Kupovina printer/kopi uređaja za fotokopirnicu

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by sgtPepper, Sep 7, 2016.

  1. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Raja,

    Prijatelj mi planira otvoriti fotokopirnicu i interesuje ga neki kvalitetan i pouzdan printer koji bi mu bio glavni za kopiranje i printanje u radnji. S obzirom da nije u pitanju Sarajevo,
    već Goražde, pretpostavljam da ne treba neki printeri koji štampaju 100k+ stranica mjesečno jer je manja sredina pa samim tim i kapacitet bi bio znatno manji. Bitno je dakle da je
    pouzdan, prihvatljiv i da se mogu lako toneri puniti.

    Sad ne znam da li mu treba u boji, savjetovao sam mu da je možda bolje da uzme ovaj glavni printer da mu bude crno bjeli, a da uzme neki poseban printer za printanje u boji koji je
    jeftiniji jer raja znatno manje printa stranice u boji pa neka ukombinuje to dvoje.

    Šta vi mislite ?
     
  2. nenji_avero

    nenji_avero Aktivista

    Iskreno, više se isplati iznajmiti printer od Ecoton-a ili Racional-a


    Preporučujem Konica Minolta C220 (ili noviju C seriju), jer imam iskustva s takvima (već 5 godina radim sa 15ak takvih).
    Ujedno dobiješ i podršku - servis i zamjena tonera/cartridge-a


    Ako ne odgovara ovaj, u svakom slučaju se isplati pitati gore spomenute firme, mogu ponuditi odlične uslove i odlične printere :)


    Rade širom BiH

    Evo linkovi: http://www.ecoton.ba/

    http://racional.ba/
     
  3. Tyger

    Tyger Aktivista

    Moja preporuka također za Minoltu C220 seriju (imam jednu C224E) već 3-4 godine samo je otišla bila SSD ploča koja je besplatno zamjenuta i nakon garantnog period-a.
     
  4. Vedo

    Vedo Moderator

    jaran u kancelariji drzao ove, treba im uradit servis i funkcionalni su opet. On uzeo nove tako da mu ovi sad beze stoje u garazi. Dao bi ih prejeftino, samo da ih se rjesi. Pa vidi pashu li

    https://www.dropbox.com/sh/lmbha8c56mc5 ... gokea?dl=0

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
  5. zoi

    zoi Veteran foruma


    Je li ovo više aktivno Vedo?

    Treba mi solidan printer za printanje a2 i a3 u boji, ne bi se printala velika kolicina. Šta preporučujete? Printer ide za udruženje tako da iznajmljivanje ne dolazi u obzir jer se ne isplati.
     
  6. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Da ne otvaram temu neka kolega ne zamjeri sto se krpim, treba mi neki bas jeftini printer koji ima jeftine zamjenske/origigi tinte . U biti mjesecno bi se isprintalo bas malo poneki dokument pismo i sl. ma ni 10 listova, boja i ne treba. Bitno je da ima driver za win10. Mislim da mi je bolje ganjati samo printer a ne all in one PSC zar ne?
     
  7. Archiebald

    Archiebald Novi član

    Pozdrav ljudi, izvinjavam se sto spamam zastarjelu temu, ali da ne otvaram novu, molio bi za pomoc u vezi odabira printera, ako se neko razumije.

    Treba mi laserski printer koji pored normalnog printanja ima mogucnost da povuce "dvolisnicu", a pri tome ne mislim na A3 format, nego na presavijenu dvolisnicu kao npr. omot za spise. Ne razumijem se najbolje u printere i njihove specifikacije, ali nadam se da sam uspio objasniti i da ce neko znati. Da li neko zna, sta treba da gledam od karakteristika printera i da li to uopste pise negdje u specifikacijama. Pozeljno bi bilo ako ima i link od takvog printera do nekih 300KM u radnjama koje se bave prodajom racunara i racunarske opreme...
     
  8. Tyger

    Tyger Aktivista

    Takav printer za 300KM ne postoji, nećeš naći ni A3 printer za te pare a kamoli booklet printer.
     
  9. Archiebald

    Archiebald Novi član

    Pretpostavljam da nisam najbolje objasnio, ne treba meni printer koji printa "dvolisnice" (booklet), nego koji će povući presavijenu dvolisnicu (omot za spise), a da je ne pogužva i da se ne zaglavi u printeru. Znači, on će isprintati samo nešto na prednjoj strani, ali na dvolisnici, ne na običnom papiru, bez da se zaglavi. Čuo sam da ima printera i do 200 KM na kojima može to, ali ne znam sta tačno da gledam u specifikaciji printera. Treba mi takav printer, a ne znam konkretno šta da trazim, do sad što sam načuo da ne može iz ladice odozdo, nego treba da ima dodatnu ladicu koja se otvori na "kipu" (Možda nešto slično kao i printanje koverti). Meni treba konkretno šta da tražim u specifikaciji printera, a da znam da ima mogućnost da povlači dvolisnicu bez da je zaglavi. Znam da nestručno objašnjavam, ali zato što ni ja nemam pojma, a treba mi to, pa sam pomislio da možda neko od vas zna i može mi pomoći šta konkretno treba da gledam. Printer može ići i do 500 KM.
     
  10. GV

    GV Komšija

    Tebi treba printer za format A3 što i jeste format dvolisnice. Ako miislite na onaj arak/dvolisnicu iz knjižare da koristite to sumnjam da će fercerati. Koverte su zaljepjene sa svih strana, a dvolisnica ne i uvijek će je točkići vući raznim brzinama. Ovako otprintate na A3, presavijete na pola i dobiješ to što želiš.

    Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk
     
  11. Ronaldo_9

    Ronaldo_9 Aktivista


    Ako misliš na printer koji printa presavijeni A4 (kao dvolisnicu), onda bez problema većina printera to može. Kod mene to ide bez problema na par Kyocera i na jednom Canonu (Omot za predmet).
     
  12. Archiebald

    Archiebald Novi član

    Da, na to mislim. Nasao sam jedan gdje u specifikaciji pise da printa i omotnice, iz druge ladice ("na kipu"), tako da mislim da je to to. Hvala vam puno svima na pomoci
     
  13. GV

    GV Komšija

    Omotnice su ti koverte.

    Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk