Death Stranding

Discussion in 'Igre i konzole' started by Neso, Dec 8, 2017.

  1. ming

    ming Veteran foruma

    Sve najbolje igre u istoriji su linearne.
     
  2. xman

    xman Komšija

    Zeko reko?
    Witcher 3? Fallout 3? Fallout new Vegas itd?
     
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ja bih radije igrao resident eveile, MGS-e, the last of us, unchartede i da ne nabrajam dalje, poenta je jasna. Sve te igre što su prešle na open world i rpg elemente jer danas igra mora trajati 50+ sati su pale.
    Ima dobrih open world igara, ali je jadno što je gotovo postalo must.
     
  4. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Pa zadnji MGS (5) ti je open world. Jedna od najboljih ikad igrica sto sam igrao, zadnji God of War, je mjesavina linearnog i open worlda. Ja mogu igrat obje vrste open i linear. Ne opterecavam se tim sitnicama nego igram igru i ako sjedne, sjedne.

    Ako imas ps4 probaj The Order 1886. Linearna igra u filmskom stilu. Meni super.
     
  5. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ove gore igre koje je kolega naveo ja nisam niti jednu uspio završiti, ali to gledam kao da je do mene, ne znači da su loše.
    A MGS V, e to je loša igra za mgs standarde.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  6. xman

    xman Komšija

    Stvar ukusa. Last of us ili Uncharted su dobre igre ali ni u sali ih ne mogu porediti sa Witcherom ili Falloutom.
    Danas jeste problem trpanja rpg elemenata i pravljenja ogromnih ow igara sa vrlo repetativnim sadrzajem dok su likovi i prica nepostojeci. Jos gore od toga su linearne igre sa nepostojecim likovima i pricom,poput nekoliko zadnjih COD naslova.
     
  7. NAILS

    NAILS Moderator

    Kingdom Come: Deliverance, Skyrim, RDR, MSG5, Fallout, GTA, Spiderman, Far Cry, Borderlands, Breath of the Wild itd itd. Moze se nabrojati dobrih OW igara koliko i linearnih. Samo je stvar ukusa. Ja se hocu objesiti kada linearne igre imaju po 12h cut scena. Igre u kojima nemam nikakve slobode. Prije cu seriju pogledati. Najprodavanija igra svih vremena je open world, GTA5. Nije problem open world, problem je dosadna igra. Vecinom se praznina popunjava sa mehanikom tipa jedi, pisaj, spavaj. Ima igara poput Outward gdje mi ne smeta. "Spavanje" traje 5 sekundi ali utice dosta na gameplay. Dok imas SCUM i njegov "metabolizam" koji je zivi smor. Nije to Kojima izmislio niti je walking simulator nesto novo.

    Breath of the Wild je meni predivna igra u kojoj uzivam istrazivati. Dobrih igara ima iz svih žanrova. Death Stranding ako faila nije zbog open world-a.
     
  8. Haker

    Haker Veteran foruma

    A čuj, breath of the wild je najlošija zelda. kao što je sule rekao, najbolje igre su linearne, a ako ti je prodavanost igre mjerilo onda ok
    I samo da mi je znati ko je ovdje završio mgs 5 I ako jeste da ga nije smirila repetivnost ;)


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  9. Vedo

    Vedo Moderator

    Zavrsio je ja 2x, jest repetetivna do zla, al meni i dalje top igra, sem (nedostatka) zadnjih misija :)

    A za Zeldu se slazem, tjerao se da je po drugi put zavrsim, ma nema sanse. Dok LTTP i Ocarinu sam zavrsio u sigurno dvocifrenim brojevima.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  10. ming

    ming Veteran foruma

    Svi ti nabrojani open world naslovi se i dalje svode na rutu progresa i skriptirane zone koje se redom moraju posjetiti da bi se napredovalo kroz igru. Ako je poenta gameplaya izaći na random generisanu mapu šume onda neka bude.
     
  11. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja sam zavrsio MGS5. Uzivo ganjat S+ vojnike za bazu. :D
     
  12. Haker

    Haker Veteran foruma

    Predpostavljam da ti je to prvi MGS.
     
  13. xman

    xman Komšija

    Ukusi. To volis da te igra uzme za ruku i vodi jednom jedinom ponudjenom rutom.
    Ja volim da biram hocu li lijevo ili desno,pravo ili nazad,gore ili dole. Hocu li dijalogom ili nasiljem rijesiti problem i hoce li nasilje biti brutalno ili stealth,hoce li dijalog ici u ovom ili onom pravcu. Opcije. Sloboda da licno oblikujes desavanja i sami kraj igre.
    Ne znam kako je to inferiorno drzanju za ruku i quick time eventima ali eto tebi jeste i ok.
    Ukusi.
     
  14. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Daleko od prvog. Prvi MG sam igrao na Commodore 64.

    Ja uzivam u igricama. Ne trazim dlake u jajetu. Ne kazem da nema igrica koje ne volim ali opet gledam da nesto izvucem zabave iz njih.
     
    Last edited: Sep 16, 2019
  15. Haker

    Haker Veteran foruma

    I ja čekam da izađe takva igra :)

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  16. ming

    ming Veteran foruma

    Koja to open world igra pored otvorenog svijeta nudi otvrene misije? Sve se svode na to da imas pristup mapi, a misije pogotovo one vezane za glavni dio igre su ograničene ko balkon. Bauljanje van misija po otvorenom svijetu je za mene autism playground. Ali je open world u nazivu veoma dobar marketinški trik na koji se raja peca, onda ubaciš još crafting elemente u igru i imaš mjesec dana da se ganjaš po igri a da ništa nisi uradio.

    Veoma dobro objanšnjen problem sa ''dubinom'' open world igara.


    Dark Souls je sinonim za otvorenost u gameplayu a igra nije open world. 1000 tipova ooružja i načina na koji da završiš igru.
     
  17. xman

    xman Komšija

    Odigraj Witchera 3 ili Fallout i reci mi sta si uradio pa cu ti ja reci sta si sve mogao ili kreni ih opet i igraj drugacije.
    Ili ako si ih igrao a i dalje imas isto misljenje onda...nista,uzivaj u cemu uzivas. Da se samo ugasi ova battle rojale glupost pa da bude ow i linearnih igara za sve.
     
  18. ming

    ming Veteran foruma

    Na koje misliš Falloute, stare ili nove?

    Pošto nema više igara kao originalni fallout 1 i 2, tako da ih ne možeš uzeti u računicu nikako. Ovi moderni bethesda Fallouti su samo skin fallouta na oblivionu i imaju isti problem kao i sve Bethesda igre, lažna dubina a sve plitko ko potok.
     
  19. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ja witchera pokušavao tri puta odigrati, svaki put na istom mjestu odustanem. Divim se ljudima koji su uspjeli u ono slupati 100+ sati

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  20. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Da se i ja pridruzim ovoj skupini koja pereferira linearne igre :)