Wireless pitanje

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by BoLa, Oct 26, 2007.

  1. BoLa

    BoLa Aktivista

    E vako,

    treba da umrezim dva racunara bezicno. racunari su u razlicitim sobama koje su poprilicno udaljene i imaju 2-3 zida izmedju.

    Treba mi neki savjet sta od opreme uzeti. Jedan racunar koristi bezicni LOL net i on ce se ponasati kao server(na njemu je djeljena internet konekcija) koju koristi ovaj drugi racunar. Znaci ne bih uzimao nikakve routere, hubove i ta cuda. Ova dva racunara su radila do nedavno kad mi se pokvario UTP kabal koji ih je spajao, tako da sada hocu da ih umrezim bez kablova, medjutim buduci da nisam se time prije bavio nisam bas siguran sta uzeti? Bezicni AP na serveru i obicni bezicni NIC na drugom racunaru?(80 + 30KM u PLUSU). Moze li to fercerati kroz zidove i tako to?

    Ako neko ima neki drugi prijedlog recite?
     
  2. Thomas Angelo

    Thomas Angelo Aktivista

    Možda ti je bolje da provučeš kablove ispod poda nekako, ili da probušiš par rupa u zidovima i krajem zidova ih povežeš...imaš crossover kablova i po 30m ;)
     
  3. artemis

    artemis Komšija

    Kod mene su 2racunara spojena bezicno+laptop.Sve ide super,udaljenost nekih 10m,izmedu 3zida.Jedino sto je na crt telki koja je blizu ap,slika losija(kad je ap ukljucen).
     
  4. BoLa

    BoLa Aktivista

    Nista, skonto sam da je ipak najbolja opcija da provucem novi kabal. Zbavio sam sve sto treba i ovih dana krecem u akciju :mrgreen:
     
  5. ado_89

    ado_89 Aktivista

    kod mene u stanu su dva komp, od kojih je jedan non-stop upaljen i konektovan na adsl. u njemu se nalazi obicna link-sys wireless kartica sa malom 10 cm antenicom i tako u drugom komp. veza je 100% u svakom slucaju, dijeli ih 3 zida. jos problema nisam imao a fercera nekih mjesec dana. dakle bez AP-ova i slicnih zafrkancija, obicne dvije wireless karice (po 35km = 70km) i super radi