1. Reznor

    Reznor Overclocker

    Big Sur je vazda bio i ostao buggy i na laptopu od firme, tj koristim ga i sad ali na ovom od firme laptopu, dok sam na svoj stari vratio Catalinu, jer mi je Wi-Fi konstantno se disableao kada laptop ode u sleep. Onda bih morao disable/enable Wi-Fi par puta da proradi, to je s ovim Big Sur Patcherom bilo.
    Dok sad ima i ovaj OpenCore metod, kazu da je dosta bolji, npr sa ovim Big Sur Patcherom nisam mogao instalirati Big Sur na ovaj stari MacPro 3,1, samo na MacBook Pro 2012, s kojega je onaj gornji screenshot.
    Takodjer, s OpenCore bi trebao raditi normalno update, a ne kao na ovim patcherima prijasnjim moras skinuti dmg i instalirati preko postojece instalacije.
    Meni jos samo treba neka normalna graficka koja je Metal capable da imam graficku akceleraciju.
    Evo OpenCore:
    https://dortania.github.io/OpenCore-Legacy-Patcher/
     
  2. Reznor

    Reznor Overclocker

  3. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Još kad vidim notch na macbooku *uck šta prave :O

    Kad i konkurencija to pocne stavljati na laptope :(

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  4. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Naravno da hoće, webcamovi na laptopima su lošeg kvaliteta jer je kvaliteta slike proporcionalna veličini senzora, a ako stave veći senzor - onda nema bezel-less displaya. Nije mi jasno kako se toga ovi ostali nisu prije sjetili, zato će Apple pokupiti kajmak jer imaju hrabrost i marketing da savladaju početni otpor tržišta, a svi ostali ispadnu copycats :)
     
  5. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ma brate jesi li vidio ostatak laptopa, nemaju ljudi konkurencije. jeste da kosta, ali i valja. pored toga notch mi nikako ne smeta.

    ovaj od 14.2 incha je baš bombona. jos base model dolazi mislim sa 512gb interne i 16gb ram memorije.

    i vratili su ove portove, nece trebati donglovi osim periferiji sto ide na usb type - a.

    ja sam se bas nalozio da sebi jedan u skorije vrijeme nabavim, al problem je sto ga necu nikad upaliti, svakako ovaj od firme sto imam nosam sa sobom pa bi mi ovaj bio visak.
     
  6. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Ma znam da su njihovi laptopi vrhunac.

    Al iphone ne uzimam zbog zuba a kamoli laptop :D



    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  7. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Nece to smetati na laptopu koliko moze smetati na telefonu.
     
  8. Reznor

    Reznor Overclocker

  9. Qler

    Qler Veteran foruma

    Snimljen vec :D
     
  10. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Samo da se prijavim. Ponovio se u Subotu sa MacBook Air M1

    [​IMG]
    woman gifs
    [​IMG]
    woman gifs
    [​IMG]
    woman gifs
    [​IMG]
    woman gifs

    Prvo sam mislio uzeti watch 7 da "uparim" sa iPhoneom al ovo mi se ucinilo kao bolji par. Treba malo vremena da se ustelim u ovaj OS al je cudo je kako ovo radi. Bas kao i iPhone sve klizi glatko i fino. Baterija je nevjetovatna a hladjenje je silent. Nema ventova nikako. Nisam igrao igre pa se ne zagrijava nikako. Display za medalju. Touchpad je prica za sebe,zvucnici isto solidni al uglavnom koristim AirPods2.I to je strasno gotivno integrisano kako se prebacuju sa iPhonea na Mac i obratno.Prebacivanje zadataka takodje.Tek kad koristis par Apple uredjaja dozivis njihovu velicinu. Uglavnom ja sretan.
     
    Last edited: Jan 31, 2022
    Vedo and Stevie_Ray like this.
  11. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Smije li se otvoriti ovaj woman gifs
     
  12. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ma M1 još uvijek nije dobar. Mislim dobar je ako će ti laptop biti tablet. Kod mene na poslu ih nekoliko poletio uzelo, i evo sad kukaju. Ne mogu dva ekrana, ne rade im neki alati, ma svega...
     
  13. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Ma nista posao.Kucna upotreba,mail,web,slike,youtube i sl. Ono sto buljim u telefon kad sam kod kuce da buljim u malo veci ekran.

    A bilo je frke odmah na pocetku cim je se pojavio M1 jer nije sve bilo prilagodjeno za taj chip.Sad je to vec sve rijeseno. A i buducnost je u toj arhitekturi.Nece se vise koristiti intel i amd u mac racunarima.
     
    Last edited: Jan 31, 2022
  14. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Pa mogo si onda i Chromebook kupit. :p

    Ja kupio 14" FHD Chromebook, lagan, tanak, brz (za jednostavnije operacije), hladan i tih (nema ventilatora), baterija 10h+, dobra integracija sa Androidom - al ti imas pogresan telefon. :D
     
  15. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Jbg,nije mi se to nikad svidjelo.Probao sam nekad davno NEXUS 5 telefon.Jedva sam mjesec izdrzao na njemu.Ne lezi mi taj google nikako.U to vrijeme sam imao windows phone.Kasnije sam probao samsung note3 i to mi je sjelo a cisti android nikako.A na jabuku sam se odmah primio :) Sad malo istrazivanja i novih stvari. 20god windowsa i 7-8god androida dosta od mene.
     
  16. Aldiin

    Aldiin Overclocker

    Ti isti ne znaju napraviti da im bude funkcionalno. Ja bolji laptop u zivotu nisam koristio. M1 je brutalan u svakom segmentu, po meni savrsen laptop.

    Nek je sa srecom Dince.
     
    dino73n likes this.
  17. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Ne mora cisti Android, moze bilo koji.
     
  18. Qler

    Qler Veteran foruma

    Kako će napraviti da mu rade dva ekrana ako ne podržava, kako će napraviti da mu rade toolovi ako nisu prilagođeni?

    Imamo HP Dock u salama, type C radi sa svime, osim sa M1.. Jebi ga... Jednostavno još uvijek je to early adopter tech. Ne kažem da neće biti bolje, i to vjerovatno drastično, ali sad je realno za kurac za ozbiljnije stvari.

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     
  19. Vedo

    Vedo Moderator

    Koliko je para, 2K?
     
  20. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Nasao sam ga malo jeftinije. 1.85K Kupljen u Švici za Božić na nekom sniženju pa ima i njihv račun sa 2 god garancije. Al to manje više,nekao više vjerujem u onih 12 mjeseci internacionalne od Apple. Ja sam otvorio vakum kutiju i prvi ga upalio. Kupio na piku od nekog tvog imenjaka.Inače radi Apple telefone.dove8
     
    Vedo likes this.