BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Kod mene je jedino ps4 konzola nakacena na 5 ghz jer je odmah iznad routera a ostalo sve mi je 2.4 ghz.
    Da odgovorim decku konretno...imati ces vecu brzinu na 5 ghz ako laptop koristis u istoj sobi i bez prepreka a ako imas jedan zid,biti ce ti brzina kao i na 2.4ghz,osim ako ne kupis mesh sistem,to je vrh ali je poskupo.

    I ako kupis router sa 5ghz,odmah se pograj sa postavkama kanala i bendwitha u routeru,to kada nastimas fino,imati ces bolji i signal i brzinu.
     
    klon001 likes this.
  2. selvin

    selvin Moderator

    Najveći je problem što je u wc-u mrtvi ugao :D Postavi extender iznad vodokotlića :D

    Sent from my SM-F711B using Tapatalk
     
  3. selvin

    selvin Moderator

    Btw. Je li neko raskidao ugovor u telecomu i potpisano novi sa novim paketima? Je li to uopšte moguće ili možeš samo raskinut ako ih napuštaš?

    Sent from my SM-F711B using Tapatalk
     
  4. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Necu,ne koristim ja nikada telefon u wcu,to u zivotu nisam uradio,da sjedim na solji i cackam telefon.Nego unesem nekada telefon u wc ako ocekujem brzo poziv i onda vidim da nema wifija nikako,kao da je ugasen.
     
  5. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Nemam pojma iskreno,ja cu nazvati ovih dana 1444 da se malo informisem o tome.Imam jos skoro godinu ugovora i sada bi placao vise 2.5 KM paket a sa novim ugovorom i paketom,cijena bi mi bila ista kao i sada sto placam.
    Tqcnije,uz 24 mjeseca ugovor,bila bi mi niza cijena oko 2.5 KM
     
  6. selvin

    selvin Moderator

    Ma zezam se ba :D Kod mene ima neki "mrtvi ugao" u jednom cosku dnevne. Sto je najgore na tom mjestu je i 4G slab iz nekog razloga, a pored prozora.
     
  7. selvin

    selvin Moderator

    I ja sam mislio otici direktno kod njih ovih dana, da pitam mogu li ici na veci paket na taj nacin, vjerovatno moze, ali tamo nije striktno pisalo da je to opcija, pa ko zna...
     
  8. dams82

    dams82 Komšija

    Mislim da uvijek možeš preći na veći paket uz novi ugovor iako stari nije istekao.

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
  9. selvin

    selvin Moderator

    Pa trebalo bi, ali tad samo prelazis na veci paket, nemas novi benefit. A druga stvar je sto ovaj moj paket sad nestaje (net1), i izjednacava se sa vecim paketom, tako da to i nije bukvalno prelazak na veci paket... mozda.
     
    dams82 likes this.
  10. senad_986

    senad_986 Komšija

    Meni su bas prije par dana novi router donijeli jer stari nije imao mogucnost 5GHz mreze. Nazovi 1444 i trazi zamjenu routera.
     
    klon001 likes this.
  11. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Sta uradite? Samo nazovete i trazite zamjenu rutera?

    Meni jednom neko rekao da ugasim modem privremeno i prijavim onda kvar :D

    Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
     
  12. senad_986

    senad_986 Komšija

    Posto sam na starom routeru bezicno mogao dobiti samo 40mbps, trazio sam adekvatan router da mogu dobiti deklarisanu brzinu. Uredno je, kroz par dana, dosao monter u dogovorenom terminu i zamijenio router.
     
  13. MeXi1

    MeXi1 Novi član

    Koliko treba da se realizira promjena paketa ? Ja sam se prebacio sa Moja TV Full paketa na Moja TV NET, jer mi vise ne treba fiksni, malo me je zena napala sto radi na salteru, kada sam jok rekao da mijenjam paket LOL. Uglavnom cekam 16 dana i jos nije realizirano kada god nazovem 1444 kazu mi da je sve zavrseno, samo da nije jos zatvoreno, cude se kako jos nije i govore da ce proslijediti nekom
     
  14. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ma zavrsiti ce,nije hica,drzavna firma,nema tu hice :D
    Bitno je da imas uslugu a ostalo je do njih
     
  15. klon001

    klon001 Novi član

    Evo dečki malo informacija na razvoj situacije, u Tuzli Bhtelecom, pitam za zamjenu routera, prvo kaže nemamo kvalitetnijeg od tog, a onda imamo samo se plaća dodatno. Reko a ako kupim ja sam router i napravim access point, on kaže ne znam hoćeš li dobiti željenu brzinu pozajmi od nekoga ako imaš pa probaj...pitam ga zašto samo jedan port radi za internet, kaže ostali su postavljeni za Tv, a oni ovdje u Tuzli ne mogu to otključavati tj prije su mogli a sad samo preko 1444 da probam. Eto ako ima kakvih prijedloga/komentara slušam vas. Pozz
     
  16. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Ili da uzmeš od njih fritzbox pa da plaćaš dodatno svaki mjesec najam, ili kupiš neki kvalitetniji tp link pa ga sam konfigurišeš i ubaciš u ZTE nakon što ti dodijele još jedan port za internet.
     
    klon001 likes this.
  17. klon001

    klon001 Novi član

    Evo ponovo dopuna na moju situaciju, znači nema otključavanja dodatnog porta za internet, jer ako bi došlo do vraćanja na početne postavke routera ja bi ponovo morao svaki put da ih zovem, tako da oni to ne rade...jedino da idem na Fritzbox 60KM/godišnje, ili da svoj jedini port za net koristim za drugi router i da sve ide preko Wifi.
     
  18. dams82

    dams82 Komšija

    Vau, zamisli da ih povremeno nazoveš da otključaju port, koji nehljebovci... Kupi sebi router, imat ćeš na njemu koji port više i brži wifi.

    Sent from my SM-A528B using Tapatalk
     
    klon001 likes this.
  19. senad_986

    senad_986 Komšija

    Jesi li pod obaveznim trajanjem ugovora? Brzo su mi zamijenili router, ali meni je isteklo onih obaveznih 24 mjeseca, pa je mozda to razlog sto su mi udovoljili zahtjevu, ne znam.
     
  20. klon001

    klon001 Novi član

    Pod ugovorom potpisano početkom godine. Prije sam imao manji paket nije bilo potrebe za novim routerom, a sada ništa vidjet ću od jarana posudim router pa ću se malo igram da vidim može li se šta napraviti bez njih. A komunicirao i sa 1444 i na šalteru isti odgovor dobio, na šalteru rekli da ovdje u Tz su im ruke vezane da ne mogu oni otključavati portove unazad 4-5 mjeseci, a onaj sa 1444 kaže zvat će te, nazvao me i rekao da ne rade to više jer ako se poremete postavke morao bi njih zvati ponovo da postave...i et