BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. MeXi1

    MeXi1 Novi član

    Nazvat cu telecom onda i reci im da puste 20, ako budu htjeli. Hvala na odgovoru.
     
  2. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Ovo je ADSL2, vjerovatno ako te prebace na VDSL možeš i više. Maks ADSLa je 24mb ako se ne varam?
     
  3. zdici

    zdici Aktivista

    Bitno da oni jos nude paket od 5 Mbps download smijesno nije se ponuda mijenjala sigurno 5+ godina

    Poslano sa mog SM-G996B koristeći Tapatalk
     
  4. MeXi1

    MeXi1 Novi član

    Brine me sto je moj prijatelj koji je blize centrali od mene zvao da mu puste 25/1, rekli su mu da ne moze, sada ne znam je li postoji mogucnost da nasa centrala nema VDSL, nisam siguran kako to ide. Nadam se da moze preko ADSL2 ili ADSL2+ barem 18 mbps, bio bih zadovoljan sa tom brzinom, mislim da ne trazim nista previse.
     
  5. Eldorado

    Eldorado Komšija

    Budi uporan, ja sam slao mail pred istek ugovora ako me ne mogu prebaciti na VDSL da cu odjaviti uslugu.

    Naravno kroz 10 tak dana zove služba mijenja modem VDSL i evo 20mbps tjeram.

    Al ko želi brz internet i zna da je na bakru nema šta tražiti kod bhtelecoma.

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
     
  6. abaraba

    abaraba Novi član

    Pozz raja,ne znam jel ima tu ko aktivan da mi pomogne,trenutno sam na nekom Telemach(Total TV) paketu koji placam bolesnih 70km i dobijam net 18/1,ali to ide preko antene,jer u ulici telemach nije proveo kablove,e sad ugovor mi istice negdje 6-7 mjesec ove godine i kontam se da li da uzmem opet telemach ali jeftiniji paket,gdje bi mi net bio oko 12/1,ali net je dosta nestabilan sto se pinga tice jer je preko glupe antene,ili da uzmem bhtelecom koji sam koristio prije nekih 10godina i u ovih 10 godina su iste one kutije u ulici i kablovi valjda ti bakreni,sad se kontam da li je bolja antena ili ti njihovi bakreni kablovi,sad jel ima kod mene taj ADSL VDSL ne znam ali optika sigurno nije ni blizu mene
     
  7. Tyger

    Tyger Aktivista

    Total TV je od telemach-a (samo TV usluga) ali internet ti nije od Telemach-a jer kod njih nemaš ništa preko antene.
     
  8. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Imas na bhtelecom stranici dostupnost i pokrivenost mrezom pa vidi kakvo je stanje na tvojoj lokaciji.
    Nazovi i 1444 i raspitaj se za svoju lokaciju.
    Ato se tice infrastrukture i parica,na bakru su vecinom male brzine,posebno ako si daleko od centrale i ako je losa parica.Tesko je pricati napamet ali ako imas losu paricu,onda postoji sansa da ces imati i manju brzinu nego sada imas.
    Ako imas mogucnost za optiku,tu onda nema ogranicenja nikakvih,sve moze.

    Sto se tvog interneta tice,ti ocito imas neki wireless internet,koji nije neka sreca a Telemach nema takav internet u ponudi,pa vidi kome placas net i vidi imaju li oni kakav bolji paket.Cim ti koristis wireless net,vjerovatno si negdje udaljen,gdje nema boljih opcija.
     
  9. Samir_

    Samir_ Novi član

    Ovo sam dobio na bih.net email ...
    ___________________________________________________________________

    Povlačenje iz ponude besplatnih email adresa i uvođenje novog Bmail email servisa

    Poštovani,

    Ako ste koristili email adresu na bih.net.ba domeni, imate mogućnost prelaska na Bmail uslugu uz zadržavanje postojeće email adrese i mailbox sadržaja.

    Bmail usluga je namijenjena poslovnim i rezidencijalnim pretplatnicima, a uključuje: 
    • jednu email adresu na bih.net.ba domeni  
    • 10 GB mailbox kapacitet  
    • webmail klijent  
    • desktop email klijent  
    • pristup sa mobilnog uređaja  
    • standardnu podršku  
    • anti-virus i anti-spam sigurnosnu zaštitu  
    • dnevni backup mailbox-a.

    Standardna podrška uključena u Bmail paket podrazumijeva: redovni nadzor i održavanje svih komponenti mail sistema, pomoć pri realizaciji servisa (prijava i korištenje webmail-a/email klijent aplikacija), otklanjanje problema po korisničkoj prijavi smetnje (neuspješna promjena passworda, nemogućnost slanja/primanja poruka), povrat/restore mail poruka iz posljednjeg backup-a po zahtjevu pretplatnika, provjeru i otklanjanje smetnji kod primanja/slanja poruka uslijed djelovanja antivirus/antispam zaštite.
    Security zaštita mailboxa obuhvata sljedeće mehanizme zaštite: provjera sigurnosti email poruka na osnovu globalne reputacije email servisa koji šalje poruku; antispam zaštita – filtriranje poruke na više nivoa sa ciljem otklanjanja SPAM poruka; antivirus zaštita – skeniranje email poruke i priloga (attachmenta) na poznate viruse kao i zaštita od masnovnog širenja nove vrste virusa (outbrake protection) i URL zaštita – filtriranje email poruke na osnovu sadržaja poruke gdje se prepoznaju linkovi na potencijalno štetni sadržaj (phishing/malware i download).

    Cijena mjesečne naknade za korištenje Bmail usluge, koja će u ponudi biti od 1.marta, iznosi 5.85 KM sa uračunatim PDV-om.

    Zahtjev za Bmail uslugu možete podnijet na linku OVDJE. Pravna lica (kompanije, organizacije i dr.) zahtjev mogu podnijeti na linku OVDJE.

    Bmail usluga je pravi izbor za vas!

    --------------------
    Napominjemo Vas da od 1.03.2022. godine počinje primjena izmjena i dopuna Cjenovnika, koje se odnose na bih.net.ba i bhline.ba email servise BH Telecoma.

    Izmjene i dopune Cjenovnika se odnose na:
    • uvođenje komercijalnog „Bmail“ - email servisa BH Telecoma sa većom kvotom uključenog mailboxa;
    • povlačenje iz ponude dodatnih usluga web2sms, email2sms i e-mail notifikacija (upozorenja);
    • povlačenje iz ponude besplatnih bih.net.ba i bhline.ba email adresa u okviru usluga koje su to do sada sadržavale.

    Ako ste aktivirali neku od usluga BH Telecoma prije 1. marta 2022. godine, te uz istu na korištenje dobili email adresu na bih.net.ba domeni ili na bhline.ba domeni (50 MB na bhline.ba domeni, limit jedne e-mail poruke je 10 MB), možete nastaviti koristiti email adresu prema istim uslovima. Ukoliko niste koristili (prijava/logiranje) email adresu minimalno jednom u periodu od šest mjeseci, BH Telecom će izvršiti brisanje/deaktivaciju neaktivnih/nekorištenih email adresa, a što se vrši periodično na mjesečnoj bazi.

    S poštovanjem,
    BH Telecom
     
  10. abaraba

    abaraba Novi član

    Evo provjerio sam tu dostupnost na bht stranici,po cijelom gradu je brzina do 25,jedino kod mene nema nikakva boja sto znaci da je max brzina 10,nedavno komsije pitao kakav je kod njeg net posla mi sliku download 8,nez sta cu i od toga,a sad koristim najjaci paket sto se tice ovog Total Tv net L tako nesto 18/1 net ali 70 km sto mi je previse,a ako uzmem ovaj jedan stepen ispod paket onda mi dodje valjda 10/0,5 net,mislim da je opet bolja solucija bht koliko toliko jer ipak ide kablovima a ne antenom,ili da vidim mozda sa telemach koja je max brzina sto mi oni mogu ponudit jer evo svaki drugi dan me zovu da produzim ugovor,valjda ce do 2030 da i u ovoj mojoj maloj carsiji dodje net 50/8
     
  11. Samir_

    Samir_ Novi član

    Telecom malo poludio. Od kako sam spojen na optiku u junu mjesecu prosle godine, paket Net Flet 1, pusten mi je internet 50/2 .. Sinoc nesto slucajno da izmjerim kad ono 25/2 :(
     
  12. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Nisi jedini
    Svima je smanjena brzina,ukljucujuci i mene.
    Ista situacija...od kako sam uveo optiku,uzeo sam paket 50/8 a odmah dobio 100/8 brzinu.
    Prije 2 dana su mi vratili na 50/8 i na drugom forumu isto ljudi pisu...svi koji su imali vece brzine,sada su vracene na ono sto i pise.

    Nemamo se sta zaliti,bilo je lijepo dok je trajalo...a kod mene je trajalo tacno godinu dana :D
     
  13. dams82

    dams82 Komšija

    Od danas telemach zvanično ima nove (veće) brzine, a telecom raspolovio... Pa trebali su i oni ozvaničiti bar te što su bile, nema veze što nisu ni one konkurentne...

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
  14. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ma iskreno,ja nemam pojma sto su oni to dizali ,te brzine i o cemu se tu radi.
    Ja sam to prvobitno mislio da je to kao 50 Mbps minimum a maximum 100 pa puste i da zato to imam.Nisam se nista ni raspitivao ,niti je to gdje bilo navedeno za opticki internet...bilo je za neke druge pakete ono brzina do te i te.
    Sve radilo odlicno i prekucer vidim ja da je malo usporilo,opalim speedtest,upolovilo :D

    Kada po forumima pocese i drugi pisati da je i njima...dakle svima su cackali profile i vratili brzine na one po ugovoru.
     
    dams82 likes this.
  15. klon001

    klon001 Novi član

    Pozdrav dečki, ako može savjet/pomoć. Imam MojaTv Full paket 5 100/10 Mbps, ZTE ZXHN H267N. Kolika je realna mogućnost iskorištenja brzine preko Wi-Fi (speed test 45 Mbps testirano na Legion 5 laptop i mi 9t pro, tu u sobi gjde je router), znam da je uvijek kablo brže (speed test 93 Mbps) ali da li je ovo max iskorištenosti za Wi-Fi tj da li bi pomogao dr router sa 5GHz opcijom jer ovaj ZTE ima samo 2.4GHz opciju. Ako bi i pomogao dr router da li mogu dobiti ovo u telekomu kao zamjenu ili bi morao kupiti pa da oni konfigurišu. Hvala puno na razumijevanju. Lp
     
  16. Tyger

    Tyger Aktivista

    Naravno da bi pomoglo. Samo ugasi wifi na modemu a koristi zasebni. Ne znam kakve sada telecom dijeli uredaje i da li imaju uređaje sa 5ghz
     
  17. klon001

    klon001 Novi član

    Pod ugasi Wi-Fi misliš da ugasim njegov a da prespojim drugi modem na njega preko kabla kao access point samo za Wi-Fi??
     
    dams82 likes this.
  18. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Na 5g wifiju je domet osjetno kraci i opada brzina drasticno cim se odmaknes malo vise od routera.
    Ja primarno koristim 2.4 Ghz,jer ne downloadujem nista sa telefona,bitnije mi je da je uvijek stabilna konekcija.
    Na 5Ghz kada sam konektovan,u wcu mi je mrtvi ugao i tu mi cak nestane wifi iako je od routera udaljeno neka 4 m ali probija kroz 3 zida
     
  19. dams82

    dams82 Komšija

    Da ali dečko koristi WiFi na laptop gdje mu je vjerovatno brzina važna.

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
    klon001 likes this.
  20. Tyger

    Tyger Aktivista

    Ista situacija i kod mene, koristim od TM CGA2121 koji ima 5 GHz i dodatno jedan da mi pokrije mrtvu zonu.