K: VGA

Discussion in 'Računari i komponente' started by RaP, Mar 14, 2011.

  1. RaP

    RaP Komšija

    Kupujem Voodoo 2, sa SLI konektorom, ako neko ima u kakvoj kutiji nek javi, nepitajte zasta je ni sto mi treba, neznam ni ja sam.

    [​IMG]
     
  2. Ajdin87

    Ajdin87 Aktivista

    Ev mi na stolu identicne ove kao sa slike sto si stavio, preslikana :lol: javi se na PM.
     
  3. Nihad

    Nihad Aktivista

    Znaš li da se SLI kabal može napraviti od običnog kabla za 3.5" FDD? Relativno je jednostavno, proguglaj malo.
    Ja imam dvije Voodoo 2 karte ali nemam SLI kabla, i imam jedan spreman FDD kabal za tu prepravku, ali nikad se nisam nakanio da je uradim.

    P.S.: Znaj da ti je obavezno da dvije Voodoo 2 karte moraju imati istu količinu RAM-a da bi radile u SLI režimu. Osim toga, najbolje je da su identične karte. Ako su od različitih proizvođača, može se desiti da ne rade na istoj frekvenciji (neki proizvođači su nabijali frekvenciju za 2-3 MHz više da iscijede par % veću brzinu u recenzijama). Ako karte ne rade na istoj frekvenciji, to je podloga za probleme.
     
  4. RaP

    RaP Komšija

    Napravio sam SLI bridge a karte su identicne slucajno sam nasao iste karte sad trazim plocu kakvu da ih steknem :)
     
  5. Nihad

    Nihad Aktivista

    Koji ćeš operativni sistem koristiti? U slučaju Windowsa 2000/XP, možeš korisiti origigi 3Dfx-ove drajvere, a možeš i FastVoodoo2 drajvere koje je još godinama nakon propasti 3Dfx-a unaprjeđivala korisnička zajednica (a možda ih još uvijek dorađuju).
     
  6. RaP

    RaP Komšija

    Ma ide na XP a skinuo sam te fastvoodo drivere samo se nadam da sam sli bridge napravo kako treba, najvise bi volio kad bi zbavio kakvu 2x 370 soket plocu :) da napravim sli - duo cpu konfu :)
     
  7. Nihad

    Nihad Aktivista

    Evo ti čovjek prodaje dvoprocesorsku socket 370 matičnu ploču:
    http://www.pik.ba/artikal/1023423/serve ... cna-ploca/

    To je MSI 694D Pro2.

    Jedna od boljih matičnih ploča zasnovanih na ojadnom Via Apollo Pro 133A čipsetu. Ali, taj čipset se nalazio na 95% dvoprocesorskih socket 370 matičnih ploča.
    Ta ploča ne podržava Tualatin procesore, dakle maksimum je P3 Coppermine 1100/133 MHz, koje on već ima u ploči.
     
  8. RaP

    RaP Komšija

    Kontaktirao sam tog lika ima jedno 3-4 mjeseca previse trazi sa sve to, barem je tada trazio ali mi se i nezure naletice nesto.
     
  9. Nihad

    Nihad Aktivista

    A ima na ovom forumu član Stryker (memberlist.php?mode=viewprofile&u=3991), on je nekad prije imao (i prodavao) ECS-ovu dvoprocesorsku socket 370 matičnu ploču sa dva Pentium 3 Coppermine 1000/133 MHz procesora. Isti je čipset kao kod ove MSI-ove (Via Apollo Pro 133A), ali sam zaboravio koji mu je bio tačan model ploče.

    Eto pitaj ga da li još uvijek ima to za prodati.

    P.S.:
    Većina igara (98%) nemaju fajde od višeprocesorskih sistema, tako da tu ne dobivaš ništa na igračkim performansama. A inače, iz mog iskustva, da bi maksimalno iscijedio snagu iz dvije Voodoo 2 karte, treba ti barem Pentium 2 400/100 MHz (radije Pentium 3 500/100 MHz). Dakle, ne moraš ići na gigaherc.
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  10. RaP

    RaP Komšija

    Ma znam ali eto to je samo ideja gdje cu ih steknuti pojma nemam :)