Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

  1. selvin

    selvin Moderator

    Naravno, svako gleda sta je njemu najbitnije. Je li ti eon presudan jer gledas tv kanale ili?
     
  2. Qler

    Qler Veteran foruma

    Meni osim F1 ne treba nista sportskih kanala... a voli bi bolji upload. Ove sve pinkove i ta sranja slobodno mogu ukinuti...
     
    mirseth, iPlay and Haker like this.
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Isti sam, mada meni više ni F1 ne igra ulogu, većinom upalim sky sport stream.
    Nevjerovatno je šta su izgubili korisnika radi fudbala. Komšija mi radi u telecomu, jebe im mater, kaže zbog Telemacha ima posla :D

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  4. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ja eon nisam nikada ni instalirao ni koristio dok sam imao Telemach,osim na racunaru preko browsera.
    Svakome je nesto drugo bitno i zato pakete nije lako napraviti,jer moraju biti balansirani da svima pruze barem dio onog sto mu treba.Ali generalno sport je nesto sto se najvise prati i ko tu ima losu ponudu,nece zadovoljiti vecinu.
    Meni samo nije jasno ovo neko ratovanje sa kanalima i grupacijama a na stetu korisnika kada je logika laka...dakle kupis nesto i to preprodajes dalji i zaradjujes i umjesto da imaju sve vrste kanala i sporta,oni izbacuju ono najgledanije na platformi.
     
  5. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Nisu izgubili zbog kanala direktno,nego zbog svog bezobrazluka i kocijasko-seljackog odnosa i prijetnji svojim korisnicima.
    Nisu dali ni raskinuti ugovor,prijetili su svim i svacim,pravili ljude budalama,jednim davali benefite,drugim davali nista i naravno ljudi kada se povrijede,to je gotovo i nema tu vise pomoci.
     
  6. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Ugovor se uredno mogao raskinuti, kao i produziti uz benefite.
     
  7. dams82

    dams82 Komšija

    Gledam najviše kanale, ali i video klub na kojem ima mnogo kvalitetne robe za gledanje. Najviše volim što možeš vratiti kanale 7 dana unazad, slika ne gubi kvalitet, premotati reklame kad gledam vraćeno, sve je jako jednostavno za korištenje.

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
    Haker likes this.
  8. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ja uredno raskinuo,vratio opremu a Telemach mi poslao navodni dug od 1000 KM i prodao to nekoj firmi koja utjeruje dugove .Stalno me zovu,sprdam se sa njima...naravno da ne mislim platiti nista,jer sam uradio sve po protokolu ali eto cisto da znas kako se moglo " uredno raskinuti".

    Sent from my Mi 10T Lite using Tapatalk
     
  9. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    Da ti malo ne zamajavaš nas sve ovdje?
     
  10. iPlay

    iPlay Komšija

    Ima i nas koje boli patka za fudbal, bitno mi je da ima F1 i "unazad" opcija. Svakako se 95% vreena vrti Pikaboo i slični kanali. :)
     
    dams82 likes this.
  11. dams82

    dams82 Komšija

    Nisi ti tada uredno raskinuo, ti si se pozivao na arene koje su ukinute, a tada nije bilo opcije slobodnog raskida, opcija raskida je bila kada su povećane cijene. U ugovorima sitnim slovima uvijek stoji da ne garantuju za programsku šemu i da se ona mjenja... Ispravi me ako griješim. Inače svi su tu isti, ako nemaš valjan razlog da raskineš svi će te zvati i prijetiti tužbama i slično. Isto sam doživio od bh telecom, ali sreća naletio na korektnog uposlenika s kojim sam uspio naći zajednički jezik. Uglavnom svi su tu negdje što se tiče odnosa sa klijentima...

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
  12. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ne gledam fudbal, ali u opste. Zadnju utakmicu sto sam pogledao nekad prosle godine. Vise me interesuje NBA sto je presla sa SportKlub na Arenu.
     
  13. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Nisi bas skroz pogodio jer su meni 2 mjeseca prije izbacivanja arena ,arene dali kao benefit za produzenje ugovora i arene mi pisu u ugovoru.
    Dakle izbacili su mi benefit zbog kojeg sam i produzio ugovor i naravno da niko nije spominjao da ce izbaciti arene.
     
  14. Haker

    Haker Veteran foruma

    Izgubili su isključivo radi arena. Ne znam stvarno o svemu tome što pričaš, meni su bili ok, koristim Telemach već godinama. Eon je super stvar, npr tetka u Belgiji gleda naše kanale.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
  15. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Nisam ja bio nezadovoljan uslugom,internet je radio normalno ,televizija isto tako,eon na browseru isto super ali na kraju ovaj odnos i uvaljivanje me odbilo.Takodjer mjesec dana prije nego sam potpisao novi ugovor,pokusali su mi prilikom promjene routera,podvaliti u papirima da potpisem u neznanju novi ugovor.
    Pa sam ih zvao i nagovorio se,pravili se ludi i ja predjem preko toga,potpisem novi ugovor i oni kroz 2 mjeseca izbace mi benefit.Onda sam mjesec dana se sa njima peglao da mi ili spuste cijenu par maraka nakon izbacivanja arena ili da me obestete na neki drugi nacin,nisu imali sluha i onda sam se odjavio.


    Sent from my Mi 10T Lite using Tapatalk
     
  16. Haker

    Haker Veteran foruma

    Neka si se ti odjavio, ali to što te muči je svuda praksa. Čim dobijaš novi uređaj svi odmah ugovor uvaljuju.
    Ja kada sam plaćao račun iz zezancije rekao de sad smanji kad nema arena i smanjiše 10km, jest pijaca ali eto, vidjet ćeš koliko je Telecom bajan, sve isto.
    Ti si generalno pegla, sjećam se kulumakanja kada su poskupili 2-3 marke.
    Ja nemam problem sa ugovorima, svakako Telemach dugo koristim, a svaki popust je dobro došao jer sam već originalnu cijenu spreman plaćati.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
    dams82 and dino73n like this.
  17. dams82

    dams82 Komšija

    O tom uvaljivanju smo već pisali, ja sam potpisao taj papir u isto vrijeme kada si ti pisao o tome (aneks ugovora) prilikom zamjene modema i nije mi produžen ugovor. A što se arena tiče skoro svi smo ih imali kao benefite u ugovoru pa ipak nismo mogli prekinuti ugovor dok ne istekne, moglo se nešto dobiti tipa popust ili risiver bez naknade, ja nisam ništa tražio jer sam imao još nekih 40 dana do isteka pa sam onda produžio ugovor uz nove benefite.

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
    Haker likes this.
  18. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Jeste, praksa je uvaljivati ugovore na potpis u neznanju,posebno starijim i onim koji ne obracaju paznju pa im prolazi
    I ja sa svakim pisem ovdje.Ja sam napisao svoje iskustvo a za tebe i ostale me boli K,koristi sta hoces.
    Ja sam na optici BHTa vec godinu,nije stucnulo do sada a i trenutno stanje kanala mi odgovara,kada konkurencija opet postane osjetno bolja,mogu opet preci ,ako se odlucim pokakiti po svojoj glavi,nakon svega sto su uradili.
     
  19. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Jesu imali skoro svi ali kasnije,kada su znali da ce izbaciti arene iz ponude,ljudima u ugovoru nije pisalo Arena sd ,nego neka druga formulacija,nesto promo kanali a kod mene je bas naznaceno arene sd.
    No nebitno,cinjenica je da su samo sebi sasjekli granu na kojoj sjede...ja za isto para imam sada vise sadrzaja,nisam zakinut ni na cemu.
     
    Last edited: Feb 25, 2022
  20. selvin

    selvin Moderator

    Da su svi "tu negdje" to nije istina. Prvo, nema sanse da u BhTelecomu ide nesto van zakona i ugovora. Nikakvo uvaljivanje ugovora, podvale, navlacenje lažnim benefitima nije nikad bilo. Drugo, BhTelecom svo postavljanje mreze radi po zakonu i sa dozvolama, dok inspekcije gledaju kroz prste (citaj mito i korupcija) kad telemach vikendom razrovi pola grada, postavi kablove i zatrpa. Kaze inspekcija: nisu uhvaćeni na djelu... Sire se brze, a tuzbi za bespravne radove metar. Pravdajte svoje odabire njihovim uslugama, ali da pričate nešto o čemu ne znate, nemojte, stvarno nema potrebe.

    Sent from my SM-F711B using Tapatalk
     
    zippoo likes this.