BiH sport - diskusije

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Oct 9, 2008.

  1. Esh

    Esh HWB

    Re: Turska-BiH

    Spanija i Turska su bez ikakve sumnje veliki favoriti za prolaz, no ako pogledas kakve smo sanse (cak i iznenada) imali u protekla dva ciklusa kvalifikacija, namece se zakljucak da ne smijemo odustajati pa sve dok imaju i teoretske sanse.
     
  2. Mujka

    Mujka Komšija

    Re: Turska-BiH

    vidit cemo spance i turke :U u BIH :p

    a sansi uvijek ima
     
  3. selvin

    selvin Moderator

    Re: Turska-BiH

    Realno gledajuci (sto nije neizvodljivo) moramo dobit Estoniju i Armeniju u preostale 3 utakmice, Belgiji uzet barem 4 boda, pobijedit Turke kod kuce i dovoljno bi bilo sa Spancima nerijeseno, pod uslovom da Spanci pobijede sve do kraja, tj. da im ni Turci ni Belgijanci ne uzimaju bodove :D
     
  4. Alfa

    Alfa Aktivista

    Re: Turska-BiH

    Kod nas se na mnoge stvari gleda sivo pa i na fudbal i reprezentaciju. Zašto su drugi toliko bolji. Španija? Pa jedva nas je dobila 1:0 (europske veličine). Turska? Na opšti pritisak domaćih navijača, na fanatičnu galamu Terima i na naše nedovoljno iskustvo na te pritiske, da je bio domaći teren skor bi sigurno daleko više išao u našu korist nego što je njihov u Turskoj. Imamo igrački i trenerski potencijal to potvrđuje i trenerska veličina kao što je Delboske . Fabrika smo igrača koi igraju po evropskim klubovima, ako ništa imamo veću tradiciju u fudbalu od mnogih evropskih reprezentacija. Treba pustiti da neke stvari jednostavno nalegnu. Nastranu fudbalski savez i te relacije će se iskristalizirati vremenom. Naše je da ih bodrimo. :wink:
     
  5. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Re: Turska-BiH

    Stipu Del Bosquea, lopina obicna. Zna on kakvi smo mi i da ce se nasi igraci odmah ufurati cim kaze da smo mi favoriti :mrgreen:
     
  6. Alfa

    Alfa Aktivista

    Re: Turska-BiH

    I Ćiri se nešto slično motalo po glavi na tu izjavu. :smt003
     
  7. Mujka

    Mujka Komšija

    Re: Turska-BiH

    sta rece lik u 60 minuta :D


    ako je ko gledo .....
     
  8. MakaveliTheDon

    MakaveliTheDon Aktivista

    Re: Turska-BiH

    Gledo sam prvo otjero Nadarevica zbog necega neznam tacno, valjda nije dolazio na treninge il sta vec, pa onda kad su nagrabusili rece da mu je trebo Nadarevic u odbrani, ma stari je to lisac :lol:
     
  9. NeTRa1der

    NeTRa1der Komšija

    Re: Turska-BiH

    Spance, Turke, pa i Belgijance mozemo dobiti kod kuce...ali pod uslovom da ne budu sudije koje ce produzavati utakmicu po deset minuta, ili dijeliti crvene kartone pogresnim igracima, ili nesto trece
     
  10. Esh

    Esh HWB

    Re: Turska-BiH

    Hajde da uzmemo Armeniju pa onda Belgiju u gostima i pricat cemo o tome :)
     
  11. FeyzA

    FeyzA Aktivista

    Re: Turska-BiH

    Ne znam samo ko je Ciri "sapnuo" da pozove Sedina Torlaka, za kojeg malo ko zna, i koji je btw odigrao 3/9 utakmica za Sarajevu u PL. Dobio je i jedan zuti, toliko da ovjeri svoje prisustvo na terenu :roll:

    Vasilic iz Zvijezde moze proci, licno sam ga gledao i ima zeljenu visinu, samim tim dobar skok a i zna s obje noge, kamo srece da je on bio na klupi protiv Turske. Radeljic je dobio 2. zuti i ne moze igrati protiv Armenije pa se od tri rezervna stopera ( Mravac , Vasilic , Torlak ) trazi jedan koji ce zauzeti mjesto u zadnjoj liniji sa Spahicem i Damjanovicem.

    Nadam se da ce Pjanic/Vladavic poceti umjesto Muratovica, a da cemo utakmicu poceti sa dva napadaca, Dzeko - Ibisevic, jer nam sa taktikom iz Turske predstoji patnja do zadnje minute. Ponavljam, ne smijemo sporo igrati, Armenija nije opasna, ali makar imaju brze igrace.
     
  12. Esh

    Esh HWB

    Re: Turska-BiH

    Odavno se niko nije prodao preko reprezentacije, pa red je da se neko "pogura" :)
     
  13. TopniK

    TopniK Komšija

    Re: Turska-BiH

    Tako nekako. Samo, bitan je raspored španaca tj. njihovih utakmica. Ako susrete sa Belgijom i Turskom igraju prvo u gostima, onda nam to ide u korist jer će oni španci tada ići na pobjedu radi što ranijeg osiguranja prvog mjesta. A ako su prve utakmice kod kuće i već tu naprave najvažniji dio posla, onda će u gostujućim protiv turske i belgije slati drugi sastav jer neće biti potrebe da troše ove iz prvog tima, što bi neke od ove dvije pomenute reprezentacije mogao iskoristiti i tako nam pobjeći za koji bod... Mah...mnogo je opcija u igri. Mi trebamo da igramo i da sami sebi stvaramo izgled, a ne da kao i svaki put, zavisimo od drugih...
     
  14. NAILS

    NAILS Moderator

    Re: Turska-BiH

    Znam da mi "kasni prenos" ali.. preglupo svi igraci komentarisu kako je OK sto su izgubili od dvije najjace repretzentacije.. paaa.. ako ih ne planirate pobjediti.. koji klinac igrate..

    I predpostavljam sutra da ce biti ono.. .. ako ih dobijemo lupat ce price kako smo sada bolji snazniji ovo ono.. a igramo protiv Ž ekipe

    -------------------------------


    I samo ako moze da se tema preimenuje u nesto kao: Reprezentacije bih.. diskusije na bih sport i slicno.. da se ne otvara ono, nova utakmica, nova tema.
     
  15. ColdFire

    ColdFire Overclocker

    ako ne otkines bodove najačim repkama neces nigdje ni otiči .
     
  16. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Predvidjam nulu nocas. 1-1.
     
  17. Esh

    Esh HWB

    Alibegovicu, sta ti je? Dajemo barem 4.
     
  18. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Nisi valjda opet 50€ ulozio? :mrgreen:

    Dobijamo ovu sa 3 razlike ako Ciro ne postavi svoj kvazi-bunker.
     
  19. Alfa

    Alfa Aktivista

    Pobjeda 4-1 (i ovaj 1 ćemo možda mi dati) atmosfera je nabrijana do daske. :)
     
  20. Esh

    Esh HWB

    Pa nisam ni prosli put, nisam imao dobar osjecaj :)