Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

  1. Stormbringer

    Stormbringer Aktivista

    Ja imam Technicolor CGA2121 i ista stvar.....5G malo, malo pa ga nema.....nije ga bilo nekoliko dana i onda sam uradio hard reset i vratio ga na fabričke postavke, nakon toga je proradilo, ali opet ne odmah nego nakon nepunih sat vremena......što se tiče 5G, on inače ima slabiji signal nego obični, ali ne bi trebao baš biti toliko slab....
     
  2. MakaveliTheDon

    MakaveliTheDon Aktivista

    Ja sam evo aktivirao stari dobri tplink wr842nd. Dzaba hard reset dzaba sve kad je ubee smece.

    Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
     
  3. exwizzard

    exwizzard Komšija

    Da li su iste brzine telemach optickog i kablovskog sto se tice uploada? Kad sam razgovarao sa njima rekli su mi da ide sve preko optike do stana i nece uopste koristit coax a nisu mi rekli koje ce brzine biti jer se trenutno mijenaju..
     
  4. Tyger

    Tyger Aktivista

    Na starim paketima je ako se ne varam bio veći uplaod npr. duo net grande family je inače 80/8 a fiber duo net grande family ide 80/12
     
    exwizzard likes this.
  5. Aldiin

    Aldiin Overclocker

  6. dams82

    dams82 Komšija

    Kod mene eon full, inače je išlo do 80/7[​IMG]

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
    Esh likes this.
  7. Tyger

    Tyger Aktivista

    Evo i sa PC-a
    [​IMG]
     
    Esh likes this.
  8. nFare

    nFare Komšija

    Što se tiče problema sa wifijem po stanu, trebalo bi uvijek provjeriti pravi li nešto smetnje, pogotovo ako komšija ima svoj modem/ruter iza istog zida. Fritzbox wifi dijagnostig tool ili sl. za mobitel pa vidjeti kakva je situacija, mijenja li modem kanale kako treba itd.
     
  9. Triforce

    Triforce Aktivista

    Jel ima nekih radova ili sta na podrucju Elidze? malo mi luduje Download... Malo 45Mbps. malo 5, a malo 99Mbps... Upload i latency stabilni u svakom slucaju
     
  10. Majesco

    Majesco Aktivista

    Dva puta pukla konekcija, onako je sve usporeno, Ilidza isto.
     
  11. Gitex203

    Gitex203 Novi član

    ! !
     
    Last edited: Feb 18, 2023
  12. nFare

    nFare Komšija

    Kako su ljudi fino usvojili zapadnjački sistem poslovanja. Znači prvo te navuku na paket koji ima dosta sportskih kanala, za dvije godine promijene ime paketa, uvale ti novi uređaj i ukinu to sve što si imao. Nije da sam otkrio toplu vodu kapitalizma i vučenja za muda ali eto... bilo je već sve u South parku.
    Činjenice, starci za Duo grande 2017 u aprilu plaćali akcijski 36 KM, sporta koliko hoćeš, do danas dva poskupljenja = 47,50 KM, jedna arena i jedan sport klub koliko sam skontao, ostali povremeno. Da bi stari imao sport klub morao bi doplatiti za eon full koji košta 12 KM više
    Sad šta hoću da pitam, uzevši u obzir da će za dvije godine promijeniti ime i ponovo te hvatati za jajca, koliko se isplati preći kod konkurencije, vidim ima sa i moja tv sport klub ali i oni će sigurno raditi isto...
    Naletio sam ovdje da se nešto može dogovarati "ispod stola"? Jel fakat to može i dokle u zaista? neki individualni ugovor?
     
  13. dams82

    dams82 Komšija

    Koliko sam ja upoznat pravo na arena sport dobijaš obnavljanjem ugovora, a sport klub uglavnom imaju i u osnovnim paketima. S tim da te ponude novim paketom sa više kanala i da plaćaš jedno vrijeme staru cijenu, a kasnije novu. Neko ne želi novi paket pa se navodno daje isti paket uz obnovu ugovora i određene povlastice. Nazovi brate 1444 i porazgovaraj sa operaterima, kod njih je skoro kao na pijaci, traži se najbolje rješenje za svakog korisnika, neko traži više sadržaja, neko nižu cijenu...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  14. nFare

    nFare Komšija

    Arena ima samo jedna ostale su doplata, ok, tako je oduvijek ali sport klub koriste da manipulišu, naviknu ljude da imaju izbor za ligu prvaka i onda to ukidaju. Ne znam detaljno situaciju obzirom da ne živim u BiH ali koliko sam skontao da ukidaju pojedine kanale sport kluba kad je liga prvaka primjera radi. Ne znam, ako još neko koristi starije pakete duo ili trio grande neka kaže kakva je situacija. Nisu ni mala ta poskupljenja svako dvije godine ako želiš da imaš istu uslugu. Nije baš istina da traže najbolje rješenje za korisnika, pitanje je samo koriste li vazelin ili ne.
     
  15. dams82

    dams82 Komšija

    Kao što napisah već, ukoliko se obnovi ugovor na dvije godine dobijaju se sve arene bez doplate, a sport klubovi imaju u svim paketima, ne pratim sport pa ne znam sadržaj istih. A kad kažem da traže najbolje rješenje za korisnika mislim na to da je nekom stalo do više sadržaja, neko traži popust na pretplatu, neko dodatni risivar bez naknade i tako se potpisuju ugovori na kraju nakon dogovora šta kome više odgovara. Da je skupo to se slažem, za naš standard i preskupo, ali nema dovoljno konkurencije da bi cijena išla dole. Ja na kraju uvijek kažem da mi je stabilnost na prvom mjestu, i da rađe plaćam više nego da imam nekvalitetnu uslugu za manje novca. Ako si vani onda im pošalji upit na email, traži neku ponudu za obnovu ugovora i detaljno pojašnjenje šta u to ulazi.

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
    nFare and Haker like this.
  16. Majesco

    Majesco Aktivista

    Ja sam ti na Trio Grande imam sve SK kanale u SD i HD rezoluciji, isto tako Eurosport u SD i HD, arena je samo jedna, ja ih ne gledam nisu mi ni bitni sportski kanali, ali imam ih bez ikakvih pogodnosti i dodatnih ugovora.
    Trenutno mi je 10 KM paket jeftiniji, ali to je radi fiksnog, dok sam imao Duo net isto sam imao ove kanale.
    Tetak mi ima neki penzionerski paket duo sa telefonom i analognom kablovskom i u njemu ima sve SK kanale, paket placa oko 32KM.
     
    nFare likes this.
  17. Piroman

    Piroman Komšija

    Arene dobiješ za potpis/obnovu ugovora na 12 ili 24 mjeseca.

    SK nema šta "ukidati" kada uopšte ne prenose ligu prvaka (jer istu prenosi samo Arenasport).

    A što se tiče SK kanala, SVAKI noviji paket pa i onaj najjeftiniji ima SK 1, 2 i 3 - znači 3 SD kanala a HD imaju 4 kanala: SK1, 2, 3 i SKHD. SK Golf SD i HD ne pikam jer ko to još gleda?! :D

    A to sve možeš i sam provjeriti: https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi (klikneš na "Lista kanala" pa ti izbaci listu za dati paket, znači sve jasno i transparentno).

    Poskupljenja jesu njesra s njihove strane kada nemaju prave konkurencije pa tako i "apetiti" rastu...ali eto i telekom je sada došao do SK kanala konačno ali opet po meni TM više nudi samo zbog većih internet brzina u odnosu na konkurenciju (osim možda Logosoft-a ali oni ne pokrivaju nešto mnogo niti vidim neke vijesti za proširenjem mreže tako da otpadaju kao ozb. konkurencija - mada im je ona slagalica prava stvar, gdje biraš tačno samo ono šta želiš i šta ti treba).

    Naravno, kome ne treba 50+ mbps niti SK u HD-u (jer koliko vidim imaju samo SK SD verziju), onda je MojaTV sigurno bolji izbor.
     
    Last edited: Oct 26, 2019
    nFare likes this.
  18. nFare

    nFare Komšija

    Nisam skontao da samo arena prenosi lp, kontam SK da prenosi... Nakon isteka ugovora za Duo grande mislio sam da se automstski isti produži ali ok, kontaktirat ću putem maila koje su mogućnosti dalje.
     
  19. NAILS

    NAILS Moderator

    Možeš prodiziti taj paket ali su meni rekli da ce mozda jos ovu godinu dozvoljavati stare pakete dok ce vec od iduce godine android boxevi biti pod moranje.

    Zanima me ako neko zna (moze odgovor i na PM), postoji li mogucnost da sebi ugradim EON opremu u slucaju prelaska na eon paket ili mora dolaziti njihov tehničar (ne odgovara mi vrijeme kada bi oni dosli).
     
  20. dams82

    dams82 Komšija

    Mislim da ti neće dat da sam to radiš, praksa je da ga tehničar pokrene na tvojoj adresi.

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk