jedna stvar koju moram podijeliti, pa da jos dalje rasplamsamo vatru (1:15 u videu):


    :D
     
  13. FearLess

    FearLess Aktivista

    Svijetom vlada, vlada iz sjene na celu sa reptilijancima koji lazu i obamljuju narod.
    Svemir ne postoji, sve je to CGI, photoshop, aftereffects.
    Sovijeti, Kinezi, Ameri, Japanci, Indijci, Europljani i svi ostali sto istrazivali svemir oni to zapravo i nisu radili, to je samo da se zavaraju ovce od naroda da daju ogromnu (manje od 1% americkog budzeta) lovu prevarantima iz NASAe, koji nas lazu o svemu.
     
  14. zoi

    zoi Veteran foruma

    Ako 9/11 nije fake ne znam onda šta je :D
     
  15. Qler

    Qler Veteran foruma

    mah, ja vise nemam snage...
     
  16. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Pametniji si ti od toga, a iskreno se nadam da mu je Tale hackovao acc, pa trolla. Zapravo sto vise razmisljam, sve se vise nerviram, pa bolje da ne citam dalje :D Koristis more uredjaja, materijala svakodnevno koji su nastali tokom space race. Imas djeciji teleskop, pa se zagledaj u svemir... Ma kontao sam roman napisati, ali ne mogu ovoliko gluposti nikako, beznadezno.
     
  17. heroic

    heroic Komšija

    Vidjet cete vi kad izadjete iz matrixa :p
     
    Sena likes this.
  18. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    61. Hladni rat Rusi šalju Gagarina u outer space, velika pobjeda sovjeta. Ameri nisu bili u stanju čovjeka poslati u svemir a onda za 8 god koliko već šalju Neila Armstronga ni manje ni više nego na mjesec a tada su imali kompjutere koji su jaki ko jedan casio sat. I misija je veliki uspjeh. Ja tu priču ne pušim nema šanse. Sad je ogroman podvig poslati čovjeka na mjesec a tehnika je neizmjerno napredovala što sad ne pošalju preskupo možda?
    Ovo flat earth, chemtrails to ljudi trolaju ne kontam sto se svi pale na to.
     
  19. zoi

    zoi Veteran foruma

    Sad će oni to poslati, samo da im postave 4G da im nije dosadno gore dok beru kamenje za obradu :D Taman da nam mogu na instagramu postaviti slike sa mjeseca :D
     
  20. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Nemas ti sta pusit, to je cinjenica, nije prica o religiji, pa da se govori ima li ili nema, mozda ovako, mozda onako. Nisi flat earther, ali s malo truda dogurat ces. Ne znam kako da vas shvatim ozbiljno poslije ovakvih gluposti.