R* - Red Dead Redemption 2

Discussion in 'Igre i konzole' started by n1dal, Oct 20, 2016.

  1. xman

    xman Komšija

    I ja sam ga oslobodio. A trgovca svezao i planirao odnijeti serifu,ipak sam ja zamjenik serifa.
    I tu igra puca. Cim ga izneses napolje cijeli grad pocne pucati na tebe a trgovac nestane ti u narucju,bukvalno.
    Vratim save i ubijem nozem trgovca da bi isti 2 dana kasnije bio ziv i zdrav...
    Ono,wtf?
    Ovamo si isao u nevidjene detalje oko sitnica a nesto poput ovoga si ocito zanemario.
    Ista stvar sa krimosima iza apoteke u Valentine,strijelom ih poskidan,necujno,ali vani je vec haos i imam bounty...
     
  2. NAILS

    NAILS Moderator

    Ja nista tako nisam odigrao. On mi rekao da uzmem šta hocu, i ja uzeo pušku u podrumu. Mogao sam iz kase uzeti novac, ali mi ne treba. Imam hiljadarku, a mislim da bi mi "poštenje" išlo u crveno.

    Donekle ima logike sto ga nisi mogao predati jer nema bounty na njemu ni dokaz. Ali kontam, isti je problem sa GTA5 ili sa onim prodavacem sto uvalis ulovljene životinje i kožu. Onaj bradonja. Isti lik se nalazi na dva razlicita kraja mape. Ili u GTA 5 sto na svakom dijelu mape frizerski salon izgleda isto.

    Ja kad sam se vratio u prodavnicu, prodavac oružja je nesto prokomentarisao na temu sta se desilo prosli put u podrumu.

    A pitao sma te za ovu misiju: "Stealth misija o kojoj pricam i koja me navela da prokomentarisem lošost main misija je koncipirana tako da na 50 kvadratnih metara imas 15 cuvara koje treba proci da bi stigao do "cilja. Ali umjesto toga tu je lik koji te "drzi za ruku" dok bukvalno galami prati me,stani,idi lijevo,opet stani,a strazari su 1m udaljeni i ne reaguju na ovog debila koji bukvalno galami dok me ko budalu navodi gdje da hodam.".

    Je li to ova:



    Pošto je igra spora, svaki put odaberem akciju. Opet kazem, nije savrsena. Minuse sam spominjao dvije-tri strancie prije. Ali iskreno ne znam igre koja ima slobodnije misije osim Hitmena a da je ovako velika i detaljna. Ako ima, napisi. Smorio me PVP pa ganjam SP.

    Baš neki dan igram Witchera 3 i igra uporno hoce da izaberem dijalog koji je ona planirala. JA izaberem nesto drugo i samo se vrte u krug. Tako da meni u kampanjama nisu nikada bili zanimljivi alternativni pravci kada znam da se svodi na jedno te isto. Sve je kamuflaza da imaš slobodu. Paralelne price traze dupli ili peterodupli razvoje jedne igre.
     
    Last edited: Mar 26, 2021
  3. xman

    xman Komšija

    Nije,ova misija je kasnije.
    A prodavac oruzja...ja sam zamjenik serifa,koji je uhapsio nekoga,sve je ali nije logicno da cijeli grad pocne pucati po meni cim ga iznesem vani a jos manje logicno da mi nestane u rukama.
    A to sto je uskrsnuo je prica za sebe:D
    Ima ono i u Witcheru 3 toga sto pricas,ali manje vise sve misije mozes usmjeriti u 2 razlicita pravca,i rijesiti ih na vise nacina,dal dijalogom,magijom ili nasiljem. I te odluke imaju posljedice.
    Dok u RDR2 ja koji imam max honor i jaran koji im low honor igramo fakticki istu igru. Osim razlike u cijenama u shopovima sve je isto,a 6 smo chapter.
    Opet kazem RDR2 ne mora biti RPG nego samo da te pusti da koristis vec postojece ingame mehanike umjesto sto da se main misija nece nastaviti ako konja svezem 2 metra od lokacije gdje je Rockstar rekao da svezem.
     
  4. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Niste korektni prema ostalim kolegama, sekunde. Spoilate igru maksimalno.

    Stavljajte tagove ili se dopisujte na pp.
     
  5. NAILS

    NAILS Moderator

    Ne spoilamo nista. U pitanju je mala sporedna situacija. Nije ni misija. Nema veze sa pricom. Scena kao u GTA kada ti neko na ulici kaze da mu pomognes jer mu je lopov ukrao novcanik. A opet nismo napisali ni kako se aktivir
     
  6. NAILS

    NAILS Moderator

    Groblje? Ako nije, de zivota ti napiši koja je da znam kad' naletim. :D
     
  7. xman

    xman Komšija

    Velik je spoiler u pitanju.:D
     
  8. NAILS

    NAILS Moderator

    Nema veze, de napiši u spoileru. Meni je zanimljivije istrazivanje od main price pa mi nisu problem spoileri. Nek idan u google samo ukucam RDR2 i ime glavnog lika, nisam ni udario enter, u ponudjenoj pretrazim mi spoila kraj igre. Tako da..
     
  9. xman

    xman Komšija

    U petom chapteru ides sticajem okolnosti na Guarma otok gdje je u toku sukob urodjenika i nekog bogatuna sa privatnom armijom. Gdje kako bi ti pomogli da pobjegnes sa ostrva traze da im pomognes osloboditi neke likove. I tu imas tu stealth misiju koja je opusteno najlosija stealth misija ikada imho
     
    NAILS likes this.
  10. NAILS

    NAILS Moderator

    U pravu si. Idiotska misija. Trebala je biti cut scena. Sve sam pokusao i odmah failam. Ako podjem pucati, ubiju me sa dva metka. Posebno je glupo sto ne moze na taj nacin obzirom kako zavrsi. Ako nadjem 2-3 nacina da prodjem, faila jer ne pratim onog levata. Cuvari gluhi i slijepi metar od njih stojiš. A opet te vide kroz zid ako to igri odgovara.

    Ali meni je to jedina da me je tako drzala za ruku. Eno poslije odmah nakon one babe sam radio po svome. Dutch me kritikuje "toliko o brojanju". Ili scena kada radiš topove. Ja sam tu run n gun pa me onda Maika kritikuje. Do sada je uvijek bilo slobode sa 2-3 nacina. Recimo ova stealth misija od ranije:



    Šta god da uradim po svome, igra ima pripremljen dijalog i scenarijo.

    A poslije kada sam zajahao konja pa kada kaze: I've missed you boy. Konjo :D
     
    xman likes this.
  11. NAILS

    NAILS Moderator

    Završio sve chaptere. Nesto mi doslo da se fokusiram na pricu tako da sam brzo proletio kroz zadnja dva. Nisam odigrao ni jedne side misije. Epilog nisam igrao, nije mi bio ćejf pa sam pogledao na preskoke sta se desavalo. I mislim da bi monitor razbio da sam ulupao desetak sati i ovo vidio:

    [​IMG]

    Opcenito ova scena: Njih dvojica kao ljubavni par sjede na gomili zlata i cekaju da ih John zaskoci. U cijeloj prici je Dutch ispao pobjednik.

    Predivna igra. Samo R* moze izbaciti nešto na ovom nivou dok cemo se nacekati da izadje nesto bolje od ovoga. I ako mi nece nedostajati mehanika napucavanja. Morao sam koristiti skriputu da mi spusta brzinu miša kada nišanim jer je prebrzo bilo i sa 3700DPI dok današnji miševi imaju i preko 25000DPI. Nista me više nije slomilo kao ovdje.

    Ako se fokusira samo na prici, završiti se moze kroz par sati dok je side misija gomila. Ima se sta igrati 70-80h. Vjerovatno i više. Plus multiplayer.

    Najveca mana:
    Jos na pocetku šestog chaptera sam imao 5000$ i nisam znao gdje sa parama. Imao sam 4-5 konja, oružja i previse, obukao se nekoliko puta i nisam znao na šta više trositi. Da sam odradio vise misija i zaskocio vise protivnickih kampova, imao bih sigurno preko 10K. A cijelom kampu treba samo 10K da se "smire". Baš sam htio donirati svih 5600$ u chapteru 6 ali je tada nestala kutija za donacije. Ne znam da li ima alternativni kraj ali me živo zanima sta bi se desilo da se kampu donira 10 hiljada.

    Cijela se igra moze preci sa jednim pištoljem i "snajperom". Meni je najdraza bila Evans Repeater ali se realno sve moglo preletiti sa revolverom.

    Mislim da igra opcenito nije dala povod za trosenje novca niti sam ikada bio na limitu. Bilo sa oružjem, municijom ili konjima. Tako da mislim da je taj dio više zarzadjen zbog multiplayera nego sto sam bio primoran da trgujem i lootam.
     
  12. xman

    xman Komšija

    Pffff 70-80h sam proveo samo u lovu i ribolovu. :D
    Trenutno sam na drugom epilogu i igra jos drzi paznju. Blackwater dio mape prelijep.
     
  13. NAILS

    NAILS Moderator

    I ja isto ali onako kontam, sa side misijama bez puno dangubljenja, opusteno 70h. A ja sam znao satima samo konje hvatati i gledati koji ima najbolji stats. Poslije sam na netu nasao da je to onaj "bijeli" ali mi nije bio zanimljiv. Mal sitan ko vespa :D
     
  14. xman

    xman Komšija

    Turkoman je najbolji. Brzina identicna bijelom arapskom ali nije plasljiv kao arapski. Mjesanac trkaceg i ratnog konja.
    Uz to izgleda kao konj a ne poni:D

    Ow pun zabavnih aktivnosti. Samo R* to zna pravilno uraditi. Sta sam samo sati proveo na mape sa blagom...
     
  15. NAILS

    NAILS Moderator

    Ja sam je puno razvlacio u chapteru 3 i zasitio se. I onda se bacio na pricu. Nešto sam bio nestrpljiv da vidim kraj. Malo mi je zao sto nisam sve te side misije obrno u zadnja dva chaptera ali cu je definitivno opet zaigrati, nema sumnje.
     
  16. xman

    xman Komšija

    Ja nisam nikada imao taj "problem". Nekako tempiram par main misija i onda se bacim na istrazivanje i side misije.
    I tako ukrug.
    Tako sam i imao dovoljno vremena da primjetim da su main misije dizajnom stare 20 godina dok je sve ostalo next lvl.
     
  17. NAILS

    NAILS Moderator

    Problem je meni tu nastao ovo gore sto sam pisao, "najveca mana". I onda kontam; šta ja radim. Nešto meni tu fali. Neka svrha.

    Zato sam odustao od svega i poceo main misije da je završim. Jer taj dio uopšte nisu "skalirali". Ovo bi trebao biti alternativne kraj:



    Ukratko: ništa se ne desi.
     
  18. suppa_FMB

    suppa_FMB Komšija

    Trebalo je vise puteva da bude kroz igru i da se eventualno moze uticati na završetak. Ostalo sve 10, dugo cemo se nacekati da odigrano nešto sl.

    Sent from my LG-H870 using Tapatalk
     
  19. Vedo

    Vedo Moderator

    Grafiku na stranu, meni je RDR1 > RDR2 što se tiče priče, likova, atmosfere (doduše dio u Meksiku jeste manje kvalitete od ostatka igre).


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  20. NAILS

    NAILS Moderator

    [​IMG]

    [​IMG]

    :D

    Uspio sam ignorisati recenzije pa mi niko nista nije spoilao, ali sam isto tako bio neinformisan pa sam poslije skontao da sam propustio najmanje 60-70% igre/side misija. Posebno kako Vedo spomenu RDR1, red je ipak da zavrsim epilog.

    Sa druge strane mi ništta od igara ne drzi paznju nakon RDR2.