Kupovina klima uredjaja

Discussion in 'Generalna diskusija' started by russ-co, May 27, 2008.

  1. Haker

    Haker Veteran foruma

    Zato ja želim od ovog momka, on je za haier i eto Toshiba, i još nešto na M, maxton ili tako nešto ali odmah mi je rekao nemoj to.

    A lik je super, kaže samo redovno čisti filter što ću ti ja dolaziti ako ne treba. Ja ugradio kod sebe Haier na bratovu ti preporuku :D kaže u Libiji radile dobro.
    Šta ja znam, radi nema problema, nervira me ona plastika unutrašnje jedinice baš je jadna i često vibrira, ali sem toga nemam zamjerki.

    A na koliko kvadrata koristiš tu 18?
    Ovdje je 30-ak znam da je ova za 25-35 ali u svom stanu sam se zeznuo jer bi bilo dobro npr da mogu vrata od dnevne otvoriti pa da može ugrijati i hodnik sa sobom npr.

    Tako i kod nje kontam, za ponekad, mislim da bi ova 12 bila na limitu

    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
  2. dams82

    dams82 Komšija

    Ja grijem nekih 48 kvadrata sa ovom 18 i baš super ugrije, ali kad otvorim vrata prema stubištu ne može dalje dobaciti, tamo ima kupatilo i još jedna soba, otprilike još nekih 40ak kvadrata s tim da je stubište pa ima kubika više, tamo ću staviti ovu drugu, kad budu radile u paru trebalo bi da mogu fino grijati cijeli stan. Do sad sam tamo dogrijavao na električni radijator, ali on je slab i pasivno grije, a ako ga ošarafim pojede struju. Ma nije loš haier, buraz je ocu našem preporučio, cijelu zimu grijao cijeli stan sa 12kom. Ja sam uzeo 18ke jer nisam htio da rade na granici snage, ako bude jača zima bit će lakše njima da griju nego 12kama. Razlika u cijeni oko tri stoje između 12 i 18.

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
    Haker likes this.
  3. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ma ja to i ja kontam. Kod mene 12 super za tu prostoriju, ljeti kada su noći nesnosne ostavim hodnik otvoren da dobaci do sobe, jedva to joj je limit ali opet napravi razliku da se može spavati.

    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
    dams82 likes this.
  4. dams82

    dams82 Komšija

    Za hlađenje je ok da skine par stepeni, ali je mnogo važnije da osuši zrak u prostoriji, jer kad ima mnogo vlage tada je nesnosno. Zato kad je mnogo vruće na drenažno crijevo lije mnogo vode vani...

    Sent from my SM-G990B using Tapatalk
     
  5. Haker

    Haker Veteran foruma

    Kod mene potkrovlje, po danu stan super, ali navečer kada se gore ona sparina uvuče pa kao da je cijeli plafon radiator koji grije. Zato sam originalno klimu kupio da hladi pa skontao da je još bolja za grijanje :D



    Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
     
    dams82 likes this.