Preporuka za miš

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Seadboy, Jan 18, 2010.

  1. exwizzard

    exwizzard Komšija

    @Vedo Ja sam svoj g502 nabavio prije 5 godina i evo radi bez problema ali mis ne izgleda bas ono najbolje pa cu vjerovatno zamjenit, guma se zgulila sa obje strane, onaj braiding na kablu totalno se raspletao...

    Vidim prosle sedmice izbacili novi g pro pa cu vjerovatno probat taj kad dodje na stanje.
     
  2. Vedo

    Vedo Moderator

    Ovaj moj packe nema, vizuelno izgleda kao nov, al eto, lijevi microswitch ne radi kako treba..
     
  3. NAILS

    NAILS Moderator

    Vedo
    Šta ces sa g502?
     
  4. Vedo

    Vedo Moderator

    Nemam pojma, kupljen je na amazon.de, kontam mozda kontaktirati Logitech, mozda posalju zamjenu.

    Ovako se moze navodno popraviti (ako neces lemiti nove microswitcheve):

     
  5. NAILS

    NAILS Moderator

    Logitech je nekada slao bez problema nove stvari dok nasi nisu poceli kupovati pokvarenu robu i maltretirati Logi. Poslije su prestali.
     
    Esh likes this.
  6. Vedo

    Vedo Moderator

    Znam, sjecam se :)
     
  7. Filozof

    Filozof Aktivista

    ja sam i na g502 i na g903 svremena na vrijeme imao double click problem, kompresorom ispusem ispod klika, znaci ne raspklapam samo zadignem malo platiku klika i to je to
     
  8. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Meni je Steelseries, Razer i Logitech poslao novu robu kada mi se pokvarila ova sto sam imao.. cak i garancija istekla, nisam imao racuna, samo objasnio situaciju.. doduse to je bilo prije dobrih 6-7 godina.
     
  9. bhd

    bhd Veteran foruma

    samo nas narod pokvareni, jbte, useru takvu podrsku
     
  10. iPlay

    iPlay Komšija

    Ja sam prije 6-7 godina kupio (neki) Logitech Wireless Combo i nakon 3 mjeseca mi prestane miš raditi. Zagubio sam račun, nemam kutiju, a radnja u kojoj sam kupio propala. Tada sam Combo platio cca. 100+ KM. Pošaljem im upit preko Logitech Eu sajta i napišem da sam kupio tada i tada, da sam na isti dan registrovao proizvod, da nema kutiju ni račun i da je radnja zatvorena.
    Odgovaraju mi sa rečenicom kako se zahvaljuju što korisitm njihov proizvod i da im pošaljem tastaturu i miš na inspekciju u Holandiju. Poslali su mi code za UPS tako da nisam morao platiti ništa. Nakon 4 dana mi šalju email u kojem se opet zahvaljuju što koristim njihov proizvod, izvinjavaju zbog kvara i kažu da se moj model više ne proizvodi te da ga nemaju u skladištu. Zatim mi nude tri novija modela da izaberem kao zamjenski. Odabrao sam K520 Combo i nakon 3-4 dana je sa UPS-om na adresu došao paket. Šta reći, respect. Mene su kupili sa ovim činom.

    PS: Miš mi je prošle godine prestao raditi nakon pada sa stola, dok tastatura radi dan danas. Tastatura ima jako malih tragova korištenja. Novi miš, koji sam dobio za rođendan prije 2 godine je MX Master.

    Inače preporuka i za Logitech MK540 Wireless Keyboard Mouse. U tasturu idu dvije obične AAA baterije. Ja isključivo koristim Duracell, ne sjećam se kad sam ih stavio.
     
    Last edited: Dec 21, 2020
  11. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Kod mene logitech G402 evo gledam racun maj 2016. radi ko doksa ko nov. Isto sam govorio za Razer ovdje ga pljuvaju po forumu ja sta sam god imao od Razera beton kvalitet evo sluse Razerove tek nakon 3-4 godine jedino se pads poderali al ne smeta. Haman da ima za istocno trziste neki b ware il sta vec.
     
  12. Vedo

    Vedo Moderator

    Ja sam svoj G502 uzeo na amazon.de, shiping adresa mi bila Bec (jer sam tada bio tamo) znaci ne moze biti "zapadnije" trziste :) I fakat, mish je koristen 5-6 sati dnevno, sad gledam, kupljen 22.1.2020. Nikad nisam nista preko Amazona reklamirao, kad odem na amazonu za ovaj mish "get product support" pojavi se samo ovo:

    [​IMG]
     
  13. NAILS

    NAILS Moderator

    Probaj ga zamjeniti. Oni inace traze samo SN miša. Ne terba bas ni racun. Ali eto, mi smo sa balkana za njih minsko polje.

    U slucaju da ga budes prodavao tako pokvarenog za siću, javi. Mada vidim da je polovan u dobrom stanju 90KM tako da ne znam da li ti se vrijedi zezati.
     
  14. Vedo

    Vedo Moderator

    Ma ima onaj decko sto zna raditi zamjenu microswitcheva, nosio sam mu Razer miseve u proslosti, pa to ce biti zadnja opcija (jer valja onda mijenjati i feet itd).

    A vec neko vrijeme imas G502 Hero nov za 40 USD na US Amazonu, pa uzmi preko Pesota ako si ga nanisanio.
     
    NAILS likes this.
  15. NAILS

    NAILS Moderator

    Kontao sam ga za laptop. I dalje tjeram g500 radi navike. Jbg. Ali ce mislim jednom tako biti obzirom da je kod nas oko 180KM g502.
     
  16. Vedo

    Vedo Moderator

    Meni je dobar radi ove "snipe" tipke sa strane, to sam stavio da mi bude "pan" tipka u 3D maxu i puno je ugodnije koristiti nego defaultni middle mouse. Da su switchevi bolji/dugotrajniji od mene bi ovo bio 5/5 mis.
     
  17. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Za koji miš tačno?
     
  18. NAILS

    NAILS Moderator

    Koji god. Kod mene je g500 ali sta god da stavim, bice bolje nego kako je sada.
     
  19. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Ja prodajem Razer Basilisk V2 miš https://www.olx.ba/artikal/40688306/razer-basilisk-v2/

    Javni se ako si zainteresovan.
     
  20. Vedo

    Vedo Moderator

    Ne bi da ti kvarim oglas, ali ne bi ni da ne gulimo kolegu, nov je taj Basilisk V2 102 KM na Amazonu + sicha za Pesoto.
     
    NAILS likes this.