Problem sa Kompom :'(

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by swimenzi, Sep 10, 2010.

  1. swimenzi

    swimenzi Novi član

    Zna li neko zasto mi je komp uzasno spor sve je bilo ok do nekoliko dana unazad u cs mi je fps bio 100 sada je 20 zakucan znaci kada refresujem i onda F5 drzim slowa skroz otvaram mozilu 100 godina mu treba ili npr da instaliram najglupjku igricu treba mu hiljadu godina :S zna li neko sta bi moglo biti Vsync mi je izgasen samo ocu da mi fps bude 100 :'( Kompjuter nije preopterecen od 365 gb ja sam zauzeo 57. unaprijed hvala :)
     
  2. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    šta si radio pa ti se ovo desilo? probaj za početak restore sistema na datum kada ti je sve bilo ok. ako ni to ne pomogne preskeniraj komp sa antivirusom, zatim i sa antimalwarebytesom, možeš i sa besplatnim spybotom s&d. nakon toga odradi defragmentaciju diska.
    možeš opaliti task manager (alt+ctrl+del) i vidi da li neka aplikacija\proces zauzima neuobičajeno više resursa nego što bi trebalo.
     
  3. NAILS

    NAILS Moderator

    Prvo koliko je opterecen CPU. Ako je na 100% onda pogledaj ovo sto kolega kaze, koji proces zauzima najvise. Ako sve bude ok, onda nam javi kolika je temepratura procesora.
     
  4. swimenzi

    swimenzi Novi član

  5. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    probaj onda sa restore. ako nece ni onda reinstaliraj drivere, vidi jesu ti kablovi od diska i optike uredu. ako neće ni tada onda ne znam, fresh sistem :D
     
  6. NAILS

    NAILS Moderator

    Ne vjerujem da su driveri jer mu ostale programe sporo podize.

    Na koliko % ti radi CPU kada samo ukljucis task manager bez da nesto radis ? I nisi rekao kolika je tenperatura procesora. Pogledaj to sa Everestom.
     
  7. pac

    pac Komšija

    Jesili ti se mozda komp usporio odkako si mu nesto instalirao?
     
  8. selvin

    selvin Moderator

    Format :)
     
  9. swimenzi

    swimenzi Novi član

    Neznam kako da vidim na koliko mi posto radi komp i koja mi je temperatura :$ Prije 2 sedmice sam obarao sisteam mislim da nema potrebe za tim
     
  10. selvin

    selvin Moderator

    Slabo "obaras" :D Pa jesi poslije reinstalacije sistema instalirao nesto tipa antivirus, antispyware i firewall ili si ga pusti na milost i nemilost interneta? :D
    Temperaturu mozes u everest-u, a "na koliko ti posto radi" u task manager-u.
     
  11. swimenzi

    swimenzi Novi član

    Ma nisam ja obaro sistem bilo mi nesto sa kompom i odnio u servis i oni su mi to oborili nista nisu Bekapovali sve je pobrisano bilo a kako da vidim to u Task Menageru ?
     
  12. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Ctrl+Alt+Del pa Performance i tu vidis postotke zuzeca procesora i memorije.
     
  13. NAILS

    NAILS Moderator

    Skini HWmonitor. Kada ga otvoris uslikaj i postavi nam sliku.
     
  14. Surveyor

    Surveyor Novi član