BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

  1. dams82

    dams82 Komšija

    Zato u tabeli nađi kombinaciju za sebe, svi imamo pravo raskinuti stari ugovor i uzeti novi koji nam odgovara. Za tebe vjerovatno nije paket sa bogatijim sadržajem nego sa popustom na ugovor. Tako ćeš postići nižu cijenu, a imati dovoljno saobraćaja.

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  2. selvin

    selvin Moderator

    Ovo boldovano nisam siguran da je tacno... Kad je bilo poskupljenje za mojatv prosle godine, bas sam pitao to u poslovnici. Kaze raskid vazi ako hoces da odjavis uslugu skroz, da raskines ugovor. Onda skroz odjavljujes uslugu, vracas opremu i moras nanovo podnijeti zahtjev, platiti prikljucak itd. Vjerujem da je isto sad i za ovo. Bukvalno ti se moze desiti da izgubis broj ako hoces raskinut ugovor pa na nizi paket poslije. Ja sam isao na veci paket za mojatv i to je bilo ok. To su dozvolili.
     
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ma ko ga šiša, nekad će i zatrebati, sad kad krene F1 sezona mogu nekad pogledati utrku ako nisam kući :D

    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
  4. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    meni je ovo super. iako do sada nisam ni jednom 24GB stuko, sad cu imati 45GB i necu definitivno. A da mi mobilni net treba, treba svaki dan.
     
  5. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Pa realno net treba svima,cim se izadje iz kuce a sada je sve multimedija i zacas pojede GB.
    Meni ljeti ne moze biti 3GB iako stedim i palim samo kada mi zatreba i pojede dok se okrenes.
     
  6. iPlay

    iPlay Komšija

    Meni je ovo isto skroz ok. Za 3 KM više na računu (što je jedna kafa realno), dobijem 10 Gb mobilnog interneta umjesto do sada 5 GB. Uvijek mi na kraju zafali 1 - 2 GB. Mjera.
     
  7. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ja imao onaj paket sa 20 ili 24GB sad valjda imam 30GB za 3KM više... Jer mog paketa nema (neki M varijanta što je bila 1500 SMS/min i tih 20GB neta).
     
  8. bhd

    bhd Veteran foruma

    Meni je isto top.
    sa 24 na 45 beton :)
    meni vazda zafali 1-2GB posto sam stalno na lte.
    Tako da mjera.
     
  9. dams82

    dams82 Komšija

    Evo copy/paste

    Od 1. aprila 2023. godine svi pretplatnici Extra paketa, bez obzira na period obaveznog trajanja ugovora i osnova po kojem je ugovoreno obavezno trajanje, prelaze na novu Extra ponudu paketa sa novim cijenama, sadržajima/saobraćajem, uslovima i pravilima.

    Prava korisnika: U periodu od 2. do 31.marta (30 dana) korisnici Extra paketa imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid, osim korisnika koji imaju ugovoreni odnos na 12/24 mjeseca po osnovu asemblirane usluge, tj. korisnika koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma sa popustom.

    U slučaju raskida ugovora za korišteni Extra paket, korisnici koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma (asemblirana usluga) dužni su platiti sve preostale rate za uređaj i ukupno odobrene popuste, koji im se fakturišu na prvom narednom računu, dok su korisnici koji su kupili uređaj iz Partnerske ponude BH Telecoma u slučaju raskida ugovora za Extra paket dužni platiti cjelokupni preostali iznos za uređaj, koji im se fakturiše na prvom narednom računu.



    Raskineš ugovor, ali broj je tvoj, nek ide na ultra ako ne može drugačije, a ti poslije opet uzmi paket koji želiš, poenta je da ne moraš ostat pod važećim ugovorom ako ti nova cijena ne odgovara.

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  10. Reznor

    Reznor Overclocker

    Kod mene Student paket i dalje od 10GB, ali mi je dosla ova poruka


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
     
  11. NaLe!

    NaLe! Aktivista

    Vjerovatno možeš preći na prepaid, da ti ostane broj, a potom ponovno ugovor. Naravno s postpaid na prepaid se plaća.
     
  12. BiceBolje

    BiceBolje Overclocker

    Ja nikad ne potrošim više od 3 Gb :D
     
  13. selvin

    selvin Moderator

    Znam ja sta pise, kazem ti i za mojatv kad je bilo poskupljenje 4-5KM skoro je pisalo isto. Kad pitas u poslovnici za raskid i da hoces novi ugovor. Kaze ne moze to, nego donesi opremu, odjavi sve. Budi bez mojatv mjesec-dva dok ne dodju ponovo i plati 70KM za prikljucak.
    Vjerovatno mozes na prepaid sto rece @NaLe!, ali ne znam kako to ide. Sigurno platis i to ako hoces da sacuvas broj. Pa onda ponovo prelazak na pretplatu na drugi paket. Ali petljanija...
     
  14. dams82

    dams82 Komšija

    Ti izgleda ne čitaš šta ja pišem,i ja sam napisao da možeš prebaciti broj na ultra,zato ne poredi moja tv,nju moraš ukinuti posve i vratiti opremu,a ovdje nemaš šta,možda sim karticu :)
    Kad odjaviš pretplatu po nekom automatizmu te pitaju želiš li zadržati broj na ultra,ja sam ga nekoliko puta prebacivao i vraćao...
     
  15. suppa_FMB

    suppa_FMB Komšija

    Ja imam ugovora do septembra cini mi se, extra L sa popustom, bezveze mi minute propadaju a realno internet vise koristim. Potrosim nekih 300min, dal' Ce biti moguce da predjem na extra net, tu vidim ako se vezem ugovornom na 24mjeseca dobit cu 300min i cak 45gb?

    Poslano sa mog Mi Note 10 Lite koristeći Tapatalk
     
  16. selvin

    selvin Moderator

    Pa ne citas ni ti sta pisem. Cim mi quotas ono sta njihovog sajta sto sam objasnio da nije tako u realnosti. Super ako si vracao i uzimao. Jesi li dosad raskidao ugovor pa isao na prepaid? Ili si prelazio na prepaid dok nisi bio pod ugovorom. To su dvije totalno razlicite stvari.

    Sto bi za mojatv raskid znacio odjavljivanje usluge, a ne znacilo za mobilnu? Sto me nisu pustili za mojatv da zadrzim sve i stave me na nizi paket? Kao sto ti hoces na prepaid? To nije tvoj broj, ni tvoja kartica, jest dok si pod ugovorom. Kad raskines ugovor, mogu komotno oslobodit tvoj broj jer raskidas ugovor. Samo ga deaktiviraju jer raskidas usluge. Vrlo logicno. A ti cuvaj karticu kod sebe, koja je nevazeca.
     
  17. dams82

    dams82 Komšija

    Javit ću ti u martu dok odem na šalter da raskinem ugovor,ovako se samo možemo naklapat bezveze...
     
  18. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ja sam u maju raskinuo ugovor, promijenio vlasnika broja, jer mi je bio na firmi broj, presao na manji paket pretplate, znaci sve izmijenjao...
     
  19. dams82

    dams82 Komšija

    Poslao sam upit danas i dobio odgovor, svi u martu možemo mjenjati extra pakete, odjaviti i slično bili pod ugovorom ili ne. A evo i copy/paste

    Poštovani,

    U periodu od 2. do 31.marta (30 dana) korisnici Extra paketa imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid, osim korisnika koji imaju ugovoreni odnos na 12/24 mjeseca po osnovu asemblirane usluge, tj. korisnika koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma sa popustom.
    U navedenom periodu bez plaćanja penala možete izvršiti i promjenu paketa usluga.

    Ljubazno Vas molimo da nam dostavite mobilni broj koji koristite kako bismo izvršili provjeru.

    S poštovanjem,
    Belma, Agent za podršku
    Kontakt centar BH Telecom



    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
    selvin likes this.
  20. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    da kolicina ti zavisi na kraju od duzine ugovora. ovaj s 24 mjeseca dobije najvise, tako da ces s njim imati od aprila, 300sms poruka, 300min poziva i 45giga interneta