Sony PlayStation 4 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Feb 21, 2013.

  1. igor.g

    igor.g Komšija

    Ako ćeš jeftino onda jedino disc sa kleinanzeigen oglasa za 5-15eur ili heavy discount na PSN + korištenje gift kodova. Regija ti je jedino bitna za dlcove jer Disc i dlc moraju biti iz iste regije da bi non standalone dlc radio.
    Cd ključevi ne postoje za Sony osim ako nije kakva promocija ili ps5 bundle pa bude ih nekolicina, imaju monopol na digitalnu prodaju dok kod xboxa za djaba igre bukvalno em se regija može mijenjati ko od šale na jeftiniju.

    Na psprice stranici pratiš cijene za PSN igre i napraviš alarm.
     
    Last edited: May 2, 2023
    Loki likes this.
  2. NAILS

    NAILS Moderator

    Ako ćeš us, ganjaj gdje nema US poreza. Kod mene je mislim Aljaska. Kodove za igre nećeš naći ali možeš ganjat na piku ove što prodaju acc. Uzmeš za 20km nesto sto je 70€ i predaješ offline. 1$ je 1.10€ pa vidi isplatili se jer ćeš diskove morati koristiti za regiju koju odabereš. Imas ove 3 pretplate. Ima dosta igara pa nećeš bas sve kupovati.
     
    Loki likes this.
  3. Vedo

    Vedo Moderator

    Ne mora ovo za diskove. Kod mene je US acc i bez problema koristim diskove koje kupujem kod nas
     
    Loki and Haker like this.
  4. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Igre nisu region locked. Samo DLC jeste.
     
    Loki likes this.
  5. NAILS

    NAILS Moderator

    Da li onda uz neke ide DLC pa su zato bile zakljucane? Zaboravio sam ali ih je bilo, znam da je disk igre bio al ubij me ne znam koja je.
     
  6. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ne mogu reci da sam naletio na taku situaciju. Ako je igra vec dosla sa DLC onda ne vidim sto nebi mogao igrati, jer su i igra i DLC iz iste regije. Problem je kupiti DLC ako je igra iz druge regije. Nije problem da igras DLC iz iste regije kao igra, na racunu iz druge regije. Ja evo svom jaranu share moj US racun, a on igra sve na svom HR racunu. Cak i DLC mu sve radi uredno samo je pitanje da li publisher dozvoljava. Ovo mislim na Ubisoft koji vise ne dozvoljava da share njihove DLC/expanzije.

    Npr. Ja imam problem da ne mogu kupiti neke DLC za neke igre, jer imam drugog jarana koji meni share svoj racun iz Holandije. Sjecam se share mi Division 2 kad je izasla, i igrao je ja na svom racunu sve ok. Izadje DLC/expanzija, jaran ga uzme, ali posto sada Ubisoft ima politiku da vise ne mozes share DLC, ja ga nisam mogao skinuti. Odem na svoj US racun da ga kupim, nope, corak, nemere. Tako da ja nisam imao nikako pristup DLCu. Druge DLC za druge igre sam skidao normalno u vecini slucaja od njega.
     
  7. NAILS

    NAILS Moderator

    Bile neke dvije PS4 igre, kupljene u njemackoj i dobio za obe onu poruku "cant play due to region restrictions". Ko ce ga do cega je bilo.
     
  8. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Pitanje za comunity.
    Imam PS4 registriran na HR.
    Zelim da kupim ili Fifa23 Standard ili da aktiviram EA PLay na istom. Imam nekih 70€ na amazon.de.
    Sta mi je bolje prebaciti PS4 na Germany pa kupiti preko amazona igru. Ili da nekako nabavim EA Play za Cro ( nemam aktivan payment method za Cro), ili ma neko treca solucija?