1. EucalyptuS

    EucalyptuS Guest

    Pozdav svima posto sam novi na forumu .... Interesuje me da li znate koliko kosta otkljucavanje iPhone-a u Sarajevu i moze li se to uraditi u Sa ? Hvala.
     
  2. pac

    pac Komšija

  3. EucalyptuS

    EucalyptuS Guest

    OVi traze joju za Unlock
     
  4. einlanzer

    einlanzer Aktivista

    Javi mi se na MSN, pomocu ti da to sam uradis ;)
     
  5. ReNNo

    ReNNo Overclocker

    To je vrlo jednostavna stvar i postoje stotine youtube videa na kojima se možeš informirati kako se to radi.
    Zaista nema smisla davati para za otključavanje.
     
  6. MisterYES

    MisterYES Novi član

    Ali instaliranje dodatnih aplikacija bez kucnog wirelessa je vec drugi par opanaka :wink: Ne mislim naravno na free stvari koje skidas Installerom/Cydi-om
     
  7. Vedo

    Vedo Moderator

    nije ni to zeznuto, imas na Youtube milion tutoriajala kako preko USBa (na Win platformi) razmjenjivat podatke i instalirat aplikacije ;)
     
  8. MisterYES

    MisterYES Novi član

    Definisi "zeznuto" :)
     
  9. einlanzer

    einlanzer Aktivista

    Lagano je to :roll: Nakon jailbreaka, SSH u IPod/iPHone pomocu recimo WinSCP-a i to je to.
     
  10. Loki

    Loki Komšija

    Nisam imao puno dodira sa iPhone i pravo mi je bilo smiješno da se drug koji je tek nabavio iPhone muči da prebaci par slika sa PC-a na iPhone. Pokušavao je preko iPhone-ovog USB kabla. Instalirao iTunes i još nekakve programčiće koji su kao trebali da pomognu u prebacivanju fajlova. Nakon više neuspješnih pokušaja odustao je. Ja nisam mogao konkretno da pomognem jer ne volim da se previše petljam oko tuđe "tehnike" oko koje nemam pojma.

    Uglavnom nakon toga smo pokušali da prebacimo te slike na moju 6300 pa preko bluetooth na iPhone. Znam da je on aktivirao BT i da mu je pisalo da je "discoverable" ili nešto tako al' ga Nokia nije pronašla.

    Pa pobogu zar je tako komplikovao prebacit' 2-3 fajla.
     
  11. MisterYES

    MisterYES Novi član

    Slike sa kompa na iPhone? Kad spojis tel na komp ides na njega u iTunes i biras tab photos. Zadas Sync, i odaberes folder rucno. Licno volim napraviti poseban folder za te fotke da mi se ne mijesaju sa ostalim.

    Bluetooth? No can do...handsfree/slusalica only, odustanite :) Javi jaranu da zna da se ne pati i dzabe pokusava kad nije do njega...
     
  12. Loki

    Loki Komšija

    Eh da, užas. Ja mu nisam dao da ide na Sync jer sam mislio da će mu slike iz My pictures na računaru obrisat' slike na iPhone koje već ima. :D Kao što rekoh nisam baš za eksperimentisanje ako nije moje... :)

    http://www.it-infonews.com/article.php?article=752
     
  13. MisterYES

    MisterYES Novi član

    Ako nikad nije ubacivao slike, znaci da jedine koje ima su slikane kamerom, a one se nalaze pod camera roll, dok bi te nove syncovane otisle pod photo library tj. ne bi trebalo da mu obrise ove sa kamere.
    Mada Sync nije jedini nacin za ubaciti slike...moze se to sa softwareima koji iPhone vide kao flash drive, samo tad fileovi idu u foldere koje ti odaberes i naravno treba skinuti aplikaciju koja nalazi i otvara iste.
     
  14. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Cemu tolike komplikacije. Napravis samo folder sa podfolderima koje imenujes po zelji, nafilujes ga slikama i sync. Sve ti rasporedi po folderima.