Samsung TV da ili ne?

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by fajke, Jun 27, 2020.

  1. fajke

    fajke Novi član

    Pozdrav raja. Tražim televizor od nekih 140cm da je sto bolji 4k, UHD ili nešto po preporuci a da je ektra za filmove. Gledao sam ovaj model SAMSUNG TV QE49Q60RATXXH, 49" QLED, 4K ULTRA HD, SMART na ovom shopu: https://procomp.ba/35-televizori.html. Vaša iskustva sa Samsung televizorima?
     
  2. Haker

    Haker Veteran foruma

  3. dams82

    dams82 Komšija

    Imam takav 55inch,odličan je, ali taj je malo poskup što si našao...
    Vidi neke akcije, može se to naći jeftinije...
    Ja sam svoj 55 inch u novembru ugrabio za 1274KM kad je bio black Friday.

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  4. fajke

    fajke Novi član

    Zahvaljujem na odgovoru. Svakako ću još malo razgledati kako bi prošao što jeftinije. Pozdrav
     
  5. Bojana

    Bojana Novi član

    Cao, svima!
    Ne razumem se mnogo u tehniku pa mi treba pomoc. Imam Samsung Smart televizor 43" UE43TU7072UXXH, kupljen pre dva meseca. Gledam preko wifi konekcije EON, HBO, Netflix... i sve radi. Medjutim, desava mi se da jednom u desetak dana nece da pusti HBO i EON. KAda vratim sve na fabricka podesavanja, unesem ponovo sve naloge, sifre, onda hoce da pusti. Internet sam proveravala u tim slucajevima i povezan je. Sta bih mogla da uradim da se to ne desava? Hvala na odgovorima.
     
  6. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Meni se isto desi, rijesim tako sto ugasim pa upalim tv. Treba minut da se konektuje ponovo na wifi. Vjerovatno zabaguje u memoriji pa se gasenjem resetuje.
     
  7. dams82

    dams82 Komšija

    Meni se dešavalo da nekad kad upalim tek tv,
    (a EON aplikacija bila aktivna prilikom gašenja) zaglavi i ako je pustim zna se unormalit, ja ipak iskopčam iz struje jer mi je mrsko čekat i kad upalim ponovo i pokrenem radi sve super, sad sam stavio da se zaostale aplikacije ne pokreću kad se pali tv i tih problema nemam. Netflix je možda dva puta do sad vrtio dugo pa sam restartovao tv...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  8. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Desava se i sa Netflixom isto. Drzis dugme za gasenje 10ak sekundi da se restartuje TV kako treba, ne moras kopcat iz struje i slicno
     
    dams82 likes this.
  9. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Kako sa uspio upratiti meni se desi ako gledam npr. Netflix pa hocu poslije HBO ili YT. Moram resetovati tv prije nego otvorim novu app. Uglavnom se desava na slabijim modelima, mozda imaju malo ram memorije.
     
  10. dams82

    dams82 Komšija

    @Pelikan hvala za hint, nisam to znao...
    @Reventon moguće, kod mene Q60 serija, radi brzo i otvara sve ok, neće zabrljaviti lako, ali kad stoji ugašen na standby app je aktivna i čeka svoj trenutak, međutim kad se upali koči i zna ostat u vremenu kad je ugašen EON pa moraš listat par sati naprijed da dođeš do sadašnjeg... Netflix I YouTube npr nije tako... Ali eto kako sam napravio da pali tuner od TV svaki put nemam više tih problema, eon app nije na samom početku kad ga pokrenem, nego npr otvara na dijelu gdje se bira profil kao i netflix tako da me dijeli jedan klik od gledanja.

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk