1. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Iskreno meni je legao ovaj 720p Display jedino se vidi kad slajdam tearing kao recimo kad na PC imas 30Hz Display naspram 60Hz ali nisam picajzla oko toga.
    Meni se ne zezati sa romovima nisam cak ni rootao telefon nemam volje fkt. Tek sam sad shvatio koliko je smeće S9 sto se tice baterije ovaj xiaomi je brutalan i ja sam prezadovoljan mogu 2 dana da ne punim bolesno. Miui meni sasvim ok.

    [​IMG]

    SOT 7h baterija na 50%...

    BTW NOTE 8T i redmi 8 nisu isti telefoni drugi display drugi cipset itd.
     
  2. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    uzmi koji god hoces...neces pogrijesiti
    ja imam redmi note 8 i isto male sake ali mi ne pravi problem uopste

    ti si ja mislim vec odlucio za mi A3 ...pa uzmi njega...neces pogrijesiti...ako ti rezolucija i raspored pixela na telefonu nisu problem...sve ostalo je odlicno
    samo pripazis malo oko nadogradnji,jer je bilo brickanih telefona i problema pa su povlacili nadogradnje...dakle ostavis ga na fabrickoj verziji...a ako hoces custom romove,onda znas kako sve ide i tu si iskusan
     
  3. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    @Zippo jesi ti na custom romu i da li si rootao? Citao sam trebamo dobiti desetku android samo kad?
     
  4. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    nisam rootao jer to vise ne cackam...nisam ga cak ni otkljucao a razlog je sto sam prethodni xiaomi bio otkljucao bootloader i nikada nisam nabacio custom rom nikakav na njega i onda mi mrsko ovaj i otkljucavati ako necu nista dirati

    od mene imas i preporuku za redmi note 8 tj. note 8T...za te pare odlican telefon a vidim da i cijenu drzi
    skuplji sada nego kada sam ga ja kupio prije pola godine :D...doduse kupio sam ga online ali i online je skuplji sada nego onda
     
  5. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Bio je neki dan taj 8t ovdje u saturnu za 129 eur cini mi se al ja nekad nemam zivaca cekat pa popusim pare :D
     
  6. dams82

    dams82 Komšija

    Ja prije 3 mjeseca uzeo ženi plavi RN8 4/64 za 320KM od preprodavača na Olx, nije mi se čekalo iz Kine jer je već počelo ovo s koronom. A bio je i tad oko 275KM na aliexpress. Ja bih ga svakom preporučio ko traži uređaj u tom cjenovnom rangu. I nema potrebe za "kuhanim" romovima, ako oficijelni može imat bugova imat će ga sigurno i "kuhani"... Jedino ako je nekom jako dosadno i nema obaveza pa nek se igra s tim...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  7. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ja ga platio tako oko 275 KM prije pola godine,kada se tek pojavio u prodaji...sa alija

    Eto i sada je cijena tu oko 140 eura online
    Bas drzi cijenu

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
     
    dams82 likes this.
  8. Tesla

    Tesla Aktivista

    Haman se i jesam odlucio. Kod kolege sam neki dan isprobavao 8 PRO, ali ne bih Mediatek nikad uzeo, i odlicno mi lezi u ruci, ono na 10-15 sekundi. Na MI A3 grupama takodjer kazu da je veliki problem sa flashovanjem romova, malo malo pa ode u fastboot. Bilo bi tu puno gnjavaze ipak. Sa obzirom da ide ljeto, kakav je ovaj 8T na suncu jer je ipak IPS, jel bas odron ili se moze bar nesto vidjeti ?

    Hvala
     
  9. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Ma de, zar je vazno kakav je na suncu, svi ionako bježe u hladovinu.
     
  10. Tesla

    Tesla Aktivista

    Hahaha, pa druze, ipak nemamo svi auto. A cesto idem i po planinama pa mi je to.zaista bitno.
     
  11. Picoooka

    Picoooka Aktivista

    Imas i ovaj novi Redmi Note 9s chipset Snapdragon 720G 8nm.Slicnih perfomansi kao RN 8 Pro.
     
  12. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Moze se koristiti i na direktnom suncu...nije bas uzitak ali se vidi sve procitati

    Ja skoro svakodnevno koristim vani u dvoristu,dok pijem kafu procitam malo vijesti i tako

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
     
  13. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Kod mene je RN8, rootovan, ali slabo sam probao custom romove, otključao čisto radi Xiaomi.eu-a. Već treću sedmicu se odgađa nova beta verzija, zbog prelaska na Android 10. Iskreno, poprilično volim da čeprkam, svašta sam probao i instalirao, nisam nabasano na neke značajnije bugove. Neki od gcam modova ne rade najbolje, ali Parrot za glavnu kameru je isuviše dobar. Slike nisu još u rangu S9, ali dovoljno blizu.

    Uzmi u obzir jedino da telefon ima hardverski "problem" s (navodno) zajedničkom antenom za BT i WIFI (nisam provjeravao je li to zaista tako). Ako koristiš u isto vrijeme oboje, bit će problema. Ja recimo odavno nosam miBand, i ovo je prvi telefon na kojem ne koristim konstantno BT. Signal WIFIja meni tu i tamo prekine iz čista mira. S ugašenim bluetoothom sve ok.
     
  14. Tesla

    Tesla Aktivista

    Cool, ionako nemam nista na BT-u, a sto se tice romova, mogu se javiti kad ubodem pravi. Vidim ima i colt i havoc i jos neki. Q android, a vidjet cu sta je bolje sada instalirati, Pie ili Q. Hvala mnogo.
     
  15. dams82

    dams82 Komšija

    Ja sam imao slučaj da u autu preko BT pustim Internet radio da mi pjeva, onda se djeca jave da im podijelim Internet i tada počnu problemi, sve radi, ali trza radio, ima prekide. U pitanju je bio RN7. Sad sa ovim telefonom nemam taj problem.

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
    NaLe! likes this.
  16. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Ako imaš volju, pošaljem ti par telegram grupa, poprilično su up-to-date što se tiče novih verzija romova i problema s istim.
     
  17. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Ja se nesto nadam da ce uskoro ovo 9s pasti cijena ispod 200 dolara, taman tu na neki prag da mirno narucim preko neta a da me carina ne zakaci.

    Telefon je bas mjera, gledam ga najvise radi ćaće, njemu bas treba baterija da traje, mada je njemu trenutni i mi a1 sasvim dovoljna sa oko 3000mah baterijom, ne znam kako ali bas mu fino traje baterija, iako gleda moju tv, pogleda stosta na yt i ovo nesto vijesti procita i naravno pozivi po citav dan.

    No vidio sam da se drzi onog nekog pravila cim padne baterija do 50-60% on ga stavlja na punjac i dopunjava do 90ak%, nikad do kraja, cim ima priliku.

    Isto kad vec mi a1 spominjem, taj telefon zvanicno nema brzo punjenje, a kad od svog telefona koristim punjac, tamo na lock screenu pise brzo punjenje?


    Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
     
  18. Tesla

    Tesla Aktivista

    Prijavljen sam vec na RN8 TG grupe. Ako ima jos nekih sibni slobodno. Zadnjih godinu dana samo tamo i skidam romove. TrickyMassive mi je nick. Grazie.
     
  19. bhd

    bhd Veteran foruma

    Raja,

    koje zastitno staklo preporucujete za telefon 9t pro ?
     
  20. adsubzero

    adsubzero Komšija

    Pa nije bas da nesto ima veze, a ima milion kineskih brendova. Uglavnon je ovakva prica, posto je zakrivljeno staklo na telefonu, ili ti nece dobro leci ako kupis zakrivljeno zastitno, ili ti nece pokriti fino displej ako kupis ravno zastitno. Jedino ako koristit loca ljepilo mozes dobiti savrsen fit.