BiH sport - diskusije

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Oct 9, 2008.

  1. FeyzA

    FeyzA Aktivista

    Sto se tice buducih utakmica i konacnog plasmana, nije vrijeme za razmisljanje o Estoniji i Armeniji. Treba ponoviti dobru igru i dobiti Belgiju opet, veceras smo to izveli malo na foru ali treba nam i toga. Nadam se pobjedi u Zenici. :mrgreen:
     
  2. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Ipak smo uzeli, fenomenalno su igrali, u par momenata klimavo, cinjenica je da je nama teren odgovarao, sad bi trebalo uloziti zalbe na laktanje igraca belgije, ovo ono suspenzija, al ce to nas savez prespavati.

    Dajem nam umjereno do male sanse ako i samo ako dobijemo u Zenici, pored sve euforije sjetimo se Madjarske...
     
  3. Esh

    Esh HWB

    Pa fol je citav da ako dobijemo Belgiju opet, onda nemamo sta razmisljat tipa da se poklopi ono - ovo, vec treba uzimat te bodove. Poklopit se nece sigurno, pogotovo i sto imas ovaj fol da ce neko od drugoplasiranih reprezentacija biti baksuz.
     
  4. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Pomakni se s mjesta ziv bio.

    Karte obezbjedjene vec prije heftu, jedva cekam dernek u Zenici. Nadam se da FIFA nece stici odreagovati tako brzo da nas vec u Zenici isprazne.
     
  5. Mene je samo strah da cemo ovaj puta mi njih potcijeniti. :roll:
     
  6. Esh

    Esh HWB

    Vezano za navijace, kod nas ce bez sumnje pojaviti se mahalska prica kako ne bi pobjedili da nije bilo prekida, u smislu eto pomogao prekid, isto kao u Norveskoj :D
    Kazna ce biti novcana za savez (postoji i mahalska prica o tome kako navijaci u gostima namjerno prekidaju da bi financijski nastetili savezu sto je posebna glupost jer savez ne pravi pare, sve placaju sponzori, a zar ne bi bilo bolje potrositi 100-150k eura na opremanje nekog stadiona da djeca mogu shutat?), dio krivice je i na organizatoru zbog unosa pirotehnike, mada realno postoji sansa da nas kazne utakmicu bez gledaoca ako ovim krovnim organizacijama postanu dosadni prekidi na nasim utakmicama.
     
  7. Hansel

    Hansel Komšija

    Nemam komentara. Ali ono fakat. Moja Bosna pregazila Belgiju u gostima. Nek su nam momci svima začepili usta, a pogotovo Ćiro.
    Mislim da je u večerašnjim susretima širom evrope BiH najviše slavila. Evo sad sam došao kući nakon pređenih 80 km vozikanja u krug sa pijanom rajom isturenom kroz prozor sa zastavom. Nikada nisam vidio ovako nešto u Tuzli. Svi na nogama. Odmah poslije utakmice smo svi sjeli u auta i nikada nije bilo većih kolona ni slavlja. Atmosfera za 10.

    Evo trenutnog stanja.

    [​IMG]

    Ako sada pobijedimo Belgiju u Zenicu, a ne vidim razloga da tako ne bude pogotovo sada kada smo ih pregazili i kada nas se boje, a Spanija u najmanju ruku reminizira u Turskoj (a nece biti kec sigurno, Spanija je to), bjezat cemo Turskoj 3 boda a Belgiji 5 sto nas stavlja u veoma finu situaciju, skoro pa da mozemo reci da ce utakmica protiv Turske kod kuce sve odlucivati. Kao sto neko rece, nikada nismo bili blize.
     
  8. Esh

    Esh HWB

    Ma bila je Danska pa Srbija, sve je bilo do nas :) Usput, sjetio sam se najjaci moment na utakmici, pored onog padobranca sa zastavom, kad je Ciro trcao do navijaca da ne prave sranja, onaj nas hrvac iz Austrije napravi penal nicim izazvan, Ciro tipa "wtf?":D
     
  9. Hansel

    Hansel Komšija

    Da, danska (1) pa Srbija (2). Kako kažu, treća sreća. :)
     
  10. vidi nam gol-razlike... :smt007 :smt007
     
  11. selvin

    selvin Moderator

    Mi zasad imamo dobru gol razliku 10, a i dali smo 16 golova, ako i dodjemo do drugog mjesta odrzat cemo to :)
     
  12. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Mene nimalno nije hastra reprezentacija kao sto su Turska i Spanija, sad me vise strah da ne bude fail u utakmici sa Estonijom ili Armenijom.
     
  13. Esh

    Esh HWB

    Hajde da se dogovorimo prvo da vidimo sta za ovu utakmicu protiv Belgije u Zenici. Kako stvari stoje, ne igra Spahic, sto znacajan problem. Vidjeli ste sta Mravac uradi.
    To znaci da cemo, vjerovatno, igrati 4-4-2 u Zenici jer ocito da nemamo tri kvalitetna igraca koji mogu igrati na stoperskim pozicijama. Takodjer, bilo je primjetno da nam je Muslimovic ovaj put bio neiskoristen jer je vecina lopti isla po strani Muslimovic-Ibricic-Dzeko. Berberovic isto vrlo malo (if any) prodora je imao po svojoj strani.
     
  14. FeyzA

    FeyzA Aktivista

    Slazem se, Muslimovic iako ima svoj kvalitet nije odigrao nista veceras. Muratovic imao dosta pogresnih pasova, ne moze on vise igrati svih 90 minuta na visokom nivou, trebao bi poceti koristiti Vladavica i Pjanica malo vise , a da u toj 4-4-2 (4-4-1-1) igra Topic kao poluspic.
     
  15. kAcA

    kAcA Aktivista

    Drago mi je da je i u Tuzli bilo kao u Sarajevu
    Bit ce i u Zenici aBd :D
     
  16. Esh

    Esh HWB

    Zanimljiva je ta ideja, mada mislim da su vece sanse da ubaci Damjanovica ili gurne Jahica malo naprijed ako Rahimic bude spreman. Pjanicevi fanovi vjerovatno kukaju sto njega ne ubaci u prvih 11 sa Misimovicem, mada se oko toga pravi hype, momak jos nije standardan u klubu, mlad je, pa i taj Misimovic je sjedio na klupi u reprezentaciji i nije bio toliki hype.
     
  17. XTRage

    XTRage Veteran foruma

    Ali zato zna voziti Porsche po Grazu :lol:
     
  18. FearLess

    FearLess Aktivista

  19. Hansel

    Hansel Komšija

    Ma samo da oni prestanu sa bakljama. Jer u savezu se ništa neće promijeniti ne znam šta da uradimo. Samo nam mogu džabe prekinuti utakmicu i uzeti nam izglede za baraž.
     
  20. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Ne mogu da vjerujem da opet Ćiro govori kako je išao po bod. Pa dajte, ljudi, ovdje su morala ići tri boda inače bi bile minimalne šanse za prolaz. Barbarez je rekao sinoć da su tri boda bila neophodna u Genku, a svi naši igrači su uporno prije utakmice tvrdili da su zadovoljni sa bodom. Pobijediti Belgiju, Estoniju, Armeniju, remi sa Turskom, eventualno remi sa Španijom i mislim da bi bilo sasvim dovoljno za SP.