Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

  1. Altonhanson

    Altonhanson Guest

    Pozdrav, imam isti problem kao i vi, čini se da je netflix apk zastarjela, tako da ne radi, pa sam nakon malog istraživanja preuzeo najnoviju verziju i Pogledajte to u normalu, ako ste zainteresovani, možete ga pronaći.
     
  2. staen

    staen Novi član

    Pozdrav, imam problem u vezi otvaranja portova na mojoj public ip adresi (port forwarding) portovi nece da se ikako otvore na public ip adresi je li ovo do telemacha ili do mene? Moze pomoc.?
     
  3. Tyger

    Tyger Aktivista

    Zovni podrsku, cesto stave restrikciju (na nibou njihovog firewall-a) zbog korisnika koji nisu iskusni u takvim stvarima da ne naprave vise stete nego koristi.
     
  4. Mujka

    Mujka Komšija

    Mozel se od Telemach samo internet uzeti?

    Sent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk
     
  5. Tyger

    Tyger Aktivista

    Ako nije pravno lice ne može, fizička lica samo opcija KTV+internet
     
  6. staen

    staen Novi član

    Mogu li im email poslati?
     
  7. Tyger

    Tyger Aktivista

    Javim im se na face-u
     
  8. staen

    staen Novi član

    Telemach ne blokira nijedan port prema ostatku svijeta. Vršimo filtriranje out porta 25 poput ostalih provajdera u svijetu. Predlažemo da nam dostavite broj Ugovora kako bismo izvršili detaljnije provjete. Ovo su mi vratili mora onda biti problem na mojoj strani? Rekli su mi da zovem podrsku.
     
  9. aeRo

    aeRo Komšija

    Ekipa imam Telemach. Prebacio sam TV iz dnevne u spavacu kako sam renovirao a uzimam novi TV u dnevnu. Imam jedan prikljucak u zidu a majstori su mi provukli kroz zid novi kabl iz spavace. Sad zovem telemach da mi oni to uvezu ili mogu i ja sam uzeti onaj neki vid "splittera" pa oba kabla (iz spavace i dnevne) idu u jedan jedini prikljucak koji imam na zidu?

    Hvala.
     
  10. Benq

    Benq Komšija

    Najbolje bi bilo da ti oni to rijese, jer ce postaviti spliter i konektore tako da nece dolazit do gubitka signala u tom dijelu.
     
  11. staen

    staen Novi član

    Moze pomoc?
     
  12. dams82

    dams82 Komšija

    Možeš i ti sebi pospajat, ali bolje da oni to riješe, imaju kvalitetan materijal, konektore koji se postavljaju kliještima...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
    Benq likes this.
  13. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Ako vec imas koaksijalne kablove, samo ih nakacis na spliter i to je to. Meni kad su prikljucivali, ostavio mi je momak dodatni spliter da imam.

    [​IMG]
     
  14. selvin

    selvin Moderator

    Sta uopste pokusavas? Samo sam vidio da si napisao da probas otvoriti port i da to ne radi. Sta si uradio, za sta koristis taj port, kako testiras je li otvoren? Tesko da ti se moze napamet pomoci, napisi problem.
     
  15. staen

    staen Novi član

    Evo na primjer otvaram apache server na portu 80 idem na gateway routera prijavim se port forwarding unesem port 80 i onda adresa ipv4 i kliknem spremi. Nikad se port na ip adresi ne otvori uopce pokusam se povezati nista idem na openportchecker nista ne vraca.
     
  16. staen

    staen Novi član

    Evo na primjer evo slika kako https://imgur.com/a/s3Rj7Xe
     
  17. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Je li to pokušavaš otvoriti sa svog PCa ili sa nekog drugog, trećeg koji ima drugačiju public IP od te koju dobija tvoj router? Sa tvog PCa neće proći konekcija kad u browseru kucas http://public_IP, jer ne možeš nešto routirati na tu public IP sa te iste public IP. Proslijedi ovdje public IP da neko od nas pokuša.

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
     
  18. staen

    staen Novi član

    Sa mog pc imam samo jedan pc povezan na modem
     
  19. Tyger

    Tyger Aktivista

    Koji ti je modem?
     
  20. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    To je nebitno. Kvaka je u routiranju. Sa svoje lokalne mreže to nešto otvaraš preko http://192.168.0.100 a sa PCova sa drugom public IP to nešto otvaraš preko linka http://Public_IP.

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk