1. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Hvala, ovo sam riješio, a sad, novi problem. Znaci ubjedljivo najvaznije stvar na telefonu ne radi kako treba. Viber. Znaci video poziv radi ko podmazan a standardni ne. Kao da se mikrofon iskljuci poslije prve riječi jwr prva rijec se cuje i onda se vise ne cuje sta govorimo. A cim se prebaci na video poziv pocne se cuti, al interesantno je to da je kod video poziva drugi mikrofon u upotrebi a ne onaj standardni.

    Ako je neko mučio muku s ovim nek pomaže :)

    Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
     
  2. selvin

    selvin Moderator

    Probaj ukljucit pa iskljucit speakerphone u toku razgovora.
     
  3. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Nisi jedini... Ne bih ni znao za to da me prijatelj nije nazvao, kod obojice u pitanju RN8... Čitam po netu i ostali imaju taj problem, a on mi reče da proradi kada poziv staviš na hold pa vratiš, doduše nisam probao pošto viber uglavnom koristim za tekst only. Kada pomenu mikrofon, možda bi se šta moglo pogledati u opcijama za njeg kada su permisije u pitanju. Opet je čudno, jer kod trećeg na istom telefonu viber pozivi rade bez problema. What's app mi radi bez problema, tako da se nisam dalje bavio ovim slučajem :)
     
  4. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Kakve sim kartice imate u rn8? 4G ili su stare? U mom slučaju je stara.

    Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
     
  5. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    4G je kod mene... Doduše sjetih se da sam početkom mjeseca imao poziv na viber i nije bilo problema, tako da je vjerovatno neki bug u pitanju.
     
  6. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Problem nastaje samo kad zoveš, kad primaš poziv onda radi ok.

    Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
     
  7. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Isto mi je bilo i kada je mene prijatelj zvao, 3-4 sekunde i onda tajac, network quality ode na poor. Doduše sve je to testirano s istih telefona, na brzinu :D
     
  8. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    To je do vibera, ne mozes puno uciniti, mozda reinstall i to je to. Meni se desavalo da kada zovem nekoga ne cujem ton da zvoni, mrtva tisina. Kasnije proradilo samo od sebe, a trajalo mjesec i vise. A cesto se zna desiti to network quality na poor, iako sam pored modema.

    Cuo sam i teoriju zavjere da bh telecom namjerno baguje viber, kako bi forsirao normalne pozive.
     
  9. dams82

    dams82 Komšija

    To sve stoji, ali zašto iste verzije vibera ne prave iste probleme različitim verzijama uređaja...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  10. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ko zna, meni na S8 poruke ne dolaze, druge aplikacije rade ok. Nekad se desi da vidim propušten poziv ili poruku tek kad pokrenem Viber

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  11. NAILS

    NAILS Moderator

    Viber je djubre. Pisao sam vec kako mi nisu stizale ni poruke ni pozivi kada je telefon na stand by. Cim ostavim telefon, ugasi se ekran, Viber out. I tako je bilo preko godinu dana. Sada opet radi.Ali me izludjuje dilej, kasni po par sekundi razgovor da svaki put prekinem i nazovem "normalno". A ne bi narod potrosio kredita pa te nazvao, jebao ih viber.

    Da hoce svi preci na WhatsApp.
     
  12. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Jest viber loš al gore opisani problem na RN8 nije do vibera nego do telefona. Rijesiti ce se to sigurno u buducim updateima al sad za sad ne radi kako treba.

    Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
     
  13. dams82

    dams82 Komšija

    Baš... Nešto ga raja favorizuje, i meni je WhatsApp bolji... Zadnji mjesec viber posebno radi loše... Prvo kontam mreža, pa onda kontam moj uređaj da bi na kraju čuo da se svi žale...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  14. NAILS

    NAILS Moderator

    dino73n
    Kako je sa slušalicama?
     
  15. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    evo upravo testirao na svom redmi note 8 i kod mene postoji problem...naime ,kada pozovem nekoga,cuje se prva rijec i onda se vise ne cuje sta ja pricam...dok to traje,veza na viberu sa excellent padne na poor
    rjesenje je da pritisnem hold i ponovo hold,i sacekam par sekundi i onda se ponovo uspostavi zvuk
    probao par puta i uvijek ista situacija...bas cudno
     
  16. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    efo likes this.
  17. efo

    efo Komšija

  18. dams82

    dams82 Komšija

  19. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Nije neka lova pogotov ko se bavi sportom.



    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  20. Reznor

    Reznor Overclocker

    Uzeo sam Verge, fin satic, ali notifikacije su katastrofa.
    Sve sam popalio i nista mi ne stize, ne prenosi pozive, poruke.
    Nadao sam se da ce prenositi pozive s messengera da se bar mogu javiti dok sam u voznji, ali ni za one obicne nista. Aplikacija gotovo i da nema za njega, jedva nasao par. Face-ova ima dosta, ali isto kao da je ogranicen broj koliko mogu dodati. Mogu ga zakljucati kad preklopim rukom ekran, ali otkljucavanje double tap-om ne radi uvijek.
    Ekran je super, zvuk jasan, vibracija dobra, alarm radi odlicno, hr mjerenje nije bas najtacnije, ali radi dobro, nadao sam se da ce imati nesto za mape, ima aplikacija, ali se mora platiti. OS ispod haube jest Android Wear, ali neka zastarjela verzija koja vise nije podrzana, API 22, plus mips arhitektura sto dodatno smanjuje broj podrzanih aplikacija. Aplikacije se mogu jedino instalirati sideloadanjem. Ima AmazMod pa se mogu pushati preko telefona putem bluetootha.
    Sve u svemu, za 200 KM je odlican.

    Sent from my MI 9 using Tapatalk