Preporuka za Powerbank

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Filozof, Aug 6, 2020.

  1. Filozof

    Filozof Aktivista

    Cao, cao

    Treba mi neka preporuka za Powerbank koji ima mogucnost punjenja na solarnu energiju. Ako neko ima neka pozitivna iskustva znacilo bi mi, jer stvarno ne znam gdje i sta konkretno da trazim. Valjalo bi da moze 2 puta da napuni bateriju od 4,000mah i da ne crkne nakon 10 punjena :)
     
  2. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    to da ce ti puniti na solarnu energiju je vise furka,nego sto to stvarno funkcionise
    mozda bi ti napunilo ono 10 posto za dan-dva...ako si planinar ili tako pa dobro dodje a sada da ces puniti to normalno,tesko
    gledam sam na youtube neke recenzije nekada davno i to slobodno preskoci

    ja ti mogu preporuciti brend pisen i njihove powerbankove...univerzalno ih je prodavalo prije,ne znam imaju li jos uvijek...bili su top a cijena normalna
    ganjaj minimalno 10000 mAh powerbank,to odgovara otprilike 2 punjenja tog tvog kapaciteta
    xiaomijevi su isto provjereni ali su poskupi
     
  3. Filozof

    Filozof Aktivista

    Radim na izdvojenim lokacijama, budem na terenu po 7 dana, pa bi mi valjalo nešto tako a da je pouzdano... Obični powerbank tipa 10kmah bi mi odgovarao ali da se može relativno brzo napuniti.

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
     
  4. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Imaš dva glavna standarda za brzo punjenje - USB PowerDelivery i QuickCharge, pogledaj koristi tvoj telefon i traži prema tome.

    10000mAh je realno malo za 7 dana, pogotovo ako ti se još neko pridruži ili imaš još uređaja - ja imam AUKEY od 20000mAh i prilično sam zadovoljan. Vidjet ćeš da ima i uređaja kapaciteta 26800mAh - i to je dobro ako zaista želiš izvući maksimum, obzirom da ne možeš na avion sa većim baterijama od tog kapaciteta.

    Kod mene je ovaj: https://www.amazon.com/AUKEY-20000mAh-Lightning-Portable-Compatible/dp/B0176HQ1O8

    U međuvremenu, izašao je noviji model (koji je malo više slim-fit i taman je veličine flagship mobitela): https://shop.aukey.com/collections/...mah-power-bank-with-usb-c-and-lightning-input

    Aukey, Anker, EasyAcc su sve ok proizvođači, samo read the fine print kod svakog da ne bi kupio nešto što ne može raditi fast charge na tvom uređaju. Solarno punjenje je ubleha
     
  5. Filozof

    Filozof Aktivista

    Hvala na opširnom i edukativnom odgovoru. Znam da bi mi 10000 bilo malo za 7 dana, ali u tih 7 dana radim u smjenama (straža), a kako smo odvojeni od svijeta baš se smorim dok ostavim telefon na punjaču.... Tako da bi mi trebalo nešto što mi može napuniti telefon dva do tri puta i onda da mogu telefon koristiti dok punim powerbank. Kontam da je 10-15k optimalno meni za dva-tri punjenja (4k mi je baterija, s tim što ga nikad ne nuliram) a da se i relativno brzo napuni, znaci za nekih sat-dva da je pun a ne da ga punim 8 sati :D gledam po piku ovo po 20000 za nekih 20-30KM pa kontam je li ovo fakat ili samo piše da je 20000 za te pare ne moguće da je nešto što valja, pa mi je dobrodoslo što si mi spomenuo ove marke, pogledacu nesto, valjda nadjem nešto što mi paše.

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
     
  6. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    imas ih puno sa laznim kapacitetom...20000 mAh pravog kapaciteta obicno nije ispod 50 KM
     
  7. Filozof

    Filozof Aktivista

    I pretpostavljao sam, evo hurmasica mi je dao i par linkova i imena na koja da obratim pažnju pa ću potražiti i valjda naći nešto što mi odgovara. Hvala!

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk