Crtice po ekranu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by bega, Dec 18, 2010.

  1. bega

    bega Novi član

    Imam jedan problem,evo uzeo sam screenshot pa da pokazem vam,nadam se da neko moze pomoci do cega je ovo.Da li je graficka ili mozda nesto drugo?
    http://img255.imageshack.us/i/cudno.jpg/

    Ovo mi se desava kad pregledam slike u obicnom onom windows 7 programu i kad npr. radim resize MSN messengera.U igrama mi se ne pojavljuje,npr World Of Warcraft igram u prozoru igru inace,da mogu msn i ostale stvari,i jedino gdje se pojavljuju dole po taskbaru i gore po okviru od igre.Zaista cudna stvar i ne volim ovako glupe probleme.Racunar sam neki dan sastavio,tako da nije star.
    Jedan problem sam vidio ovakav i lik je stavio jace napajanje i sve pet mu.Ja sam probao iskljuciti oba DVD citaca i opet isto.I kad radim resize MSN-a onda se te crtice pomjeraju svuda naokolo,dok ne uradim refresh na pozadini i kliknem na MSN,nakon cega nestaju.

    Konfiguracija je ova:

    Intel CORE i5 760
    ASUS P7P55D
    4 GB RAM-a Kingston Hyper-x ddr3
    WD Caviar green 1 TB
    Gigabyte HD 6870 1 GB
    Napajanje CollerMaster 650 W
     
  2. Vedo

    Vedo Moderator

    ATI.. :smt003

    Te cize se obicno pojavljuju kad pretjeras sa OCom grafe. Otvori GPU-Z pa vidi koliki su ti clockovi i kolike su ti temperature svih dijelova GPUa dok si u idle-u
     
  3. bega

    bega Novi član

  4. Alibegovic

    Alibegovic Veteran foruma

    Ispržit ćeš karticu :)
     
  5. efo

    efo Komšija

    vjerovatno je neka nekompatabilnost drajvera za grafu sa nekom komponentom, posto je grafika relativno nova
     
  6. Vedo

    Vedo Moderator

    nema to veze, pricamo o ATI karti, nista cudno.. :D

    Pa recimo da sam DOSTA puta (oko 75% od svih ATI grafa koje sam imao) imao iste / gore probleme sa ATI grafickim kartama, pa se ja malo sprdam i na svoj racun ;)


    Temperature su extra a i clockovim u idleu su normalni.. Hajd probaj te drivere izbrisat sa DriverSweeperom pa instaliraj neke novije / starije. Ako bude isti belaj probaj grafu u nekom drugom PCu ako mozes?
     
  7. bega

    bega Novi član

    Sve komponente neki dan kupljenje :( sad ne znam do cega bi ovo stvarno vise moglo biti nazalost.Instalirao drivere sa cd-a,nove drivere,ali opet isto :S
     
  8. bega

    bega Novi član


    Et imas gore slike :) i prilikom resize MSN-a temperatura od na 40 GPU-a graficke.A ovako na desktopu je 36-37
     
  9. bega

    bega Novi član


    Ajd budem to uradio.Malo sam zahrdjao na polju ovom,ali budem se vratio.Imam komp jos jedan,stari je ali ima pci-e slot,pa cu tamo pokusati kako sljaka.
     
  10. suppa_FMB

    suppa_FMB Komšija

    Vjerovatno defektna kartica, ako imas validnu garanciju zamjeni je.
     
  11. bega

    bega Novi član

    A cudi me majke mi :S inace u igrama sve normala
     
  12. Vedo

    Vedo Moderator

  13. System_X

    System_X Aktivista

    Ma ATI je to, ništa cudno. Sprzio sam 4 Radeona normalnim radom. :mrgreen:
     
  14. apdejt

    apdejt Overclocker

    ROFL materijal
     
  15. bega

    bega Novi član

    Eh ljudi znate sta je tu najsmijesnije? :D otisao kod prijatelja,ponesem centralnu i monitor svoj.Stavi lik svoj mis Razer i tastaturu,zvucnike neke nije poznata marka,javili se artifacti na pocetku dok nije mu install njegov monitor.Kasnije probamo na mom nema ni jednog prokletog artifacta.Znaci njegova tastatura,mis i zvucnici :S

    Dodjem kuci probam jednu tastaturu ZBoard,stavim drugi logitech mis(neki obicni),iskljucivao zvucnike skroz iz racunara.I opet se jako malo zna javiti.Najgore je kad se HDD iskljuci nakon nekog vremena pa se vratim na logon.Probacu danas neki drugi mis(ne logitech) i bez zvucnika i tastature.Jer kod njega ni jedan se nije javio za cudo Bozije s njegovom opremom.Zaista nevjerovatno.

    Imam mis G5 od logitecha,neku no name tastaturu i Labtec zvucnike.

    Usput probali Eyefinity i graficka vrti bez problema i to na GTA IV bez i jednog sranja,s tim da je temperatura dosta bila veca: Desktop oko 56-57 a u igrama cak 76(opterecenje dosta vece jer rezolucija bila 38xx x 1080) i u GTA sve je bilo high jedino texture quality nismo mogli na max,kao ne dozvoljava graficka :S i vrti bez stopanja.

    Sad da li je moguce da je hardware strana,znaci tastatura mis,jer zvucnike iskljucim i nema ih?
     
  16. Tyger

    Tyger Aktivista

    Desavalo se to i mom kolegi kada bio spojio externi HDD. Nisam 100% siguran jel bilo samo do toga postoji mogucnost da je do struje (lose uzemnjenje) ako su recimo zvucnici neki losiji moguce je da se vraca neki napon na plocu pa da zeza (adapter od externog HDD-a nije imao uzemnjenje). Pokusaj centralnu spojiti direktno na uticnicu a periferiju na drugu i pokusaj zamjeniti produzni kabal.
     
  17. Tensai

    Tensai Komšija

    Vrlo slične crtice se pojave po tvu kada uključiš neki drugi uređaj u utikač..Moguće je da nešto "krade" struju.Možda je neki kratak spoj negdje.Vidi je li ti onaj zastitni limić na matičnoj fino legao,jer moguće je da dira matičnu ako nije fino stavljen.
     
  18. bega

    bega Novi član

    Ajd budem jos to pokusao,jer daleko mi je uticnica a ide preko dva produzna posto milion gluposti imam,pa moram sve ukljuciti to.
     
  19. riki69

    riki69 Novi član

    Hajde probaj bez tih produznih, direktno u zidnu uticnicu, mozda je u nekom los spoj, ili su preoptereceni.
     
  20. bega

    bega Novi član

    Vjerovali ili ne ipak je do produznog kabla ;) idem preko dva kabla,medjutim njih dva su kvalitetni,a treci ko je iskljucivao i ukljucivao ne znam ni sam,nekakav vidi se da je jeftina proizvodnja.To mi je bilo ispod kreveta pa ni sam ne znam,znam da ja to nisam.Evo preko dva kabla produzna idem i sve pet.Nazalost toliko stvari mijenjao i pokusavao,a tako glupo rjesenje :S

    Hvala svima na pomoci.Eto da znate jeftine produzne bacajte :p