Star Wars [filmovi i serije]

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Zeleni, Oct 6, 2008.

  1. ming

    ming Veteran foruma

     
    Esh likes this.
  2. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Imao sam osjećaj da gledam neki Empire Strikes Back + Return of the Jedi kombo. Jako malo originalnosti ali sam uživao, dok sam recimo na TFA projekciji dvaput gledao na sat.
     
  3. ming

    ming Veteran foruma

    Što se tiće Star Warsa i originalnosti Rich Evans je najbolje rekao,

    Ne kontam kako da linkam sa timestampom, uglavnom premotat na 10:28

     
  4. Esh

    Esh HWB

    In a new interview uploaded by Youtube channel Jar Jar Abrams, Hamill reveals that the Luke in The Last Jedi "is not my Luke Skywalker." Specifically, the actor states that the Luke from the classic Star Wars trilogy would never end up in the place that we find him in at the start of The Last Jedi; a broken, disillusioned man who has exiled himself to a remote planet to die and take the entire Jedi order with him.

    "I said to Rian, 'Jedis don't give up.' I mean, even if [Luke] had a problem, he would maybe take a year to try and regroup. But if he made a mistake, he would try and right that wrong, so right there, we had a fundamental difference," Hamill said. "But it's not my story anymore, it's somebody else's story and Rian needed me to be a certain way to make the ending effective. That's the crux of my problem. Luke would never say that. I'm sorry."

    Hamill went on to admit that this classic character was now in different hands, and the Luke that he still thinks of is the one that George Lucas created for his movies, "I'm talking about the George Lucas Star Wars, this is the next generation of Star Wars," he said. "I almost had to think of Luke as another character. Maybe he's 'Jake Skywalker.' He's not my Luke Skywalker. But I had to do what Rian wanted me to do because it serves the story well.

    "Listen, I still haven't accepted it completely, but, it's only a movie. I hope people like it. I hope they don't get upset. I came to really believe that Rian was the exact man they needed for this job."

    Source: https://www.gamespot.com/articles/star-wars-the-last-jedis-mark-hamill-doesnt-like-t/1100-6455781/
     
    Neo Bahamut Zero likes this.
  5. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    U pravu je 100%. Mislim da mi je Ep.3 bolja i od Ep.7 i Ep.8.
     
  6. Haker

    Haker Veteran foruma

    Sve u svemu Star Wars nije loš, puno bolji od prošlog. Imao sam osjećaj da sam pogledao star wars movie, mada je ovo meni više reboot, ali eto može proći.
     
  7. bhd

    bhd Veteran foruma

    Star Wars odgledan :)
    Nije los, naprotiv ide ka standardnoj prici koja ce se tek razvijati :)

    Uvijek moze bolje, premalo borbi u svemiru i skoro pa nikako (sem kasina) prikazivanje ostalih rasa, interakcija i sl.. al sta je tu je :)
     
  8. NAILS

    NAILS Moderator

    Ne kontam kako neko moze pogledati The Last Jeday četiri puta u toku jedne sedmice. Nije ni cudo sto su ljudima filmovi poput Dunkirk dosadni kada je SW "dobar" film. Svaka druga scena cringe as fuck. Cijeli film ko place holder. Prazan da ga ne možeš ni spoilati. Kakav bullshit sa Carrie Fisher na pocetku filma. Ali je zato Blade Runner 2049 loše prošao.

    [​IMG]

    I onaj bombarder na pocetku ..ahahahahah
     
  9. Loki

    Loki Komšija

    Jbg. zato se o ukusima ne raspravlja... Ja Dunkirk nisam ni trailer do kraja pregled'o... :D
     
  10. Haker

    Haker Veteran foruma

    Valjaju li ti stari SW filmovi?
     
  11. dmr

    dmr Veteran foruma

    pa bili su vrh al u 80im :D
     
  12. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Ja sam toliko memes vidio u vezi SW da film nikako ne mogu shvatiti ozbiljno :D Pokusao vise puta ali ne ide.
     
  13. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Vala isti sam nikako mi ne leže filmovi poput SW i slicne tematike.

    Ne znam zašto, iako sam pokušao nekad na TV-u natjeram se nije to to.



    Sent from my SM-N910F using Tapatalk
     
    heroic likes this.
  14. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ja se gledam kao neki fantasy flick, nikad mi nije bio epskih razmjera... Zabava za sire narodne mase, samo je u doba kada je izasao bio ahead of time sa nekim stvarima i to ga je proguralo... A sad tražiti logiku u tim filmovima je kao tražiti logiku u Marvel ili DC filmovima...

    Sent from my Huawei P10 Plus
     
    heroic likes this.
  15. NAILS

    NAILS Moderator

    SW je izgubio i originalne likove i originalnu pricu za koje nisu nasli adekvatnu zamjenu. Sa prvih šest filmova je sve nekako zaokruzeno dok je sve ovo ostalo money printing machine. Nisam nikada bio SW fan ali su prva tri filma zaista epik. Tri nastavka nisi remek djelo ali opet prate istu pricu, "nastanak" likova iz četvrte, pete i šeste epizode. Filmovi od sedme epizode izgledaju kao filmovi koji su inspirisani SW serijalom a ne SW filmovi. Danas jednostavno ima toliko dobrih i serija i filmova da ja SW serijal vidim isto kao i transformerse.

    Dog_Father Extra.
     
  16. Haker

    Haker Veteran foruma

    Prije svega ja nisam prevelik SW fan, daleko od toga, ali filmovi su već generacijama poznati, vjerovatno najpoznatiji likovi u istoriji filma. Vjerovatno dogov Ali sa 6 zna za yodu Darth Vadera. Ugl furka filmskog kritičara ne leži većini ljudi, a Nalis definitivno nema kapaciteta za to.

    Novi SW filmovi su ok, jako je teško uraditi nešto posebno sa njima, računajući modernu publiku i priču koja je završena kao cjelina.
     
    Esh likes this.
  17. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pa nije Disney kupio star wars da ih drži u vitrini nego da zaradi, to je valjda jasno :)
     
    Esh and Haker like this.
  18. NAILS

    NAILS Moderator

    Nemoj biti kompleksaš. Niko ovdje nije filmski kriticar. To sto si napisao je problem o kojem govorim. SW serijal je postao legendaran i prepoznatljivi zbog prvih šest filmova. Od sedme epizode su ispod prosjeka. Rogue One kao spin off je imao uskracen budjet i na vizualnim efektima. To da je tesko nastaviti sreijal nije tacno. U vlasništvu imaju najupečatljiviji univerzum koji se može prikazati iz vise uglova. Zato postoji more SW knjiga.

    Problem je taj sto Disney zeli da izbacuje SW film skoro svake godine i njima se ne ulaže mnogo u kvalitetu jer slijedeci film dolazi iza čoška. Nešto slican scenario sa AAA igrma koje izlaze svake godine. Bitan je kvantitet i konzistentan hajp jer prave i Star Wars: Galaxy's Edge. Ekvivalent Disney World-u. Koji se otvara iduce godine. Kao i Star Wars-Inspired Resort. SW inace nikada i nije donosio najvise novca od filmova vec od SW prava, igracaka, video igara i ostalih pizdarija.
     
  19. senad_986

    senad_986 Komšija

    Solo: A Star Wars Story - ne znam zasto je lose prosao u kinima, ali meni je bas sjeo. Bolji mi je od obje nove epizode.
     
  20. Esh

    Esh HWB