Zašto paradigm neće na automatsku konekciju

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by born2bet, Oct 27, 2010.

  1. born2bet

    born2bet Novi član

    Pozz. Već nekoliko dana se vrtim u krug pokušavajući staviti ovaj paradigm na automatsku konekciju. Znači sve odradim po tutorijalu sa bh telekoma (neće), ovdje sam isto gledao po forumu sve odradim kao u savjetima ljudima koji su imali isti problem. Čudno mi je što mi na kraju procesa piše dole da je ppoe a lampica mi i dalje gori od adsl-a. Znači bez problema se vraćam ponovo u bridge mod i imam konekciju. Evo stavit ću par slika kako to uradim i šta dobijem. Automatska konekcija mi treba zbog dreama, znači ne odgovaraju mi simultane konekcije pošto dream nema opciju upisivanja šifre i konektovanja na net. Također sam vidio na forumu nešto kao da je ovim novim ip adresama zabranjena automatska konekcija. Eto ako neko ima kakvu korisnu informaciju, unaprijed hvala.

    Prvi korak kada udjem u paradigm.

    [​IMG]

    Nakon toga idem na setup...

    [​IMG]

    Kliknem NEXT
    Upisujem username i šifru i idem na save

    [​IMG]

    Na kraju dobijem ovo i nemam konekcije... i onda sve moram vratiti na bridge mode da bih imao konekciju...

    [​IMG]
     
  2. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Meni obratno, routed hoce, bridge nece.
     
  3. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Taj Paradigm ti je inace malo "mutav" router. Jesi li pokusavao dole kliknuti connect ? Meni je svaki put trebalo 10-20 puta da klikcem na connect da bi se on uspio konektovari u routed mod, znaci takav je. Ajd uzmi iglu pa restartuj ga hardverski, drzi 15 sekundi najmanje, i onda ponovo iskonfigurisi, trebalo bi raditi, pa javi rezultate :)
     
  4. born2bet

    born2bet Novi član

    Sve sam ja to samire odradio bezbroj puta i reset i connect. Također sam i izmjenio sve ove ponuđene modove, isključivao dhcp pa ručno unosio ip na računalu i na ruteru ali džaba. Šta god da sam radio nikad mi se nije upalila ova lampica ppp na paradigmu. Kontam da zovnem bihnet podršku da vidim mogu li oni to odraditi. U svakom slučaju hvala na savjetu...
     
  5. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Jesi li probao bez wizarda nastimati PPPoE ? Nije lose ni podrsku zvati, znaju oni vise, zavisi na koga naletis, ali mislim da bi to mogli daljinski rijesiti 99% :)
     
  6. born2bet

    born2bet Novi član

    Jarane ako misliš da mozeš preko team viewera naštimati javi se na pp. da se dogovorim oko plaćanja i koliko je. Pozz
     
  7. nivla

    nivla Komšija

    nije nemoguce da neki paradigm modemi ne rade u routed modu, medjutim kada routed mode ne radi najcesce je do korisnika
    mozda ti se modem i konektuje ali ti racunar ne primi ispravnu adresu preko dhcp-a, zato je najbolje da u postavkama mrezne kartice postavis sljedece:
    IP address: 192.168.1.20
    subnet mask: 255.255.255.0
    default gateway: 192.168.1.1
    Primary DNS :195.222.32.10
    Secondary DNS: 195.222.32.20

    sad nesto gledam ovaj pokrenuti wizard, nakon sto odaberes BHtelecom, odi na ovo dole config i pogledaj koje tamo opcije imas
    nakon sto zavrsis sa konfiguracijom obavezno odaberi SAVE u gornjem desnom cosku
     
  8. born2bet

    born2bet Novi član

    Sve sam ja to isprobao nivla, ne ide opet. Od ovih drugih modova jedino uspijem nastimati u ovom 1483 routed IP LLC, dole mi u statusu na kraju wizzarda piše status UP ali nemam neta. Od ovog ostalog ništa ne prolazi. U jednom trenutku sam pomislio da je mozda do toga što ne ukucavam bih.net.ba kod username, probam opet ništa. Ne znam, čini mi se da se vrtim u krug, nešto mi promiče ali eto nadam se da ću uskoro skontat :), koliko sam puta ovaj wizzard otvorio čini mi se da napamet znam i stavke i podstavke. Imam windows 7 instaliran, tamo mi u local area connection imaju dva protokola, ove podatke što si mi dao, ukucavao sam u protokol 4, šesticu ništa nisam dirao.
     
  9. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Nista onda, nazovi 1444, znaju oni te sve probleme napamet, ne kosta te nista, a mozda je i kod njih kakva zadrska :)
     
  10. h2o

    h2o Aktivista

    Koliko ti je znakova pass? Ako je vise od 13 znakova nece raditi.
     
  11. born2bet

    born2bet Novi član

    Hvala samiru i nivli na pomoći ali tebi h2o svaka dala. U pet minuta sve riješeno, kada sam vidio tvoj post sve kontam vidi kako me čojek haka. Odem promjenim sifru i sve odmah iz prve proradi. Evo fakat se još ne mogu načuditi da je problem bio u sifri. Eto nadam se da će ova tema bar nekom u budućnosti pomoći mada ne vjerujem da će iko imati sifru duzu od 13 znakova. :) Hvala svima još jednom.