Cyberpunk 2077

Discussion in 'Igre i konzole' started by senad_986, Oct 24, 2012.

  1. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Prevelika ocekivanja. To bi mozda i moglo da je ova igra imala uspjeh, te da onda rade inkrementalno kao i FIFA, AC, CoD i sve ostale igre koje izlaze svake godine, samo stancanje.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. Ragnarok

    Ragnarok Komšija

    Znači oni bezobrazno lagali da neće biti kompanija kao Activision, EA i drugi koje svoje proizvode štancaju na traci. Na kraju se ispostavilo da su baš to.
    Pa niste Kinezi da imate milijardu vrijednih mrava koji će 24h dnevno sjediti i kuckati kod igre i dizajnirati nivoe.
     
  3. iPlay

    iPlay Komšija

  4. Decerto

    Decerto Komšija

    Pa ima smisla,singleplayer igra,jos ocajna.
     
  5. Esh

    Esh HWB

  6. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

  7. zoi

    zoi Veteran foruma

    Zar njega neko i sad prati?
     
  8. xman

    xman Komšija

    Zasto ga ne bi pratili?
     
  9. zoi

    zoi Veteran foruma

    U pogledu video recenzija odavno je ispuhao njegov fazon a i on je sam kanal preusmjerio u neke druge vode, pa mi je čudno da vidim da neko njegovu recenziju linka. Odavno to nisam vidio.

    Po samim pregledima da se primjetiti koliko su sada njegove recenzije manje praćene, jer ima po tri do četri puta manje pregleda u odnosu na prije, a broj pretplatnika mu je veći otprilike isto toliko puta.

    Njemu to samom ne smeta jer je rekao da je preusmjeravanjem kanala znatno povećao broj pretplatnika, a samim time je i zarada povećana, iako je izvorna publika tu ispala iz igre.
     
  10. Haker

    Haker Veteran foruma

    Iz prostog razloga što mu treba dugo da snimi ovakvu recenziju, vidiš nakon koliko je izašla od kako su svi drugi radili recenzije. Skontao da mora ubaciti još sadržaja, samo ne kontam što mu ne bi pratili recenzije i dalje su dobre.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  11. NAILS

    NAILS Moderator

    Po pregledima je i dalje relevantan. Ima preko 1mil pregleda za jedan dan. A vec par godina u nazad mu je veci fokus na serije i filmove nego igre.
     
  12. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Njegove su mi recenzije nekako najrelevantnije. Evo uzmemo Cyberpunk... on je veliki fanboy CDPR-a. Cak su ga ugostili o svom trosku 3-4 puta u Poljskoj, a on opet izbacio ovako objektivno misljenje. Nije pokusavao da ih pravda od pocetka kao mnogi drugi recenzenti.

    Radi on isti broj recenzija igrica kao i do sada, samo je se branso u filmove i serije, pa i to obradjuju. Imali su i kadrovsku promjenu. Onaj bucmasti 'Delrith' sto je znao raditi na recenzijama i rapid recenijama vise nije sa njima. On je svoj kanal pokrenuo. I dalje su raja, ali ovaj htjeo da svoje nesto pokrene. Umjesto njega je zastalno tu sad Alex, ovaj grmalj bradica.
     
  13. vutra

    vutra Komšija

     
    NAILS likes this.
  14. Vedo

    Vedo Moderator

    Ovo je nevjerovatno, gledao sam bugove na YT tu i tamo, al ovaj video pokazuje da je ova igra u alphi pustena u prodaju, imaju oni jos jedno godinu dana posla na njoj da doguraju do bete...
     
    NAILS likes this.
  15. nFare

    nFare Komšija

    Ja ne pamtim veći fijasko u game industriji.
     
  16. senad_986

    senad_986 Komšija

    Koliko god su kontinuirano lagali raju, toliko su ispali fer jer su ponudili povrat novca nezadovoljnim kupcima, ali je povjerenje nepovratno poljuljano.
    Završio sam igru nakon 95 sati - pored mase bugova i neoptimiziranosti, igra mi je odlična i ulazi mi u top 10 jer ono što je meni prioritet u igrama (priča, atmosfera, likovi, quest dizajn, dizajn svijeta, varijacije u gameplayu) ovdje je na vrhunskom nivou, tako da sam zažmirio na jedno oko na sve probleme igre. Kad se sjetim horora od frame ratea pri prvom izlasku iz mega zgrade s Jackiejem i crashanja na tom mjestu :D 1.06 hotfix je donio poboljšanja, ali tek će 1.2 verzija biti ono što je iole trebalo da bude launch day verzija.

    CDPR su sami sebe debelo precijenili, željeli su napraviti sandbox na nivou GTA-a, a realno nisu do koljena Rockstaru ni po brojnosti, a ni po talentu.
     
  17. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Narocito kad skontas koliko je bio "jak" marketing. :)
     
  18. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Toliko su ispali fer da su na Sony i Microsoft prebacili proces refundiranja zbog cega su i uklonjeni sa store, a ne zato sto je igra broken, ima i gorih na store.
     
  19. Haker

    Haker Veteran foruma

    Meni je najjače što svršavaju na ovaj cdpr kao da dijele igre dzaba i još doplate koju marku raji. Sve su to isto, samo biznis i lova.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  20. xman

    xman Komšija

    Htjeli su,ili barem pricali da zele napraviti igru koja kada prevedes njihove rijeci je igra od cije sjene se ne bi vidjeli GTA5,RDR2,Witcher3 i Skyrim zajedno.
    Uzimajuci u obzir da su je najavili tako davno i da su sa W3 pokazali nevjerovatan talenat i posvecenost raja je povjerovala da ce C2077 biti igra svih igri.
    C2077 je trebao jos 5 godina razvoja da bude to sto je trebao biti.