Ultimativni filmski vodic

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Esh, Aug 15, 2007.

  1. ming

    ming Veteran foruma

    Problem u kinu su djecurlija, neka zenska iza ledja se kleberila citav film, popizdio sam.
     
  2. burner

    burner Aktivista

    Samo jedan zvučnik radi, čini mi se. Onaj ispod platna. Cirkus. :lol:
     
  3. Qler

    Qler Veteran foruma

    sto se tice timeline-a, sve nesto kontam da nece napraviti drugi dio gdje ce oni otici u proslost/buducnost i ispraviti sve. jer je spockova mama ziva u seriji, vulkan se naravno vrti...

    ali u globalu meni je film bio extra. isao sa dragom u point, 22h ona projekcija, pocelo oko pola 23 zavrsio oko pola 1.
     
  4. Esh

    Esh HWB

    Bilo je par scena za nasmijat se, ali doticna gospodja iza, ali i one ispred, dozivljavale su film k'o da je bio neki Monty Python. Treba na kartu staviti par pitanja iz ST-a za omogucavanje ulaza, Rambova metoda ocito se moze primijeniti u svim zivotnim sferama.

    Hahaha, cuj pola 23 :D
    U vecini ST serija si imao neko nadovezivanje na paralelne svijetove koji mogu po radnji biti identicni onim sto se "prate" ili biti predstavljeni kao neka alternativna stvarnost koju su cesto kreirali i ti sami ST likovi koji su na ovaj ili onaj nacin prelazili izmedju svijetova ili pak mijenjali historiju kroz putovanje u proslost i sl.

    Ako ne grijesim, problem s ovim ST-om je sto su ostali u istoj dimenziji/svijetu, dakle, izvrsili samo putovanje kroz vrijeme pa bi po nekoj dosadasnjoj praksi u filmovima, posebno ST, svako sranje napravljeno u proslosti trebalo prouzrokovati i promjenu "sadasnjosti", odnosno nekih buducih ST filmova, serija i slicno, koji bi bili smjesteni radnjom iza Voyagera.

    Postoji i druga opcija, a to je da promjenom tih nekih stvari, jednostavno mogu furati dalje ovaj Kirk & Spock remake kroz filmove ili serije, bez da se sekiraju s onim sto je prikazano prije 30 i kusur godina :)
     
  5. Qler

    Qler Veteran foruma

    mala zezancija na hercegovacko dvanes'ipo :D

    mah, vidjet cemo sta ce se dalje odvijati :D nadamo se najboljem.
     
  6. monK

    monK Komšija

    Timeline je najmanji problem....iako je problem...Mislim da ovako kreiraju paralelni univerzum (jedino tako si mogu objasniti susret starog Spocka i novog Spocka)

    Problem je što je sve do zla boga glupo i površno. Timeline ne bi bio problem da je priča dovedena do kraja kako treba, ali nije...sve odiše utiskom zaglupljujućeg isfuravanja, površnosti i klišea.

    Kao osoba koja "relativno" voli ST, u ovom filmu nisam našao nijedan detalj koji sam inače volio u ST-u:

    - Jaki i upečatljivi likovi (ovaj Spock i ovaj Kirk nisu ni smiješni - ni pametni, jednostavno su bezveze - Kirk čak nema sulude borilačke poteze/Spocku, kao i Vulkancima općenito, manjka logike). Nema ovdje ličnosti kao što je Data, Picard, Sisko, Odo, Seven Of Nine - znači da je lik i da ima neko iskustvo iza njega, nekakav background). Da dodam, ovaj Kirk i ovaj Spock nikad neće dobit pjesmu kakvu je TBF napisao Komandantu Dati...

    - Odsustvo tech talka - jebeš ST bez tech talka - jednostavno je tako - ovaj film ni sa 159 jointa mi neće natjerati osmijeh na lice - možda su se previše iskilavili sa mozgovima kada su pisali rečenice o crvenoj materiji, jako impresivno, možda su morali lupati maljevima glave kako bi im natekli mozgovi da dođu do te, ničim izazvane, genijalnosti.

    - Odsustvo mašte - jebeš ST ako nije tripozan...Ovo nije tripozno...

    - Odsustvo nepoznatog - "to boldly go where no man has gone before" - jebeš Star Trek bez ovog, zbilja

    - Odsustvo filozofije

    - Odsustvo simboličnosti i moralnih dvojbi - jedan od dražih mi detalja jeste da je ST, prijašnji naravno, uvijek bio nekakva kritika duha vremena u kojemu je sniman...Sve se u njima izredalo, prije svega, kada se gledaju masovniji društveni fenomeni (religija, tehnologija, nauka, raznorazna društvena uređenja, teorije zavjere)...Možda ne uvijek na ok način, možda ponekad i diskutabilno sa nečije moralne tačke gledišta, ali ipak dovoljno zanimljivo da natjera na razmišljanje. Ništa od ovog se ne nalazi u ovom filmu.

    E jebi ga, sad, ja bih fakat volio da mi neko kaže, šta je to ST bio, a šta bi trebao biti sada. Obično kažu eto gledao sam sve sezone, i meni je ovo odlično. E jebi ga i ja kažem, gledao sam i ja sve sezone i bilo je loših stvari, ali je ovaj film, čini mi se, najlošija.

    Mislim da je ovo više neki fantasy, ovo i nije SF film. Sama vizualna iskustva jesu bitan dio ST-a, ali nisu suštinski dijelovi. Suština je bila u priči, jakoj priči, jakim likovima i superneobičnim idejama. Sad dobiješ hollywoodski recept da se što lakše zgrne par miliona na osnovu nečega što je nekad bilo dobro. Tako su uprznili Terminatora, Aliena, Predatora...Jedino se Batman popravio sa zadnja 2 filma.

    Tako da, ok, nakon drugog gledanja, uvažavajući tuđa mišljenja i kriterije, ja moram reći da je ovo baš bezveze i bespotrebno snimljeno. Da se nešto i uzbuđujem i da me vrijeđa - ne, ali da se treba suprotstaviti 90% javnosti - tu osjećam jaku potrebu... :smt003

    fazore na pozdrav
    http://www.youtube.com/watch?v=q8KaxVUQ_U0
     
  7. ming

    ming Veteran foruma

    Samo da se nadovezem na zvucni efekt warpa, ja nista jace nisam cuo godinama.
     
  8. monK

    monK Komšija

    E da...Dobio sam uputu od ozbiljnijih Trekkiea da potražim prequel strip "Countdown" koji detaljnije pojašnjava background priče. Kažu da strip ocjenu za film sa 40% diže za kojih 10%...i da ga dovodi do nekih okvira podnošljivosti. Bum provjeril...
     
  9. Qler

    Qler Veteran foruma

    evo upravo procitao sva 4 dijela. sad je dosta stvari jasnje. hvala na inf.
     
  10. Loki

    Loki Komšija

  11. Loki

    Loki Komšija

  12. ming

    ming Veteran foruma

  13. Pasha

    Pasha Komšija

  14. preporuka....

    [​IMG]

    8) :smt005

    Johnny's back :twisted:
     
  15. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    Gledao Transformerse. Efekti ekstra, zvuk jos jaci, megan na limitu, prica low level. Ukupan dojam-moze se pogledati, ali samo frikovi ce pozeliti da pogledaju ponovo.
     
  16. Hansel

    Hansel Komšija

    Nakon noći živih mrtvaca, zore živih mrtvaca, dnevnika živih mrtvaca, evo i mrtvog snijega...Uskoro ćemo gledati i party živih mrtvaca i pobuna živih mrtvaca.
     
  17. Vedo

    Vedo Moderator

    kako usrase film to je cudo, a toliko potencijala je bilo. A ovaj sto glumi Gokua isto ko' kad bi Deen glumio Batmana :roll:
     
  18. Esh

    Esh HWB

    Mozda treba pocet od teme filma ili ja nisam "in"?;)
     
  19. pac

    pac Komšija

    Bolje bi bilo da je glumio Goku-a lik iz serije "Smallville"...
     
  20. Nani

    Nani Komšija

    Mislis na Tom Welling-a aka Clark Kent :D Piccol-a glumi James Marsters, lik koji je glumio u Smallville-u Braniaca, pa su se taman mogli povezat.